Tyttöjen kesälukio

Helsinki 26.6.—3.7.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Kohderyhmä
15 vuotta täyttäneet somalialaiset, afganistanilaiset, arabi- ja kurditytöt

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakulomake verkossa 27.5. mennessä. Paperisia hakulomakkeita voit myös tilata osoitteesta toimisto (at) kesalukioseura.fi.

Osallistumismaksu
75 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Lue peruutusehdot täältä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Kulttuurikeskus Sofia

Lisätietoja
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Tyttöjen kesken! Tervetuloa suunnittelemaan omaa koulutuspolkuasi ja rakentamaan unelmaa tulevaisuudestasi Tyttöjen kesälukioon.

Kesälukiossa saat tukea siihen, miten edetä oman opinpolkusi suunnittelussa ja vinkkejä, mistä hakea tietoa jatkossa. Kurssin aikana pohditaan myös elämää kahden kulttuurin välimaastossa. Opetus on jaettu kaikille yhteiseen ja ryhmäkohtaiseen opetukseen. Yhteinen opetus kesälukiossa on suomeksi, mutta ohjelmaan sisältyy myös omakielistä ohjausta.

Kesälukion aikana pääset tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja työelämään käytännönläheisesti työpaikkavierailujen ja eri alojen ammattilaisten avulla. Kesälukiossa tukenasi ovat osaavat opinto-ohjaajat, suomen kielen opettaja, omakieliset mentorit ja työpajaohjaaja. Lisäksi pääset osaksi mentoriryhmää, joka tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aikaisempia opintoja Suomessa.

Tyttöjen kesälukio järjestetään idyllisessä Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä.

Opetus

Opinto-ohjaus
Yksilö- ja ryhmäohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.
Opinto-ohjaajat

Minä-paja®
Työpajatoiminnassa pääset pohtimaan omaan identiteettiin ja kotoutumisprosessiin liittyviä kysymyksiä toiminnallisin ja luovin menetelmin.
Minä-pajaohjaaja

Suomen kielen opetus
Opiskelet viikon aikana suomen kieltä paitsi opetustuokioissa myös toiminnallisesti osana työpajoja ja muuta kesälukion ohjelmaa.
Suomen kielen opettaja

Omakielinen mentorointi
Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.
Omakieliset mentorit

Muu ohjelma

Kesälukio sisältää myös liikuntaa, pelejä, käden taitoja ja työpaikkavierailuja lähialueelle.

Kesälukioleirillä sain tietää kaikenlaisia asioita opiskelusta ja muiden kokemuksista. Sain tietää, että miten muut ihmiset menestyivät heidän elämässä, ja ne kaikki asiat vaikuttivat minun elämääni. [Kesälukioon kannattaa tulla] jos tarvitset tietoa koulustasi tai muista kouluista, että miten saat apua opiskeluun, ja myös voit löytää parhaita kavereita, jotka puhuvat samaa kieltä. – – En ollut nauranut ikinä näin paljon kuin nauroin viime kesänä kesälukion leirissä muiden kanssa.

Sajeda, Tyttöjen kesälukio 2017