Tyttöjen kesälukio

Ylöjärvi 19.–23.7.2019

Kohderyhmä
15–19-vuotiaat somalialaiset, afganistanilaiset, arabiankieliset ja kurditytöt

Kesälukion rehtori
KM, Zahraa Al Take

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakulomake verkossa 19.5. mennessä. Paperisia hakulomakkeita voit myös tilata osoitteesta toimisto (at) kesalukioseura.fi. Kesälukiossa vielä paikkoja jäljellä. Täytä hakulomake verkossa 19.6. mennessä!

Osallistumismaksu (lue lisää)
125 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, yhteiskuljetus Tampereelta Ylöjärvelle)

Lue peruutusehdot täältä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Leiri- ja kurssikeskus Koivupuisto

Lisätietoja
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tyttöjen kesken! Lähde mukaan suunnittelemaan omaa koulutuspolkuasi ja rakentamaan unelmaa tulevaisuudestasi Tyttöjen kesälukioon.

Kesälukiossa saat tukea siihen, miten edetä oman opinpolkusi suunnittelussa. Kesälukion aikana pääset tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja eri ammatteihin. Lisäksi saat tukea omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Kesälukiossa tapaat myös muita nuoria eri puolilta Suomea. Pääsette yhdessä ohjatusti pohtimaan elämää kahden kulttuurin välimaastossa. Opetus järjestetään suomeksi, mutta omakielinen mentori tukee sinua kesälukion aikana.

Kesälukion päivittäinen ohjelma koostuu opinto-ohjauksesta, tärkeitä teemoja käsittelevistä työpajoista ja mahdollisista vierailuista. Kesälukiossa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa ja kädentaitoja.

Kesälukiossa tukenasi ovat osaavat opinto-ohjaajat ja omakieliset mentorit. Lisäksi pääset osaksi mentoriryhmää, joka tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Tyttöjen kesälukio järjestetään kotoisassa Kurssikeskus Koivupuistossa Näsijärven rannalla.

Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aikaisempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

Opetus

Opinto-ohjaus
Opinto-ohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.
Opinto-ohjaajat

Omakielinen mentorointi
Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.
Omakieliset mentorit

Muu ohjelma

Kesälukiossa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, pelejä ja käden taitoja.

Oli hyötyä, että olen oppinut enemmän koulutuksesta ja opiskelusta. [Kesälukiossa ymmärsin]että voin pärjätä ja mennä eteenpäin ja ei tarvi pelätä mitä haluan ja voin tehdä tulevaisuudessa. — Oli kiva, että vietimme yhdessä aika ja tutustuin uutta ystäviä ja opettajat.

Rayan, Tyttöjen kesälukio 2018

 

Kesälukiossa on ihan mukava opiskella. Voin puhua omista asioista, ongelmista ja tavoitteista niin aina saan tukea ja apua. Kaikki on mukavia [ja] siksi voin vapaasti sanoa omia ajatuksia ja mielipide.

Morsal, Tyttöjen kesälukio 2018

 

Kesälukio-opiskelusta oli tosi hyötyä minulle koska olen uusi Suomessa ja en tiedä paljon asioita [työstä ja koulusta]. Se auttoi minua.

Riham, Tyttöjen kesälukio 2018