Kesälukiot

Selaa alta kesälukioita aikajärjestyksessä. Kokeile kirjoittaa hakukenttään esim. “modersmål”, “matematiikka” tai “helsinki”.

Katso myös: kesälukiot aineittain.

Huom! Kesälukioihin voi tulla muutoksia. Lue, kuinka COVID-19-pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Kaikki kesälukiot 2022

Kesälukiot päivittyvät tähän 25.1. mennessä.

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin.

Yleiskesälukiot tarjoavat lukio-opintoja eri aineissa lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä näihin oppilaitoksiin siirtyville. Kurssit/opintojaksot voit hyväksilukea omaan tutkintoosi, kunhan sovit hyväksiluvusta etukäteen oman koulusi kanssa.

Kesälukiot ovat muutakin kuin pelkkää opiskelua. Kesälukiossa voit saada ideoita jatko-opintoihin, vinkkejä opiskeluun sekä löytää uusia kavereita eri puolilta Suomea ja maailmaa! Kesälukiot kestävät viikosta kahteen, ja niissä on yleensä mahdollisuus ruokailuun ja majoitukseen. Voit siis lähteä kauemmaksikin kesälukioon.

Yleiskesälukiot 2022

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin

Teemakesälukiot tarjoavat lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä opintojaan aloittaville mahdollisuuden syventyä itseään kiinnostavaan aiheeseen tai teemaan. Voit keskittyä esimerkiksi vaikuttamiseen, matematiikkaan tai luonnontieteisiin. Voit myös sukeltaa kansainväliseen tunnelmaan. Teemakesälukioissakin voit suorittaa lukion oppimäärän opintoja, joiden hyväksiluvusta tutkintoosi kannattaa sopia oman opinahjosi kanssa.

Katso myös: kesälukiot aineittain.

Huom! Osaan kesälukioista on tullut muutoksia. Lue, kuinka COVID-19-pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Teemakesälukiot 2022

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin

Lähde kieli- ja kulttuurimatkalle!

Ulkomaan kesälukiot on suunnattu lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille sekä näihin oppilaitoksiin siirtyville. Ulkomaan kesälukioissa voit suorittaa lukion oppimäärään kuuluvia opintoja, suullisen kielitaidon kursseja tai teemaopintoja, joiden hyväksiluvusta kannattaa sopia etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Ulkomaan kesälukiot 2022

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin

Monet kesälukiot järjestävät abikursseja eli abeille suunnattuja kertausopintoja lukioaineista. Abikurssit soveltuvat hyvin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville, mutta myös muille, esimerkiksi ammattiopistossa opiskeleville, kaksoistutkintolaisille tai aikuisopiskelijoille, jotka haluavat verestää tietojaan tietyissä lukion aineissa. Abikurssien hyväksiluvusta soveltavina opintoina kannattaa sopia oman oppilaitoksen kanssa.

Abikursseja tarjoavat kesälukiot 2022

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin

Joissakin kesälukioissa järjestetään etäopetusta. Reaaliaikainen kontakti on tärkeä osa etäopetusta, eikä etäkesälukioissa tehdä vain itsenäisesti tehtäviä.

Etäopetusta tarjoavat kesälukiot 2022

Merkintä v kurssikoodin edessä viittaa LOPS2015:n mukaisiin opintoihin

Päätin mennä kesälukioon tukeakseni englannin opiskeluani. Suoritin kesän aikana ainoastaan yhden kurssin ja minulla oli muutaman tunnin oppitunti ma-pe kahden viikon ajan. Ei siis mitenkään hurjan paljon, mutta töitä sai kyllä tehdä ja se oli alunperinkin tarkoitus. Kurssilla oli paljon itseopiskelua, mutta apua sai heti tarvittaessa. Kävimme myös yhteisesti läpi kieliopillisia asioita ja joka päivä pareittain järjestimme itse haluamaamme ohjelmaa.

Kurssin aikana mm. ulkoilimme ja katsoimme musiikkivideoita, mutta toki englannin kieli oli koko ajan läsnä. Paritehtäviä suullisesti oli myös paljon ja kurssilla oikeasti panostettiin englannin kielen käyttöön, mutta milläs muulla kielen käyttöä oppii kuin itse puhumalla.

Ei kannata yhtään jännittää kesälukioon menemistä! Kursseilla tapaa monia uusia tuttavuuksia ja opiskelukin on mukavaa. Voit itse valita kurssisi ja vaikuttaa niiden määrään. Henkilökohtaisesti pidin kesälukiosta paljon ja sen merkitys lukioni englannin kursseille oli merkittävä.

Ilona, Tuusulanjärven kesälukio 2017