S2-KESÄLUKIO

Mieslahti, Paltamo
29.7.–2.8.2024

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat ulkosuomalaistaustaiset nuoret, S2-opiskelijat ja muut suomen kielestä ja kirjoittamisesta kiinnostuneet

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake 1.6. mennessä. Hakua jatkettu, ilmoittaudu mukaan heti!

JÄRJESTÄJÄ
Kainuun Opisto

LISÄTIETOJA
Anja Juntunen
anja.juntunen@kainuunopisto.fi
050 551 2272

Toimisto
toimisto@kainuunopisto.fi,
040 073 1305,
kainuunopisto.fi

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta):
330 € (sis. opetus, materiaalit, majoitus, ateriat, vapaa-ajanohjelma)

Mahd. oppikirjat omakustanteisia.

Maksuohjeet lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksu voidaan palauttaa lääkärintodistuksen perusteella. Toimistomaksu 10 €/peruutus pidätetään.

Huom! Kesälukio järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 12. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Kainuun opisto

Puhutko jo suomea, mutta kirjoittamisessa suomeksi on vielä haasteita?

S2-kesälukiossa harjoitellaan erityisesti lukemista ja kirjoittamista suomeksi eli keskitytään kirjallisiin taitoihin. Kanssaopiskelijoiden ja opettajan kanssa jutellessa sekä vapaa-ajan vietossa harjaantuu myös suomen puhuminen.

Kenelle se sopii?

Opetus rakennetaan ryhmän tarpeet ja toiveet huomioiden.

Kesälukio on kuitenkin suunnattu ensisijaisesti suomea jo kohtuullisesti osaaville nuorille, jotka esimerkiksi harkitsevat lukio- tai korkeakouluopintoja Suomessa tai kaipaavat muusta syystä lisätukea kirjoitetun suomen kanssa.

Jos kaipaat toiminnallisempaa leirimuotoista ohjelmaa tai haluat keskittyä suomen puhumiseen ja suomalaiseen kulttuuriin, sinulle voi sopia ulkosuomalaistaustaisille suunnattu Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio (täynnä vuodelle 2024).

Missä se on?

Kesälukio järjestetään Kainuun Opistolla, joka on perinteikäs kansanopisto kauniin Oulujärven ja Kainuun vaaramaisemien keskellä. Opistolla on vankka kokemus eri maista ja kulttuureista tulevien opiskelijoiden opettamisessa.

Kainuun Opiston kesälukioissa voit opiskella äs-kakkosen lisäksi matikkaaäikkää, ja tietysti NuTea, sitä legendaarista Nuorta Teatteria, ilmaisutaidon eri ulottuvuuksia. Äikkäkesälukio järjestetään yhtä aikaa S2-kesälukion kanssa.

Majoittuminen tapahtuu täydellä ylläpidolla 2–3 hh huoneissa, joissa on oma suihku ja wc.

Kainuun Opiston kesälukiot: rentoa meinikiä, oppimisen iloa ja yhdessä tekemistä – kesän kohokohta!

Opetus

Opetusta on yhteensä 25 tuntia.

Päivisin opiskellaan noin viisi oppituntia lähiopetuksessa. Lisäksi voidaan tehdä itsenäisesti tehtäviä. Kesälukiossa myös vapaa-ajalla yhdessä on iso merkitys. 

Jos olet S2-opiskelija, kysy lukion pakollisen moduulin S22 tai S23 suorittamisesta kesälukion yhteydessä.

SUOMI TOISENA KIELENÄ Tekstit ja kirjoittaminen
Tavoitteena on vahvistaa suomen kieltä, erityisesti kirjallisia taitoja, sekä antaa eväitä paikata opiskelijan itsensä kokemia puutteita ja haasteita kielitaidossa. Harjoittelemme reaaliaineiden sanastoa ja esimerkiksi esseevastausten kirjoittamista. Keskitymme taitoihin, joita vaaditaan opinnoissa ja työelämässä Suomessa.

Muu ohjelma

Kesälukiossa touhutaan kaikenlaista oppituntien lisäksi: mm. pelataan, uidaan ja grillataan, joten tutustut varmasti kanssaopiskelijoihin. Sateen sattuessa opistolta löytyy jopa elokuvateatteri ja karaoke sekä sisäliikuntasali, biljardi, ja pingispöytä. Opiston pihassa on myös muun muassa rantalentiskenttä, riippukeinuja ja suuri grillikatos. Kainuun Opiston kampuksella on sauna sekä rantasauna, jonka lempeästä puukiukaan lämmöstä voi pulahtaa suoraan uimaan.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *