Tyttöjen kesälukio

Ojakkala 18.–24.7.2023

KOHDERYHMÄ
15–20-vuotiaat pakolaistaustaiset tytöt. Omakielinen mentorointi somalialaisille, afganistanilaisille, arabi- ja kurditytöille, mutta myös muut voivat hakea. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 31.5. mennessä. Vielä muutama paikka vapaana, hae pian!

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Helsingistä Ojakkalaan. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Helsinkiin.

Lue peruutusehdot.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

KURSSIPAIKKA
Leiri- ja kurssikeskus Enäseppä, Ojakkala (Vihti)

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura, puh. 050 308 5711, toimisto (at) kesalukioseura.fi

Huom! Kesälukio järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Tule tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja uusiin ystäviin Enäjärven rannalle Vihdin Ojakkalaan!

Tyttöjen kesälukiossa pääset pohtimaan omia tulevaisuudensuunnitelmiasi ja vahvuuksiasi osaavien ohjaajien johdolla. Ohjelmassa on oppitunteja, työpajoja, vierailuja ja rentoa vapaa-ajan viettoa.  

Opetus on suomeksi, mutta saat tietoa ja tukea myös omalla äidinkielelläsi. Uusiin kavereihin tutustuessasi pääset treenaamaan suomen kielen suullista taitoasi. 

Opinto-ohjaajat ja omakieliset mentorit ovat kesälukiossa mukana juuri sinua varten! Voit koska tahansa viikon aikana kysyä heiltä mieltäsi askarruttavia asioita. Mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.  

Opetus

Opinto-ohjaus
Opinto-ohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.

Omakielinen mentorointi
Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Muu ohjelma

Kesälukiossa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, pelejä ja kädentaitoja.

Tietoa muilla kielillä

""
""