HELSINGIN KESÄLUKIO

Helsinki
24.7.–4.8.2023

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Ilmoittautuminen viimeistään 9.7. Helsingin kesälukion sivulla.

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin ennen ilmoittautumistasi.

JÄRJESTÄJÄ
HEO-kansanopisto

LISÄTIETOJA
HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi

050 4620709

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
360 € / 1 aineen kertaus 
700 € / 2 aineen kertaus
(sis. opetus, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet)
Huom: muista kesälukioista poiketen Helsingin kesälukioon ei kuulu majoitusta tai aterioita!

Peruutusehdot: jos ilmoittautuminen perutaan ilman lääkärintodistusta alle kuukausi ennen kurssia, palautamme 50 % kurssimaksusta. Alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua ilman lääkärintodistusta peruuttaneelle ei palauteta kurssimaksua.

Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan, kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan.

Haluatko valmistautua ylioppilaskirjoituksiin huolella juuri ennen H-hetkeä?

Helsingin kesälukion abikursseilla kertaat matematiikan, ruotsin, äidinkielen tai englannin lukion oppimäärän intensiivisessä teho-opetuksessa asiantuntevien opettajien johdolla.

Helsingin kesälukion abikurssit ovat tavallista laajempia sekä lähiopetuksen että itsenäisen työn osalta, sisältäen yhteensä peräti 80 oppituntia ainetta kohden (tavallisesti 38 oppituntia). Näin varaamme riittävästi aikaa lukion oppimäärän kertaamiseen ja riittävien taitojen saavuttamiseen ylioppilaskoetta varten.

Kesälukio järjestetään asiantuntevien opettajien johdolla hyvien kulkuyhteyksien äärellä Helsingin Kalliossa.

Opetus

Kunkin abikertauksen laajuus on 80 oppituntia, josta lähiopetusta 50 oppituntia (3 op).

Keskustele etukäteen oman lukiosi kanssa kertauksen hyväksilukemisesta tutkintoosi valinnaisina opintoina.

Opetus on aineesta riippuen joko arkipäivisin tai arki-iltaisin. Voit siis ilmoittautua enintään yhteen päiväkertaukseen ja yhteen iltakertaukseen (huomaa, että osallistumismaksu on per yksi aine). Opetussisällöissä noudatetaan pääasiassa nykyistä opetussuunnitelmaa, mutta voit tiedustella kertaamisesta myös vanhan opetussuunnitelman mukaisesti.

Päiväopetus arkipäivisin klo 9:15–14:00 (valitse enintään yksi)

MATEMATIIKKA, PITKÄ Kertaus (MAAabi)
Kurssin tavoitteena on, että sen suoritettuaan opiskelija hallitsee pitkän matematiikan moduulien keskeiset sisällöt ja kykenee ratkaisemaan kaiken tasoisia yo-koetehtäviä. Kertaukseen sisältyy teoriaa, laskurutiinin hiontaa ja yo-koeharjoituksia.

MATEMATIIKKA, LYHYT Kertaus (MABabi)
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan moduulien sisältöjen hallitsemista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

RUOTSI, B-KIELI Kertaus (RUBabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan sanastojen ja rakenteiden hallintaa sekä tekstin tuottamista. Tavoitteena on myös parantaa opiskelijan kuullun- ja luetunymmärtämistä. Teemme harjoituksia ja kertaamme yo-kokeen keskeiset osa-alueet: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen, sanasto ja rakenteet sekä kirjallinen tuottaminen.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS Kertaus (ÄIabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan kirjallisen tuottamisen taitoja sekä kykyä ymmärtää ja tulkita lukemaansa. Käymme läpi lukion äidinkielen ja kirjallisuuden keskeiset sisällöt. Harjoittelemme sekä lukutaidon yo-kokeeseen että kirjoitustaidon yo-kokeeseen.

Iltaopetus arki-iltaisin klo 14:30–19:00 (valitse enintään yksi)

ENGLANTI, A1-KIELI Kertaus (ENAabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan sanastojen ja rakenteiden hallintaa sekä tekstin tuottamista. Tavoitteena on myös parantaa opiskelijan kuullun- ja luetunymmärtämistä. Teemme harjoituksia ja kertaamme yo-kokeen keskeiset osa-alueet: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen, sanasto ja rakenteet sekä kirjallinen tuottaminen.

Muu ohjelma

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Oppituntien lisäksi järjestämme mahdollisuuksia ryhmäytyä ja ystävystyä muiden opiskelijoiden kanssa sekä opiskelua tukevaa ohjelmaa, kuten läksyporukoiden tapaamisia. Tarjolla on myös ohjausta.

Kesälukiossa sain uusia ystäviä!

Elina, Helsingin kesälukio 2020

 

Vähemmän ihmisiä, ei ahdistusta, sai olla oma itsensä, opettaja huomasi

Opiskelija, Helsingin kesälukio 2020

 

Kokemukseni Kesälukiosta oli todella hyvä ja antoisa. Käteen jäi laadukkaan opetuksen lisäksi myös monia uusia ystäviä.

Tiia, Helsingin kesälukio 2020

 

Kesälukio antoi varmuutta ja tukea matematiikan opiskeluun. Verrattuna lukion opettajaani, kesälukion opettaja oli todella hyvä.

Vihtori, Helsingin kesälukio 2019