LÄNSI-SUOMEN
KANSAIN-
VÄLINEN
KESÄLUKIO
(aiemmin Kesälukio historian laidalla)

Huittinen 7.–14.7.2023

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat, toiselle asteelle siirtyvät

REHTORI
KM Niina Kastari

JÄRJESTÄJÄ
Länsi-Suomen opisto ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Länsi-Suomen opiston kesälukiosivu
Niina Kastari,
niina.kastari@lsopisto.fi,
044 979 0618

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Hae kesälukioon 31.5. mennessä Länsi-Suomen opiston lomakkeella.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
Täysihoito (sis. opetus, majoitus 2 hlö huoneessa, täysi ylläpito aterioineen, opetusmateriaalit, retket, vapaa-ajanohjelma):
550 € 140 € (175 € 2 hlö huoneessa)
Ilman täysihoitoa (sis. opetus, oppimateriaalit, retket, vapaa-ajanohjelma):
400 € 100 €

Logo: Länsi-Suomen opisto

Mitä voimme oppia itsestämme ja tulevaisuudesta tarkastelemalla historiaa? Tule selvittämään asiaa kansainväliseen historiakesälukioon, jossa teemana on tulevaisuus.

Leirimuotoisessa kesälukiossa voit suorittaa valtakunnallisen historian moduulin HI6 Maailman kulttuurit kohtaavat, jonka näkökulmaa avarretaan yhteistyössä toisen mantereen opiskelijoiden kanssa. Yhdessä voimme selvittää, kuinka opetus ja käsitykset historiasta eroavat Marokon ja Suomen välillä, ja miten historia auttaa meitä ymmärtämään mahdollisia tulevaisuuksia.

Ohjelmassa panostetaan tutustumiseen ja mahtavaan ryhmähenkeen. Voit solmia elämänmittaisia ystävyyssuhteita sekä opiskelijoihin eri puolilta Suomea että Välimeren rannalla Tetouanissa asuviin lukiolaisiin. Kesälukioon osallistuu Kesälukioseuran vaihto-ohjelmasta (ks. Marokon kesälukio) pieni ryhmä marokkolaisia nuoria La Ruche des Sciences -koulusta.

Kurssipaikkana toimii Länsi-Suomen opisto, jonka kaunis historiallinen puukartano ja viihtyisä opistokampus sijaitsevat joen varrella, hyvien liikenneyhteyksien päässä Huittisissa (vain 80 km Tampereelta, 60 km Porista ja 85 km Turusta). Voit tulla leirimuotoiseen kesälukioon kaukaakin ja majoittua kahden hengen huoneessa.

Opetus

Opetus on suurelta osin englanninkielistä ja yhteistä marokkolaislukiolaisten kanssa (36 oppituntia, sisältäen retkiä ja iltaohjelmaa). Marokon ryhmän tutustuessa suomen kielen alkeisiin ja suomalaiseen kulttuuriin keskittyvät suomalaiset opiskelijat HI6-moduulin sisältöihin suomeksi (n. 20 oppituntia). Kesälukio tarjoaa siis

1) valtakunnallisen suoritusmerkinnän HI6,

2) soveltavampaa aiheen käsittelyä ja kurkistuksen tulevaisuudentutkimuksen teemoihin sekä

3) ainutlaatuisen kansainvälisen leirielämyksen ja hauskanpitoa yhdessä uusien kavereiden kanssa

HISTORIA Historian laidalla (HI6 Maailman kulttuurit kohtaavat 2 op)
Opintojaksossa keskitytään rajapintoihin: kuinka Eurooppa kohtaa muut maanosat historiassa, tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Keskustelevalla ja lämpimällä otteella yhdessä innostuneiden marokkolaisten lukiolaisten kanssa puretaan eurosentrisyyttä ja tutkitaan sekä kolonialismin historiaa että muiden kuin eurooppalaisten näkemyksiä historiasta ja tulevaisuudestakin. Samalla opimme kiehtovasta ja tuhansia vuosia vanhasta kulttuurista. Ehkä rakastut maahan ja lähdet ensi vuonna Marokon kesälukioon?

Muu ohjelma

Vapaa-aikaa vietetään yhdessä piha- ja muiden pelien sekä ohjatun vapaa-ajan ohjelman merkeissä. Kesälukion aikana päästään liikkumaan, saunaan ja uimaan sekä istumaan iltaa yhdessä tulen ääressä tai piknikvilteillä. Teemme kaksi retkeä lähialueen kohteisiin.

Ohjelmaan kuuluu myös yhdessä suunniteltava kulttuuri-ilta, jossa marokkolaiset ja suomalaiset esittelevät omaa maataan ja kulttuuriaan. Ehkä mukana on tunnelmallinen tila, pelejä, kuvamateriaalia, musaa, tansseja, ruokaa ja herkkuja. Mitä sinä kertoisit omasta Suomestasi?

Voit viettää vapaa-aikaa myös lähimaastoissa ulkoillen, jokimaisemista rantaterassilla nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta Huittisten keskustasta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä, keilahalli, pelikenttiä ja hyvä uimahalli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *