Kokemuksia

Kokemus Språkbad på Gotland -kesälukiosta 2023

Kesälukio oli tosi hyödyllinen kertaamismielessä, sillä parin viikon aikana melkein kaikki ekan ja tokan vuoden asiat tuli kerrattua teoreettisesti ja käytännössä. Tehtävien sekaan oli myös laitettu yo-tehtäviä, jolloin tuli myös näkemystä niiden vaikeusasteista. Tehtäviä tehtäessä myös ryhmän ohjaaja oli avulias ja osasi selittää asiat hyvin.

Aleksi, A-matikan etäkesälukio 2023

Kokemus Marokon kesälukiosta 2023

Jo talvella pähkäilin, että miten saan kesällä opiskeltua syksyn ylioppilaskirjoituksiin, kun kesällä on niin suuri houkutus tehdä juuri kaikkea muuta. Tiesin, että pelkkä itseopiskelu ei tule riittämään, mutta ennen kirjoituksia en ehdi kertauskurssia käymään koulun puolesta. Onneksi äitini on töissä Alkio-opistolla ja sanoi ilmoittavansa minut Kovien tieteiden etäkesälukion matematiikan kertauskurssille, josta olikin paljon hyötyä. Se, että osa päivistä oli lyhyempiä ja joka toinen päivä koulu alkoi vasta iltapäivästä, edisti myös jaksamista, kun ei ollut joka aamu järkyttävää aamuväsymystä. Opetus oli kattavaa, ja yksityiskohtiinkin perehdyttiin, ja kaikkiin askarruttaviin aiheisiin sai heti asiantuntevaa opetusta ja vastauksia, jolloin myös opiskelijana tuli huomioitu olo. Kotitehtävät ja pajatehtävät olivat laaja-alaisia ja sopivan haastavia, ja mikäli niissä tuli ongelmia, sai apua heti.

Virva, Kovien tieteiden etäkesälukio 2023

Aluksi mietin mihinköhän olen lähtenyt, mutta se fiilis ei kauaa kestänyt, sillä opin paljon joka päivä ja sain tutustua mahtaviin ihmisiin. Hämmästyin kuinka paljon sain kielikylvystä irti. Meillä oli todella hauska porukka ja kokemus mieleenpainuva. Oli tärkeää päästä puhumaan vierasta kieltä käytännössä viikon ajan ja erilaiset tehtävät tukivat hyvin oppimista. Viimeisenä päivänä sanoin uusille ystävälleni, että kesälukioon lähteminen oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Tea, Språkbad på Gotland 2023

Kokemus B-matikan etäkesälukiosta 2023

Kesälukioon lähteminen oli paras mahdollinen päätös! Motivoituneet opettajat ja kivat uudet kaverit teki viikosta ihanan. Vilpittömästi voin suositella jokaiselle, jota yhtään kiinnostaa rohkaistua ruotsin kielen käyttämisessä tai saada kivaa ja hyödyllistä kesätekemistä.

Elina, Språkbad på Gotland 2023

Kokemus Skotlannin kesälukiosta 2023

Hello, this was a new experience for me, I met a lot of amazing new people, and also really liked the activities we did.

Nadir, Länsi-Suomen kansainvälinen kesälukio 2023