A-MATIKAN
ETÄKESÄLUKIO

Etäopetus 26.7–6.8.2021

Lukiolaiset ja kaksoistutkintolaiset. Jos kurssi täyttyy, etusijalla vähintään 2. vuoden opiskelijat.

REHTORI
Piia Haapsaari

JÄRJESTÄJÄT
MAOL ry ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Piia Haapsaari,
piia.haapsaari@maol.fi

Täytä hakulomake verkossa viimeistään 30.6.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
70 € (sis. etäopetus 1–2 viikkoa)

Opiskelua sujuvoittaa, jos opiskelijalla on käytössä Tekijä-oppikirjasarja.

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo
Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ja Kesälukioseura perustivat koronakevään 2020 tueksi etäkesälukion kaikille, joille pitkän matematiikan keskeiset aihealueet ovat jääneet epävarmoiksi. Suuren suosion myötä kesälukio saa nyt jatkoa.

Tavoitteena on kerrata pakollisten 1. ja 2. vuoden kurssien keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Etäkesälukion vetäjänä toimii vuoden 2020 matemaattisten aineiden opettaja Piia Haapsaari. Lisäksi mukana talkoissa on opetusharjoittelijoita Oulun yliopistosta.

Jos opiskelet lyhyttä matikkaa, katso B-matikan etäkesälukio. Jos kaipaat lähiopetusta matematiikan perusteista, katso Kainuun kesälukio.

Opetus järjestetään etänä kahden viikon aikana (vain arkipäivinä). Voit osallistua myös vain jommallekummalle viikolle.

Aamupäivisin kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja (kolme eri haastetasovaihtoehtoa). Oppitunnit pyritään tallentamaan, joten voit katsoa niitä myöhemminkin. Lisäksi annetaan videovaihtoehtoja päivän aiheen teoriasta.

Iltapäivisin n. klo 13–15 pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Tuutoropettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassakin tehtävät sovelletaan kolmelle eri haastetasolle.

Opettajan apu on saatavilla koko päivän.

MATEMATIIKKA, PITKÄ Perusteiden kertaus etänä
Opettajat: Piia Haapsaari, harjoittelijat Oulun yliopistosta

Aikataulu:
Viikko 1: 26.–30.7.2021
Lukion 1. vuoden kurssien MAA1–4 keskeiset aiheet

Viikko 2: 2.–6.8.2021
Lukion 2. vuoden kurssien MAA5–8 keskeiset aiheet

Etäkesälukiota edeltävällä viikolla ryhmäydytään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä 1–2 erillisellä ohjauskerralla, joista ilmoitetaan sähköpostitse ennen kesälukiota. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Opiskeluintoa tuetaan pienten kisojen ja pelien avulla. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös esimerkiksi lyhyt vierailu etäyhteydellä.

Kesälukiossa opiskelu etänä oli kivaa. Opin paljon. Sain kertausta kursseista joka helpottaa jatkoa. Sain perustan 2.vuoden lukioopiskelulle

Emmi, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020

Opiskelu oli mieleistä ja kiinnostavaa. Opetus oli hyvää. Lisäksi kurssilla oli todella kattava materiaalitarjonta. Kysymyksiä sai esittää matalalla kynnyksellä. Itse sain paranneltua perustaitoja matematiikan suhteen koronakevään jälkeen. Antoisinta oli se, että asioita oikeasti oppi.

Katja, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020

Osallistuin pitkän matematiikan kesälukioon kerratakseni perusasioita yo-kirjoituksia varten. Oppitunnit olivat selkeitä ja niissä annettiin oppilaille mahdollisuus mennä myös omaan tahtiin. Piialla oli selkeä opetustyyli, joka sopi juurikin asioiden kertaukseen. Iltapäivien laskupajoissa oli matala kynnys kysyä apua tutorilta, sillä pienryhmät olivat tosiaankin pieniä, sekä tutori antoi eri vaihtoehtoja kysyä apua, jos ei halunnut kaikkien kuulevan/näkevän. Tutori myös tsemppasi meitä kaikin tavoin. Koen hyötyneeni kesälukiosta hurjasti yo-kirjoituksiin mennessä.

Laura, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020

Etäkesälukion kurssi oli loistava! Sain rytmin lukemiseen, joka on tärkeää, kun valmistaudutaan kirjoituksiin. Tuli tarpeeseen 🙂

Eeva, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020