SUOMEN KIELEN JA KULTTUURIN KESÄLUKIO

Tuorla, Kaarina
25.7.–31.7.2022

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

 

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat ulkosuomalaiset, paluumuuttaja- ja muut suomen kielestä ja kulttuurista tai opiskelusta Suomessa kiinnostuneet nuoret 

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 2.5. mennessä. Kesälukiossa on vielä tilaa, täytä hakemus mahdollisimman pian!

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
400 € (sis. ylläpito ja majoitus 2 hengen huoneissa, opetus, oppimateriaali ja vapaa-ajan ohjelma)

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Lue peruutusehdot täältä.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Onko sinulla suomalaiset sukujuuret?
Haluatko kehittää suomen kielen taitoasi?
Suunnitteletko paluumuuttoa Suomeen?
Kaipaatko uusia kansainvälisiä kavereita?

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on täällä taas, kahden vuoden etäilyn jälkeen jälleen leirimuotoisena!

Kesälukiossa opit kieltä, syvennyt suomalaiseen kulttuuriin eri näkökulmista ja kuulet myös opiskelumahdollisuuksista Suomessa. Tänä vuonna tutustutaan uusiin kavereihin, retkeillään, liikutaan ja pelataan idyllisessä Tuorlan kartanon ja vanhan observatorion ympäristössä lähellä Turkua.

Opetus

Suomen kielen ja kulttuurin opetusta on noin viisi tuntia päivässä. Toiminnallinen, elekieltä ja käytännön tilanteita hyödyntävä opetus soveltuu eritasoisille suomen kielen oppijoille, ja oppitunneilla käsitellään osallistujien kielitaidon mukaisia sisältöjä. Yhteisen ohjelman lisäksi ryhmää voidaan myös tarpeen mukaan jakaa tason ja kiinnostusten mukaan.

Keskeistä on toimiminen suomen kielellä. Osallistujan sanasto karttuu, peruskielioppi lujittuu ja suomenkielinen ilmaisu vahvistuu. Innostava opettajatiimi muodostuu suomen kielen ja muiden alojen opettajista ja asiantuntijoista.

Muu ohjelma

Kesälukiossa lomittuvat suomen kielen opetus ja oppimista tukeva muu ohjattu toiminta. Ohjelmassa on työpajoja, retkiä, luonnossa liikkumista, sisä- ja ulkopelejä ja perinneherkkuja.

I loved making new friends around the world. I could not choose one specific thing that happened because i loved it all.

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukiolainen 2018

 

Olin Suomen kielen ja kulttuurin etäkesälukiossa ja oli tosi erikoinen kokemus, tutustuin ihaniin ihmisiin ja myös opin todella erikoisia asioita. Vaikka oli etänä niin oli todella hauska ja tehokas viikko.

Seren, Suomen kielen ja kulttuurin etäkesälukio 2020

 

Osallistuin suomen kielen ja kulttuurin etäkesälukioon. Oli kiva olla muitten ulkosuomalaisten kanssa ja vaihtaa kokemuksia heidän kanssaan. Etäopiskelu ei ole sama kuin lähiopiskelu mutta kurssi oli järjestetty hyvin ja sain kuitenkin parannettua suomen kielen taitoani ja sain myöskin uusia kavereita. Kesälukiokokemukseni oli hieno!

Sabina, Suomen kielen ja kulttuurin etäkesälukio 2020