ETÄ-
KESÄLUKIOT

Etäopetus
2024

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat ja aikuisopiskelijat

JÄRJESTÄJÄT
Alkio-opisto
HEO-opisto
yhteistyössä Kesälukioseura ry:n kanssa

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. +358 (0)40 757 0481 (arkisin klo 10–15) HUOM! Vain puheluita tähän numeroon, ei tekstiviestejä.
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Klikkaa haluamasi kesälukion esittelysivulle ja paina “Hae kesälukioon”.

Hae viimeistään 3.6.
Kovien tieteiden etäkesälukio
Matikan etäkesälukio

Hae viimeistään 30.6.
Helsingin etäkesälukio

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
Kovien tieteiden etäkesälukio
169 €/1 opintojakso
271 €/2 opintojaksoa
(sis. opetus, lasku- ja tehtäväpajat, ohjaus, oheisohjelma, Abitti-kurssi)

Matikan etäkesälukio
169 € / A-matikka (molemmat viikot)
100 € / B-matikka (vain 1. viikko)
(sis. opetus, laskupajat, ohjaus, Abitti-kurssi ja oheisohjelma)

Helsingin etäkesälukio
225 € / 1 aineen kertaus

(sis. opetusta 50 oppituntia + itsenäisiä tehtäviä 30 oppitunnin edestä)

Alkio-opisto logo UUSI
HEO logo

Opitko parhaiten reaaliaikaisessa etäopetuksessa?

Haluatko kerrata lukioaineita kesänviettopaikastasi käsin?

Ehkä leirimuotoinen kesälukio ei ole sinun juttusi tänä kesänä, mutta haluat kuitenkin palauttaa asioita mieleesi. Tule etäkesälukioon!

Helsingin etäkesälukion ekstralaajoilla abikursseilla ehditään huolellisesti kerrata pitkän tai lyhyen matikan, kemian, ruotsin ja englannin lukion oppimäärät.

Kovien tieteiden etäkesälukiossa on tarjolla abikursseja biologiasta, fysiikasta, kemiasta ja matematiikasta. Nämä kurssit sopivat erinomaisesti myös jo lukio-opintonsa päättäneille, jatko-opintojaan aloittaville.

Jos abikurssi tuntuu liian haastavalta, Matikan etäkesälukio voi sopia sinulle paremmin. Keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät 1. ja 2. vuoden lukiomatikan perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä. Vastaavat matikan perusteiden kertauskurssit löytyvät lähiopetuksena Matikkakesälukiosta, joissa voi majoittua täydellä ylläpidolla.

Opetus

Helsingin etäkesälukio (HEO-opisto)

Kunkin abikurssin laajuus on 80 oppituntia, josta etäopetusta 50 oppituntia (3 op). Lisäksi tarjolla on itsenäisiä tehtäviä 30 oppitunnin edestä.

Päiväopetus arkipäivisin klo 9:15–13:30 (valitse enintään yksi)
MATEMATIIKKA, PITKÄ Kertaus (MAAabi)
MATEMATIIKKA, LYHYT Kertaus (MABabi)
RUOTSI, B-KIELI Kertaus (RUBabi)

Iltaopetus arki-iltaisin klo 13.45–18.00 (valitse enintään yksi)
ENGLANTI, A1-KIELI Kertaus (ENAabi)
KEMIA Kertaus (KEabi)

Siirry Helsingin etäkesälukion sivulle.

Kovien tieteiden etäkesälukio (Alkio-opisto)

Kunkin kertauskurssin laajuus on 38 oppituntia (2 opintopistettä), joista 28 opettajajohtoisia oppitunteja, 6 laskupajoja/tehtävien ohjaustunteja ja 4 itsenäisiä tehtäviä.

Opetuksen ohella ohjelmaan kuuluu yhteistä vapaa-ajantoimintaa, tutustumistuokio, pelejä ja kesälukion päätöstilaisuus. Oheisohjelma kuuluu kurssimaksuun.

Valitse 1–2 kurssia, korkeintaan yksi kummastakin ryhmästä:
Ryhmä 1: BIabi, FYabi
Ryhmä 2: KEabi, MAAabi/MABabi

Siirry Kovien tieteiden etäkesälukion sivulle.

Matikan etäkesälukio (Alkio-opisto)

Voit valita joko lyhyen matematiikan tai pitkän matematiikan kertauksen. Etäkesälukion ensimmäinen viikko kerrataan teemoja, jotka ovat yhteisiä lyhyen ja pitkän matematiikan opinnoissa ja toinen viikko keskitytään pitkän matematiikan asioihin.

Päivittäin on kolme opettajajohtoista tuntia aamupäivisin ja kaksi tuutoriopettajien ohjaamaa laskupajatuntia lounaan jälkeen. Kesälukio toteutetaan lukujärjestyksen mukaan verkkoympäristössä, missä opettaja, tuutoriopettajat ja opiskelijat kohtaavat reaaliaikaisesti oppitunneilla ja harjoitustöiden parissa.

MATEMATIIKKA, PITKÄ 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus (molemmat viikot)
MATEMATIIKKA, LYHYT 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus (ensimmäinen viikko)
+ ABITTI-KURSSI (suorita halutessasi etukäteen itsenäisesti)

Siirry Matikan etäkesälukion sivulle.

Jo talvella pähkäilin, että miten saan kesällä opiskeltua syksyn ylioppilaskirjoituksiin, kun kesällä on niin suuri houkutus tehdä juuri kaikkea muuta. Tiesin, että pelkkä itseopiskelu ei tule riittämään, mutta ennen kirjoituksia en ehdi kertauskurssia käymään koulun puolesta. Onneksi äitini on töissä Alkio-opistolla ja sanoi ilmoittavansa minut Kovien tieteiden etäkesälukion matematiikan kertauskurssille, josta olikin paljon hyötyä. Se, että osa päivistä oli lyhyempiä ja joka toinen päivä koulu alkoi vasta iltapäivästä, edisti myös jaksamista, kun ei ollut joka aamu järkyttävää aamuväsymystä. Opetus oli kattavaa, ja yksityiskohtiinkin perehdyttiin, ja kaikkiin askarruttaviin aiheisiin sai heti asiantuntevaa opetusta ja vastauksia, jolloin myös opiskelijana tuli huomioitu olo. Kotitehtävät ja pajatehtävät olivat laaja-alaisia ja sopivan haastavia, ja mikäli niissä tuli ongelmia, sai apua heti.

Virva, Kovien tieteiden etäkesälukio 2023

 

Kesälukiossa opiskelu oli tiivis paketti lyhyen matikan opetussuunnitelmasta. Kurssilla parasta oli, kun käytössä oli omat tutorit, jotka auttoivat tehtävien ratkaisemisessa. Lisäksi kurssilla käytiin läpi sellaisia asioita, mitä koulussa tunneilla ei ehditä käymään.

Hanna, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Kesälukiossa opiskelu on mukavaa hommaa! Itse en esimerkiksi pidä matematiikasta ollenkaan, mutta osallistuin silti A-matematiikan kesälukioon ja nautin jokaisesta päivästä! Suosittelen todellakin!

Roni, A-matikan etäkesälukio 2021