LÄNSI-SUOMEN
KESÄLUKIO

Huittinen 6.–16.6.2023

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, muuta toisen asteen opiskelijat, toiselle asteelle siirtyvät

REHTORI
KM Niina Kastari

JÄRJESTÄJÄ
Länsi-Suomen opisto

LISÄTIETOJA
Niina Kastari, niina.kastari@lsopisto.fi, 044 979 0618, lue lisää Länsi-Suomen opiston sivuilta

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Hae viimeistään 30.4. Haku Länsi-Suomen opiston kesälukiosivulla tai
täyttämällä lomake kesalukio.fi-sivulla.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
Täysihoito (sis. opetus, oppimateriaalit, majoitus, ateriat):
650 €/2 opintojaksoa
430 €/1 opintojakso
Ilman täysihoitoa (sis. opetus, oppimateriaalit):
510 €/2 opintojaksoa
270 €/1 opintojakso

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 8 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Logo: Länsi-Suomen opisto

Haluatko parantaa englannin kielen taitoasi? Tai saada kasaan lukion lyhyen matematiikan opinnot? Entä lisätä hyvinvointiasi ja tukea siten opiskelukykyäsi?

Länsi-Suomen kesälukioon ovat tervetulleita kaikki toisen asteen opiskelijat sekä toiselle asteelle siirtymässä olevat opiskelijat. Viihtyisä opistokampuksemme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Huittisissa, vain 80 km Tampereelta, 60 km Porista ja 85 km Turusta.

Meillä voit opiskella täysipäiväisesti tai puolipäiväisesti. Syvenny halutessasi vain yhteen oppiaineeseen tai valitse kaksi. Opiskelu on käytännönläheistä ja opetus ammattitaitoista. Kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme yksilöllisiin tarpeisiisi. Kesälukiossa opit myös tärkeitä sosiaalisia taitoja ja voit solmia elämänmittaisia ystävyyssuhteita.

Intensiivisiä opiskelupäiviä rytmittävät maukkaat, koulun omassa keittiössä valmistetut ateriat. Huomioimme mahdolliset erityisruokavaliot.

Meillä pääset lisäksi kurkistamaan Länsi-Suomen opiston opiskelumahdollisuuksiin, sillä kesälukiomme toimii Länsi-Suomen opiston kanssa samoissa tiloissa. Voit halutessasi majoittua yhdessä koulun pihapiirissä olevista neljästä siististä majoitusrakennuksesta. Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita. Majoitustiloissa on lisäksi hyvin varustellut keittiöt ja oleskelutilat.

Opetus

Kunkin opintojakson laajuus on 40 oppituntia (2 opintopistettä).

Jos haluat opiskella täysipäiväisesti ja saada suurimman hyödyn kesälukiosta, valitse kaksi opintojaksoa: yksi aamupäivälle ja yksi iltapäivälle.

Jos haluat opiskella puolipäiväisesti, valitse vain yksi opintojakso.

Aamupäivän opintojaksot (valitse enintään yksi):

MATEMATIIKKA, LYHYT MAY1–MAB6 kertaus
Tavoite: Opiskelija, joka on jo suorittanut lukion 1. vuoden lyhyen matematiikan opinnot, saa puuttumaan jääneen opintosuorituksen, korottaa arvosanoja tai muuten vain parantaa osaamistaan. Sopii sekä nykyisen että vanhan LOPS:n mukaan lukio-opintojaan suorittavalle.
Lukioon siirtyvällä opiskelijalla puolestaan on mahdollisuus ottaa haltuun MAY1-moduuli, tutustua lukio-opiskelussa tarvittaviin matematiikkaohjelmistoihin ja keventää näin tulevan opiskeluvuoden työmäärää.
Opintojakson aikana voit suorittaa yhden seuraavista moduuleista:
MAY1 Luvut ja yhtälöt
MAB2 Lausekkeet ja yhtälöt
MAB3 Geometria
MAB4 Matemaattisia malleja
MAB5 Tilastot ja todennäköisyys
MAB6 Talousmatematiikan alkeet
Sisältö: Keskitytään oman moduulin tehtävien tekemiseen. Saat opettajalta yksilöllistä ohjausta tehtävien tekemisessä. Työskentelyn painotukset määräytyvät opiskelijoiden tarpeiden pohjalta.

ENGLANTI, A-KIELI Abikertaus
Tavoite: Valmistautua monipuolisesti syksyn 2023 ylioppilaskokeisiin. 
Sisältö: Harjoitellaan luetun ymmärtämistä, kuullun ymmärtämistä, ainekirjoitusta ja laajennetaan sanastoa. Käydään läpi vanhoja ylioppilaskokeita ja opetellaan kokeen tekemiseen liittyviä taitoja. Kertauskurssin voi pyrkiä hyväksilukemaan tutkintoon valinnaisena opintojaksona, jos sitä ei ole vielä suoritettu omassa lukiossa.

Iltapäivän opintojaksot (valitse enintään yksi):

ENGLANTI, A-KIELI ENA1–ENA2 kertaus
Tavoite: Opiskelijat, jotka ovat jo suorittaneet lukion 1. vuoden englannin kielen opinnot, saavat puuttumaan jääneet suoritukset, korottavat arvosanaa tai muuten vain parantavat osaamistaan.
Lukioon siirtyvät opiskelijat puolestaan ottavat haltuun englannin kielen oppisisältöjä etukäteen ja keventävät näin tulevan opiskeluvuoden työmäärää.
Opintojaksolla voi suorittaa sekä moduulin ENA1 että moduulin ENA2.
Sisältö: Käydään läpi lukion englannin A-oppimäärän sisältöjä seuraavien moduulien osalta:
ENA1 Opiskelutaidot ja kieli-identiteetin rakentaminen
ENA2 Englanti globaalina kielenä

TEEMAOPINNOT/TERVEYSTIETO/LIIKUNTA Lukiolaisen hyvinvointikurssi
Tavoite: Tuetaan opiskelijan hyvinvointia ja opiskelukykyä. Hyvinvointikurssin voi pyrkiä hyväksilukemaan tutkintoon valinnaisena teemaopintojen, terveystiedon tai liikunnan opintojaksona.
Sisältö: Ohjelmassa on liikuntaa, rentoutumista, mielen hyvinvointia tukevia tehtäviä ja harjoituksia sekä asiaa elämänhallinnasta ja hyvää oloa tuovasta ruokavaliosta.

Muu ohjelma

Ohjattu vapaa-ajan toiminta

Kesälukion alussa opettajat kutsuvat kaikki kesälukiolaiset viettämään aikaa yhteisen mukavan tekemisen äärellä. Tutustutaan ja ryhmäydytään. Toisella kesälukioviikolla kokoonnutaan iltanuotiolle ja halukkailla on mahdollisuus käydä rantasaunassa. Ohjattu vapaa-ajan toiminta sisältyy kesälukion hintaan.

Muu vapaa-ajan toiminta

Sinulla on mahdollisuus osallistua erikseen järjestettävälle melontaretkelle. Opistokampuksen pihapiirissä on viheralueita, joille on helppo pystyttää vaikka piknik kesälukioiltoja ilahduttamaan. Ruohokentät soveltuvat mainiosti myös erilaisiin peleihin ja opiston toimistosta voi lainata maksutta joitakin pihapelejä. Voit viettää vapaa-aikaa myös lähimaastoissa ulkoillen, jokimaisemista rantaterassilla nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta Huittisten keskustasta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä, keilahalli, pelikenttiä ja hyvä uimahalli. Muun vapaa-ajan toiminnan mahdollisista kustannuksista opiskelijat vastaavat itse erikseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *