A-MATIKAN
ETÄ-
KESÄLUKIO

Etäopetus 3.–14.7.2023

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset ja kaksoistutkintolaiset sekä muut matikan lukiomatikan perusteiden kertausta kaipaavat

REHTORI
Maria Eskola

JÄRJESTÄJÄT
Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa viimeistään 15.5.
Huom! Hakijat hyväksytään hakujärjestyksessä.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
80 € (sis. etäopetus materiaaleineen)

Opiskelua sujuvoittaa, jos opiskelijalla on käytössä Tekijä-oppikirjasarja.

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Etäkesälukion keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä.

Tavoitteena on kerrata 1. ja 2. lukiovuoden pitkän matikan pakollisten moduulien keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Jos kaipaat lähiopetusta tai enemmän aikaa asioiden käsittelyyn, vastaava pitkän matikan 1. ja 2. vuoden kertaus löytyy Kainuun matikkakesälukiosta, jossa voi majoittua täydellä ylläpidolla. Jos opiskelet lyhyttä matikkaa, katso B-matikan etäkesälukio ja lähiopetuksena Länsi-Suomen kesälukio.

Opetus

Opetus järjestetään etänä kahden viikon intensiivikurssina (vain arkipäivinä). Osallistut lähtökohtaisesti molemmille viikoille, mutta voit halutessasi jäädä pois jommaltakummalta viikolta. Aloitusta tai lopetusta eri aikaan ei välttämättä pystytä kattavasti huomioimaan kurssijärjestelyissä, joten se voi vaatia omaa aktiivisuutta. Myös maksu on sama yhden ja kahden viikon opiskelijoille.

Kesälukion käytännöistä, kuten ennakko-ohjauskertojen ajankohdista ja alkukyselystä tiedotetaan hyväksymiskirjeessä pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Opetuksessa huomioidaan sekä nykyisen että vanhan opetussuunnitelman mukaan opiskelevat.

Aamupäivisin n. klo 9–11:45 kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja eri haastetasovaihtoehdoin. Oppitunnit tallennetaan, joten voit katsoa niitä myöhemminkin.

Iltapäivisin n. klo 13–15 pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Opetusharjoittelua tekevät tuutoropettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassakin tehtävät sovelletaan eri haastetasoille. Kotiläksyjä ei tule, vaan tämän jälkeen päivä on pulkassa!

MATEMATIIKKA, PITKÄ 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus
Lukion pitkän matematiikan 1. ja 2. vuoden opintojen keskeisimpien aiheiden ja perusteiden kertaus opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Alustava aikataulu:

Viikko 1: 3.–7.7.2023
Lukion 1. vuoden moduulin MAY1 sekä moduulien MAA2–4 (kurssien vMAA2–4) keskeiset aiheet

Viikko 2: 10.–14.7.2023
Lukion 2. vuoden moduulien MAA4–6 (kurssien vMAA5–8) keskeiset aiheet

Moduuli 4 jakautuu siis todennäköisesti kahdelle viikolle. Voit tiedustella lisää opettajalta.

Muu ohjelma

Etäkesälukioon kuuluu opetuksen alkamista edeltävällä viikolla 1–2 erillistä ohjauskertaa, joilla tutustutaan omaan pienryhmään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös pelejä, visoja ja esimerkiksi lyhyt vierailu etäyhteydellä.

Kesälukion opettaja Maria Eskola

A-matikan etäkesälukion pääopettaja Maria Eskola

Kesälukiossa opiskelu on mukavaa hommaa! Itse en esimerkiksi pidä matematiikasta ollenkaan, mutta osallistuin silti A-matematiikan kesälukioon ja nautin jokaisesta päivästä! Suosittelen todellakin!

Roni, A-matikan etäkesälukio 2021

Osallistuin matematiikan kesälukioon, koska opiskellut asiat tuntuivat menevän jatkuvasti enemmän ja enemmän yli hilseen, enkä meinannut enää päästä kursseista läpi. Kesälukion myötä tunnen, että perusasiat ovat nyt vahvemmin hallussa, ja on helpompi jatkaa opiskelua yo-kirjoituksia kohti.

Sanni, A-matikan etäkesälukio 2021

Opiskelu oli mieleistä ja kiinnostavaa. Opetus oli hyvää. Lisäksi kurssilla oli todella kattava materiaalitarjonta. Kysymyksiä sai esittää matalalla kynnyksellä. Itse sain paranneltua perustaitoja matematiikan suhteen koronakevään jälkeen. Antoisinta oli se, että asioita oikeasti oppi.

Katja, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020

Osallistuin pitkän matematiikan kesälukioon kerratakseni perusasioita yo-kirjoituksia varten. Oppitunnit olivat selkeitä ja niissä annettiin oppilaille mahdollisuus mennä myös omaan tahtiin. Piialla oli selkeä opetustyyli, joka sopi juurikin asioiden kertaukseen. Iltapäivien laskupajoissa oli matala kynnys kysyä apua tutorilta, sillä pienryhmät olivat tosiaankin pieniä, sekä tutori antoi eri vaihtoehtoja kysyä apua, jos ei halunnut kaikkien kuulevan/näkevän. Tutori myös tsemppasi meitä kaikin tavoin. Koen hyötyneeni kesälukiosta hurjasti yo-kirjoituksiin mennessä.

Laura, Pitkän matematiikan perusteet etänä 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *