HELSINGIN
ETÄ-
KESÄLUKIO

Etäopetus
22.7.–2.8.2024 (huomaa muuttunut ajankohta)

Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Ilmoittautuminen viimeistään 30.6. HEO-opiston kesälukiosivulla.

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin ennen ilmoittautumistasi.

JÄRJESTÄJÄ
HEO-kansanopisto

LISÄTIETOJA
HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi

050 4620709

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
225 € / 1 aineen kertaus

Peruutusehdot
Kurssi maksetaan etukäteen. Ilman lääkärintodistusta perutusta kurssista veloitamme 50 % kurssin hinnasta, jos kurssi perutaan viimeistään 1 kuukausi ennen kurssin alkua. Sen jälkeen perutusta kurssista veloitamme koko kurssihinnan.

Huom! Jos osallistujamäärä jää alle 16, abikurssi ei toteudu ja rahat palautetaan.

HEO logo

Haluatko valmistautua syksyn ylioppilaskirjoituksiin huolella juuri ennen H-hetkeä? Helsingin kesälukion abikursseilla kertaat lukioaineiden oppimäärät intensiivisillä etäkursseilla asiantuntevien opettajien johdolla.

Helsingin etäkesälukion abikurssit ovat tavallista laajempia sekä etäopetuksen että itsenäisen työn osalta. Näin varaamme riittävästi aikaa lukion oppimäärän kertaamiseen ja riittävien taitojen saavuttamiseen ylioppilaskoetta varten.

Kunkin abikurssin laajuus on 80 oppituntia, josta etäopetusta 50 oppituntia (3 op). Lisäksi tarjolla on itsenäisiä tehtäviä 30 oppitunnin edestä.

Keskustele etukäteen oman lukiosi kanssa abikertauksen hyväksilukemisesta tutkintoosi valinnaisina opintoina.

Etäopetus on aineesta riippuen joko arkipäivisin tai arki-iltaisin. Voit siis ilmoittautua enintään yhteen päiväkertaukseen ja yhteen iltakertaukseen (huomaa, että osallistumismaksu on per yksi aine). Opetussisällöissä noudatetaan pääasiassa nykyistä opetussuunnitelmaa, mutta voit tiedustella kertaamisesta myös vanhan opetussuunnitelman mukaisesti.

Päiväopetus arkipäivisin klo 9:15–13:30 (valitse enintään yksi)

MATEMATIIKKA, PITKÄ Kertaus (MAAabi)
Käymme läpi lukion pitkän matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa pitkän matematiikan sisältöjen osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

MATEMATIIKKA, LYHYT Kertaus (MABabi)
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan sisältöjen osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

RUOTSI, B-KIELI Kertaus (RUBabi)
Käymme läpi lukion ruotsin oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa ruotsin sisältöjen osaamista ja tehdä runsaasti harjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Iltaopetus arki-iltaisin klo 13.45–18.00 (valitse enintään yksi)

ENGLANTI, A1-KIELI Kertaus (ENAabi)
Tavoitteena on vahvistaa opiskelijan sanastojen ja rakenteiden hallintaa sekä tekstin tuottamista. Tavoitteena on myös parantaa opiskelijan kuullun- ja luetunymmärtämistä. Teemme harjoituksia ja kertaamme yo-kokeen keskeiset osa-alueet: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen, sanasto ja rakenteet sekä kirjallinen tuottaminen.

KEMIA Kertaus (KEabi)
Käymme läpi lukion pitkän kemian oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa kemian kurssien osaamista ja tehdä runsaasti harjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Vähemmän ihmisiä, ei ahdistusta, sai olla oma itsensä, opettaja huomasi

Opiskelija, Helsingin kesälukio 2020 (lähiopetus)

Kokemukseni Kesälukiosta oli todella hyvä ja antoisa. Käteen jäi laadukkaan opetuksen lisäksi myös monia uusia ystäviä.

Tiia, Helsingin kesälukio 2020 (lähiopetus)

Kesälukio antoi varmuutta ja tukea matematiikan opiskeluun. Verrattuna lukion opettajaani, kesälukion opettaja oli todella hyvä.

Vihtori, Helsingin kesälukio 2019 (lähiopetus)