LÄNSI-SUOMEN
KANSAIN-
VÄLINEN
KESÄLUKIO
(aiemmin Kesälukio historian laidalla)

Huittinen 7.–14.7.2023

Lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat, toiselle asteelle siirtyvät

REHTORI
KM Niina Kastari

JÄRJESTÄJÄ
Länsi-Suomen opisto ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Haku aukeaa helmi-maaliskuussa. Siitä tiedotetaan tällä sivulla sekä Kesälukioseuran somessa ja uutiskirjeessä. Haku verkkolomakkeella.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
Täysihoito (sis. opetus, majoitus 2 hlö huoneessa, täysi ylläpito aterioineen, opetusmateriaalit, retket, vapaa-ajanohjelma):
Ilman täysihoitoa (sis. opetus, oppimateriaalit, retket, vapaa-ajanohjelma):

Logo: Länsi-Suomen opisto

Mitä voimme oppia itsestämme ja tulevaisuudesta tarkastelemalla historiaa? Tule selvittämään asiaa kansainväliseen historiakesälukioon, jossa teemana on tulevaisuus.

Leirimuotoisessa kesälukiossa voit suorittaa valtakunnallisen historian moduulin, mutta näkökulmaa avarretaan yhteistyössä toisen mantereen opiskelijoiden kanssa. Yhdessä voimme selvittää, kuinka opetus ja käsitykset historiasta eroavat Marokon ja Suomen välillä, ja miten tämä auttaa meitä ymmärtämään mahdollisia tulevaisuuksia.

Kesälukion ohjelma tarkentuu vielä helmi- ja viimeistään maaliskuussa, minkä jälkeen haku avautuu. Luomme ohjelmaa, joka kiinnostaisi juuri sinua, joten juuri nyt on oikea aika yhteistyöehdotuksille ja toiveille lukion historian opettajilta ja opiskelijoilta, tulevaisuudentutkijoilta, historioitsijoilta ja yhteiskuntatieteilijöiltä kautta maan! Kesälukioon tulee hakuun myös harjoittelijan paikka.

Ohjelmassa panostetaan tutustumiseen ja mahtavaan ryhmähenkeen. Voit solmia elämänmittaisia ystävyyssuhteita sekä opiskelijoihin eri puolilta Suomea että Välimeren rannalla Tetouanissa asuviin lukiolaisiin. Kesälukioon osallistuu Kesälukioseuran vaihto-ohjelmasta (ks. Marokon kesälukio) pieni ryhmä marokkolaisia nuoria La Ruche des Sciences -koulusta.

Kurssipaikkana toimii Länsi-Suomen opisto, jonka kaunis historiallinen puukartano ja viihtyisä opistokampus sijaitsevat joen varrella, hyvien liikenneyhteyksien päässä Huittisissa (vain 80 km Tampereelta, 60 km Porista ja 85 km Turusta). Voit tulla leirimuotoiseen kesälukioon kaukaakin ja majoittua kahden hengen huoneessa.

Osaan historian opetusta osallistuvat vain suomalaiset opiskelijat (suomenkielinen opetus) ja osaan myös marokkolaiset opiskelijat (englanninkielinen opetus).

HISTORIA Historian laidalla (2 op)

Opintojakson sisältö tarkentuu helmi-maaliskuun aikana, mutta se tarjoaa ainakin:
1) historian pakollisen tai valinnaisen moduulin HI2-HI6 (2 op) suoritusmerkinnän
2) uutta näkökulmaa historian tulkitsemiseen ja elementtejä tulevaisuudentutkimuksen alalta
3) uusia kavereita Suomesta ja yhteistyökoulusta Marokosta.

Vapaa-aikaa vietetään yhdessä piha- ja muiden pelien sekä ohjatun vapaa-ajan ohjelman merkeissä. Kesälukion aikana päästään liikkumaan, saunaan ja uimaan sekä istumaan iltaa yhdessä tulen ääressä tai piknikvilteillä. Teemme kaksi retkeä lähialueen kohteisiin.

Ohjelmaan kuuluu myös yhdessä suunniteltava kulttuuri-ilta, jossa marokkolaiset ja suomalaiset esittelevät omaa maataan ja kulttuuriaan kuten itse haluavat niistä kertoa: mukana voi olla esimerkiksi kuvia, pelejä, musaa, tansseja, ruokaa ja herkkuja. Mitä sinä kertoisit omasta Suomestasi?

Voit viettää vapaa-aikaa myös lähimaastoissa ulkoillen, jokimaisemista rantaterassilla nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta Huittisten keskustasta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä, keilahalli, pelikenttiä ja hyvä uimahalli.