Kesälukiot

Selaa alta kesälukioita aikajärjestyksessä. Kokeile kirjoittaa hakukenttään esim. “modersmål”, “matematiikka” tai “helsinki”.

Katso myös: kesälukiot aineittain.

Tulevan kesän kesälukiot julkaistaan tammikuussa.

Yleiskesälukiot tarjoavat lukiokursseja eri aineissa lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä näihin oppilaitoksiin siirtyville. Kurssit voit hyväksilukea omaan tutkintoosi, kunhan sovit hyväksiluvusta etukäteen oman opinahjosi kanssa.

Kesälukiot ovat muutakin kuin pelkkää opiskelua. Kesälukiossa voit saada ideoita jatko-opintoihin, vinkkejä opiskeluun sekä löytää uusia kavereita eri puolilta Suomea ja maailmaa! Kesälukiot kestävät viikosta kahteen, ja niissä on yleensä mahdollisuus ruokailuun ja majoitukseen. Voit siis lähteä kauemmaksikin kesälukioon.

Tulevan kesän kesälukiot julkaistaan tammikuussa.

Teemakesälukiot tarjoavat lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä opintojaan aloittaville mahdollisuuden syventyä itseään kiinnostavaan aiheeseen tai teemaan. Voit esimerkiksi syventyä Itämereen ja sen ekologiaan, äidinkieleen, vieraisiin kieliin, luonnontieteisiin tai matematiikkaan. Voit myös sukeltaa kansainväliseen tunnelmaan tai ratsastaa oppituntien ohella. Myös teemakesälukioissa voit suorittaa lukion oppimäärän kursseja, joiden hyväksiluvusta tutkintoosi voit sopia oman opinahjosi kanssa.

Tulevan kesän kesälukiot julkaistaan tammikuussa.

Lähde kieli- ja kulttuurimatkalle!

Ulkomaan kesälukiot on suunnattu lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä näihin oppilaitoksiin siirtyville. Ulkomaan kesälukioissa voit suorittaa lukion oppimäärään kuuluvia kursseja, yleensä soveltavia tai syventäviä kieliopintoja, joiden hyväksiluvusta voit sopia etukäteen oman opinahjosi kanssa.

Tulevan kesän kesälukiot julkaistaan tammikuussa.

Monet kesälukiot järjestävät abikursseja. Abikurssit soveltuvat hyvin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville, mutta myös muille nuorille, esimerkiksi ammattiopistossa opiskeleville tai kaksoistutkintolaisille, jotka haluavat verestää tietojaan tietyissä lukion aineissa. Abikurssin hyväksiluvusta soveltavana kurssina voit sopia oman opinahjosi kanssa.

Tulevan kesän kesälukiot julkaistaan tammikuussa.

Päätin mennä kesälukioon tukeakseni englannin opiskeluani. Suoritin kesän aikana ainoastaan yhden kurssin ja minulla oli muutaman tunnin oppitunti ma-pe kahden viikon ajan. Ei siis mitenkään hurjan paljon, mutta töitä sai kyllä tehdä ja se oli alunperinkin tarkoitus. Kurssilla oli paljon itseopiskelua, mutta apua sai heti tarvittaessa. Kävimme myös yhteisesti läpi kieliopillisia asioita ja joka päivä pareittain järjestimme itse haluamaamme ohjelmaa.

Kurssin aikana mm. ulkoilimme ja katsoimme musiikkivideoita, mutta toki englannin kieli oli koko ajan läsnä. Paritehtäviä suullisesti oli myös paljon ja kurssilla oikeasti panostettiin englannin kielen käyttöön, mutta milläs muulla kielen käyttöä oppii kuin itse puhumalla.

Ei kannata yhtään jännittää kesälukioon menemistä! Kursseilla tapaa monia uusia tuttavuuksia ja opiskelukin on mukavaa. Voit itse valita kurssisi ja vaikuttaa niiden määrään. Henkilökohtaisesti pidin kesälukiosta paljon ja sen merkitys lukioni englannin kursseille oli merkittävä.

Ilona, Tuusulanjärven kesälukio 2017