Tyttöjen kesälukio

Kauhajoki 25.–31.7.2022

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

KOHDERYHMÄ
15–20-vuotiaat pakolaistaustaiset tytöt. Omakielinen mentorointi somalialaisille, afganistanilaisille, arabi- ja kurditytöille, mutta myös muut voivat hakea. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 11.5. mennessä. Kurssilla on vielä tilaa, lähetä hakemus mahdollisimman pian.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Tampereelta Nummijärvelle, Kauhajoelle. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Tampereelle.

Lue peruutusehdot.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

KURSSIPAIKKA
Leirikeskus Majaniemi, Nummijärvi, Kauhajoki

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura, puh. 050 308 5711, toimisto (at) kesalukioseura.fi

Huom! Kesälukio järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tyttöjen kesken! Lähde mukaan suunnittelemaan omaa koulutuspolkuasi ja rakentamaan unelmaa tulevaisuudestasi Tyttöjen kesälukioon.

Saat tukea siihen, miten voit edetä oman opintopolkusi suunnittelussa. Kesälukion aikana pääset tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja eri ammatteihin. Lisäksi saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen.

Kesälukiossa tapaat myös muita nuoria eri puolilta Suomea. Pääsette yhdessä ohjatusti pohtimaan elämää kahden kulttuurin välimaastossa. Opetus järjestetään suomeksi, mutta omakielinen mentori tukee sinua kesälukion aikana.

Kesälukion päivittäinen ohjelma koostuu opinto-ohjauksesta, tärkeitä teemoja käsittelevistä työpajoista ja mahdollisista vierailuista.

Kesälukiossa tukenasi ovat osaavat opinto-ohjaajat ja omakieliset mentorit. Lisäksi pääset osaksi mentoriryhmää, joka tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Tyttöjen kesälukio järjestetään viihtyisässä Leirikeskus Majaniemessä Nummijärven rannalla.

Opetus

Opinto-ohjaus
Opinto-ohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.

Omakielinen mentorointi
Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Muu ohjelma

Kesälukiossa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, pelejä ja kädentaitoja.