HELSINGIN KESÄLUKIO

25.7.–5.8.2022

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Ilmoittautuminen viimeistään 14 vrk ennen kurssin alkua Helsingin kesälukion hakulomakkeella.

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin ennen ilmoittautumistasi.

JÄRJESTÄJÄ
Helsingin kesälukio / HEO-kansanopisto

LISÄTIETOJA
HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi

050 4620709

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
330 €/1 aineen kertaus
(sis. opetus, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet)
Huom: muista kesälukioista poiketen Helsingin kesälukioon ei kuulu majoitusta tai aterioita!

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Mahdollisista ilman lääkärintodistusta esitetyistä peruutuksista veloitetaan 95 euron peruutusmaksu. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan, kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan.

Haluatko valmistautua ylioppilaskirjoituksiin huolella juuri ennen H-hetkeä?

Helsingin kesälukion abikursseilla kertaat valitsemasi aineen lukion oppimäärän intensiivisellä tehokurssilla.

Abikurssit järjestetään asiantuntevien opettajien johdolla hyvien kulkuyhteyksien äärellä Helsingin Kalliossa.

Kunkin abikertauksen laajuus on 80 oppituntia, josta lähiopetusta 50 oppituntia (3 op). Keskustele etukäteen oman lukiosi kanssa kertauksen hyväksilukemisesta tutkintoosi soveltavina opintoina.

Opetus on aineesta riippuen joko arkipäivisin tai arki-iltaisin. Voit siis ilmoittautua enintään yhteen päiväkertaukseen ja yhteen iltakertaukseen (huomaa, että osallistumismaksu on per yksi aine). Opetussisällöissä noudatetaan pääasiassa vanhaa LOPSia (mihin viittaa merkintä v kurssikoodin edessä), mutta voit tiedustella kertaamisesta myös uuden LOPSin mukaisesti.

Päiväopetus arkipäivisin klo 9:15–14:00

MATEMATIIKKA, PITKÄ Kertaus (vMAAabi)
Kurssin tavoitteena on, että kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee pitkän matematiikan lukiokurssien keskeiset osa-alueet ja kykenee ratkaisemaan kaiken tasoisia yo-koetehtäviä. Kurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Kertaukseen sisältyy teoriaa, laskurutiinin hiontaa ja yo-koeharjoituksia.

MATEMATIIKKA, LYHYT Kertaus (vMABabi) KURSSI PERUTTU!
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan kurssien osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

RUOTSI, B-KIELI Kertaus (vRUBabi) KURSSI PERUTTU!
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan sanastojen ja rakenteiden hallintaa sekä tekstin tuottamista. Tavoitteena on myös parantaa opiskelijan kuullun- ja luetunymmärtämistä. Teemme harjoituksia ja kertaamme yo-kokeen keskeiset osa-alueet: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen, sanasto ja rakenteet sekä kirjallinen tuottaminen.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS Kertaus (vÄIabi) KURSSI PERUTTU!
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan kirjallisen tuottamisen taitoja sekä kykyä ymmärtää ja tulkita lukemaansa. Käymme läpi lukion äidinkielen ja kirjallisuuden keskeiset sisällöt. Harjoittelemme sekä lukutaidon yo-kokeeseen että kirjoitustaidon yo-kokeeseen.

Iltaopetus arki-iltaisin klo 14:30–19:00

ENGLANTI, A1-KIELI Kertaus (vENAabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan sanastojen ja rakenteiden hallintaa sekä tekstin tuottamista. Tavoitteena on myös parantaa opiskelijan kuulun- ja luetunymmärtämistä. Teemme harjoituksia ja kertaamme yo-kokeen keskeiset osa-alueet: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen, sanasto ja rakenteet sekä kirjallinen tuottaminen.

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Oppituntien lisäksi järjestämme mahdollisuuksia verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa. Tarjolla on myös ohjausta.

Kesälukiossa sain uusia ystäviä!

Elina, Helsingin kesälukio 2020

Vähemmän ihmisiä, ei ahdistusta, sai olla oma itsensä, opettaja huomasi

Opiskelija, Helsingin kesälukio 2020

Kokemukseni Kesälukiosta oli todella hyvä ja antoisa. Käteen jäi laadukkaan opetuksen lisäksi myös monia uusia ystäviä.

Tiia, Helsingin kesälukio 2020

Kesälukio antoi varmuutta ja tukea matematiikan opiskeluun. Verrattuna lukion opettajaani, kesälukion opettaja oli todella hyvä.

Vihtori, Helsingin kesälukio 2019