Tyttöjen kesälukio

Ylöjärvi 26.7.–1.8.2021

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Kesälukio pyritään järjestämään suunnitellusti. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista tällä sivulla ja suoraan hakijoille.

KOHDERYHMÄ
15–20-vuotiaat pakolaistaustaiset tytöt. Omakielinen mentorointi somalialaisille, afganistanilaisille, arabi- ja kurditytöille, mutta myös muut voivat hakea. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 12.5. mennessä mahdollisimman pian. Vielä muutama paikka jäljellä.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Tampereelta Ylöjärvelle. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Tampereelle.

Lue peruutusehdot.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

KURSSIPAIKKA
Loma- ja kurssikeskus Koivupuisto

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura, puh. 050 308 5711, toimisto (at) kesalukioseura.fi

Tyttöjen kesken! Lähde mukaan suunnittelemaan omaa koulutuspolkuasi ja rakentamaan unelmaa tulevaisuudestasi Tyttöjen kesälukioon.

Kesälukiossa saat tukea siihen, miten voit edetä oman opinpolkusi suunnittelussa. Kesälukion aikana pääset tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja eri ammatteihin. Lisäksi saat tukea omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Kesälukiossa tapaat myös muita nuoria eri puolilta Suomea. Pääsette yhdessä ohjatusti pohtimaan elämää kahden kulttuurin välimaastossa. Opetus järjestetään suomeksi, mutta omakielinen mentori tukee sinua kesälukion aikana.

Kesälukion päivittäinen ohjelma koostuu opinto-ohjauksesta, tärkeitä teemoja käsittelevistä työpajoista ja mahdollisista vierailuista.

Kesälukiossa tukenasi ovat osaavat opinto-ohjaajat ja omakieliset mentorit. Lisäksi pääset osaksi mentoriryhmää, joka tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Tyttöjen kesälukio järjestetään kotoisassa Koivupuiston kurssikeskuksessa.

Opetus

Opinto-ohjaus
Opinto-ohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.
Opinto-ohjaajat

Omakielinen mentorointi
Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.
Omakieliset mentorit

Muu ohjelma

Kesälukiossa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, pelejä ja kädentaitoja.

Oli hyötyä, että olen oppinut enemmän koulutuksesta ja opiskelusta. [Kesälukiossa ymmärsin]että voin pärjätä ja mennä eteenpäin ja ei tarvi pelätä mitä haluan ja voin tehdä tulevaisuudessa. — Oli kiva, että vietimme yhdessä aika ja tutustuin uutta ystäviä ja opettajat.

Rayan, Tyttöjen kesälukio 2018

 

Kesälukiossa on ihan mukava opiskella. Voin puhua omista asioista, ongelmista ja tavoitteista niin aina saan tukea ja apua. Kaikki on mukavia [ja] siksi voin vapaasti sanoa omia ajatuksia ja mielipide.

Morsal, Tyttöjen kesälukio 2018

 

Kesälukio-opiskelusta oli tosi hyötyä minulle koska olen uusi Suomessa ja en tiedä paljon asioita [työstä ja koulusta]. Se auttoi minua.

Riham, Tyttöjen kesälukio 2018

Oletko jo tutustunut Rajanylittäjät-sivuihin?

Kesälukioseura keräsi Rajanylittäjät-hankkeessa pakolaistaustaisten nuorten aikuisten inspiroivia uratarinoita. Voit tutustua tarinoihin ja niistä tehtyihin videoihin Rajanylittäjät-sivuilla.