Kokemuksia

Kemian kurssin lähtötasotestissä asetin itselleni kirjoitusten tavoitteeksi C:n, tänään sain ylioppilaskirjoitusten alustavat tulokset, joiden mukaan kokeeni lähti YTL:n vahvana E:nä. En voisi olla iloisempi!

Päätin mennä kemian intensiivikurssille, sillä minun on vaikea saada opiskeltua itsenäisesti. Kurssilla kerrattiin keskeiset asiat hyvin ja tiiviisti, ja sen ansiosta sain laajan käsityksen yo-tehtävistä ja niihin laskurutiinia.

Kurssilta sai kavereita, kun osallistui mukaviin yhteisiin iltaohjelmiin.

Tytti, Helsingin kesälukio II 2017

Kesälukiossa oli helppo tutustua toisiin ja kaikki järjestetty ohjelma oli hauskaa. Parasta oli uusien kavereiden saaminen monista eri maista 🙂

Isabella, Summer School in England 2017

Kesälukion ansiosta ylioppilaskirjoitusten aiheuttama kiire keveni, sillä suoritin alkuvuoden kursseja kesällä. Kesälukiossa on erilainen tunnelma kuin lukiossa tavallisesti, kaikki ovat niin motivoituneita ja käyvät tunneilla omasta tahdostaan. Tämä motivoi myös itseä panostamaan opintoihin uudella tavalla. On mukavaa saada uusia kavereita ympäri Suomea, puhuttavaa löytyy varmasti, sillä kaikki ovat kiinnostuneet samoista opiskeltavista aineista. Suosittelen kesälukiota kaikille!

Oona, Matemaattis-luonnontieteellinen kesälukio 2017

Opiskelu kesälukiossa auttoi huimasti lukion opiskeluja. Kielitaito parani ja kesälukion jälkeen uskalsin puhua paljon enemmän ruotsia. Aluksi jännitti, mutta kaikista meistä tuli hyviä ystäviä ja kesälukiosta lähteminen harmitti. Olemme silti edelleen yhteyksissä kesälukioporukan kanssa!

Venla, Språkbad på Gotland -kesälukio 2017

Oma kesälukiokokemukseni oli todella positiivinen. En itse aio kirjoittaa biologiaa, mutta opiskelu kesälukiossa oli todella mielenkiintoista. Viikon aikana kerkesi oppia todella paljon uusia asioita ja kokonaisuus oli todella mukava. Pääsimme snorklailemaan ja se oli hauskaa vaikka merivesi oli vielä vähän viileää. Viikon aikana kävimme myös retkellä viereisellä saarella. Kokemus oli antoisa ja porukka mukava. Itse lähdin kurssille yksin ja vaikka moni muu oli tullut ystävän kanssa, en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Opin kurssin asioita hauskalla tavalla ja kokemuksena oli kiva. Kokemus oli niin hyvä, että pohdin pitäisikö osallistua tänä kesänä jollekkin toiselle kurssille.

Juuli, Itämeri-kesälukio 2017

Kesänikin oli minulle hyödyllinen, koska sain suoritettua edellisvuoden hylätyn arvosanan ja sitä ei tarvinnut seuraavana vuonna koulussa enää opiskella. Kesälukiosta oli myös hyötyä abikurssin kannalta, joka auttaa kirjoituksissa. Kesälukiosta jäi hyvä mieli ja ruoka oli hyvää.

Annika, Tuusulanjärven kesälukio 2017