Hae viimeistään vappuna
Länsi-Suomen kesälukioon,
Itämeri-kesälukioon,
Suomen kielen ja kulttuurin kesälukioon ja
Språkbad på Gotland -kesälukioon

Länsi-Suomen kesälukio (Huittinen 6.-16.6.) tarjoaa paljon lukiokentältä toivotun mahdollisuuden suorittaa tai uusia joustavasti moduuli MAB1–6 tai EN1 ja EN2. Lisäksi voi kerrata näiden aineiden oppimääriä ja osallistua lukiolaisen hyvinvointikurssille.
Kesälukio sopii hyvin myös vasta lukioon siirtyvälle ysiluokkalaiselle, joka haluaa helpottaa tulevaa vuotta matikan ja/tai englannin parissa.

Itämeri-kesälukiossa (Seili 13.-19.6.) tutustutaan Itämereen pintaa syvemmältä. Biologian opintojen lisäksi pääset snorklaamaan ja tutkimaan Itämeren ekologiaa ja vähän geopolitiikkaakin upealla Seilin saarella.
Kesälukiossa toteutetaan pieni ekologinen tutkimus. Halutessaan voit suorittaa, kerrata tai korottaa lukion BI2-moduulin Itämeri-painotuksella, kenttäkurssimaisesti. Mukana on porukkaa myös Itämeren vastarannalta Saksasta, eli kesälukio on kansainvälinen leiri! Opiskellaan englanniksi ja suomeksi. – Kesälukion hakuaikaa todennäköisesti jatketaan 1.5. jälkeen.

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio (Anjala 24.-30.7.) on suunnattu erityisesti maailmalla asuville nuorille, joilla on juuret Suomessa ja jotka haluavat ylläpitää ja uudistaa suhdettaan Suomeen ja suomen kieleen. Tervetulleita ovat muutkin Suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet nuoret! Kielitaidon hiomisen lomassa kesälukiossa tutustutaan uusiin kavereihin, liikutaan, taiteillaan, retkeillään ja pelataan. Ohjelmassa huomioidaan myös Suomessa opiskelusta kiinnostuneet.

Språkbad på Gotland (Hemse 13.-20.7.) on erittäin pidetty ja motivaatiota kielen käyttämiseen nostava kielikylpykesälukio Ruotsin aurinkoisimmassa paikassa historiallisella Gotlannin saarella. Mukaan voi tulla kuka vain 15–19-vuotias. Opettajatiimiin kuuluu kolme opea, joista kaksi puhuu ruotsia äidinkielenään. Kesälukiossa voi halutessaan suorittaa tai kerrata RUA8/RUB6-moduulin, mutta suoritus täydennetään omassa koulussa suullisen kielitaidon kokeella. Moni tulee mukaan myös vain innostumaan ruotsin kielestä ja harjoittelemaan sen puhumista käytännössä.

Hae mukaan siis 30.4. (Länsi-Suomen kesälukio) tai 1.5. (muut) mennessä!

Muissa kesälukioissa hakuajat päättyvät seuraavasti:

12.5.   S2-kesälukio

15.5.   Kainuun matikkakesälukio

15.5.   Teatteri-ilmaisun kesälukio

15.5.   Astrobiologian kesälukio

15.5.   A-matikan etäkesälukio

15.5.   B-matikan etäkesälukio

19.5.   Robotiikan kesälukio

31.5.   Uraunelmien kesälukio I ja II

31.5.   Tyttöjen kesälukio

31.5.   Länsi-Suomen kansainvälinen kesälukio

1.6.     Kovien tieteiden etäkesälukio

5.6.     Sommargymnasiet i östra Nyland 

26.6.   Sallan kansainvälinen kesälukio

30.6.  Tutkimusretkiä kosmokseen

9.7.     Helsingin kesälukio