KAINUUN

Mieslahti, Paltamo
9.–18.7.2022

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

ukioon siirtyvät, lukiolaiset ja muut toisen asteen opiskelijat

Täytä hakulomake 17.6. mennessä osoitteessa kesalukio.fi tai ilmoittaudu sähköpostitse: toimisto@kainuunopisto.fi

REHTORI
FM Helena Ahonen

JÄRJESTÄJÄ
Kainuun Opisto

LISÄTIETOJA
toimisto@kainuunopisto.fi, 040 073 1305,
kainuunopisto.fi

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta):
Täysihoito (sis. opetus, materiaalit, majoitus, ateriat, retki, vapaa-ajanohjelma)

Ilman täysihoitoa (sis. opetus, materiaalit, retki, vapaa-ajanohjelma)

Mahd. oppikirjat omakustanteisia.

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Huom! Kesälukio järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 12. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Kainuun opisto

Onko lukion pitkän matematiikan osaamisessasi vajetta? Vai haluatko treenata yläkoulun matikan osaamisesi kuntoon ennen lukioon siirtymistä? Tule lukiomatematiikan peruskuntojaksolle Kainuun opistolle!

Matikkakesälukio soveltuu

• lukion aloittaville ja muille, jotka haluavat kerrata yläkoulun matikan sisältöjä,
  • lukion 1. vuoden päättäville,
  • lukion 2. vuoden päättäville sekä
  • ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville, joilla on haasteita lukion pitkän matikan perusasioissa.

Myös lyhyen matikan kertaus onnistuu tarvittaessa Kainuussa opetuksen eriyttämisen myötä. Varsinaiset lyhyen matikan 1. ja 2. vuoden kertauskurssit löytyvät Länsi-Suomen kesälukiosta.

Matikkakesälukion kanssa samaan aikaan ja samassa paikassa järjestetään myös Teatteri-ilmaisun kesälukio, jos haluat ottaa mukaan ilmaisutaidosta kiinnostuneen kaverin.

Kunkin matematiikan kertauksen laajuus on 38 tuntia eli 2 op, ja opetus soveltuu sekä vanhan että uuden opetussuunnitelman mukaan lukio-opintojaan suorittaville. Keskustele hyväksiluvusta soveltavina opintoina etukäteen oman lukiosi kanssa.

Opettajana toimii Pinja Peltohaka. Opetus etenee perusteiden petraamista kaipaavien tahtiin, mutta myös edistyneemmät voivat tulla mukaan ja saada ohjausta. Lähiopetusta eri ryhmillä on 5 tuntia päivässä, ohjausta tarjolla muunakin aikana.

Valitse yksi kolmesta kertauskurssista/-opintojaksosta:

MATEMATIIKKA, PITKÄ(/LYHYT)

Lukion 1. vuoden kertaus
Lukion pitkän matematiikan 1. vuoden tärkeimpien asioiden kertaus ja osaamisen syventäminen

Lukion 2. vuoden kertaus
Lukion pitkän matematiikan 2. vuoden tärkeimpien asioiden kertaus ja osaamisen syventäminen

MATEMATIIKKA

Lukioon valmentava opetus
Yläkoulun matematiikan keskeisten sisältöjen kertaus. Tavoitteena saada haltuun yläkoulun asiat ennen toiselle asteelle siirtymistä. Opiskelijoilla on myös mainio mahdollisuus tutustua etukäteen lukiomatikan opetussisältöihin.

Iltaisin on tarjolla molempien kesälukioiden yhteistä vapaa-ajanohjelmaa, kuten pelejä, rantasaunomista ja kirkkovenesoutua. Omakustanteisesti mahdollisuus on myös esim. golfaukseen tai ratsastukseen.

Kesälukiossa ehtii tehdä paljon enemmän [kuin tavallisessa lukiossa], kun siellä ollaan opiskelemassa yhtä kurssia kerrallaan.

Kainuun matikkakesälukiolainen 2021

Kesälukiossa opiskelu on helpompaa ja yksilöllistä apua saa.

Kainuun matikkakesälukiolainen 2021

Kesälukiossa opiskelu on rentoa ja apua saa helposti. Kuitenkin parasta olivat ihmiset. Kun menet kesälukioon muista myös tutustua muihin opiskelijoihin ennen kuin on myöhäistä!

Iida, Kainuun matikkakesälukio 2019