B-MATIKAN
ETÄKESÄLUKIO

Etäopetus 26.6.–1.7.2023

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, kaksoistutkintolaiset ja muut lukiomatikan perusteiden kertausta kaipaavat

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa viimeistään 15.5. Tilaa on vielä, täytä hakemus heti!

Huom! Hakijat hyväksytään hakujärjestyksessä.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
60 € (sis. etäopetus materiaaleineen)

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Etäkesälukion keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä.

Tavoitteena on kerrata pakollisten 1. ja 2. lukiovuoden lyhyen matikan keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Jos kaipaat lähiopetusta, lyhyen matikan moduuli- tai kurssisuorituksia, tai enemmän aikaa asioiden käsittelyyn, vastaava lyhyen matikan kertaus löytyy Länsi-Suomen kesälukiosta, jossa voit majoittua täydellä ylläpidolla. Jos opiskelet pitkää matikkaa, katso A-matikan etäkesälukio ja lähiopetuksena Kainuun matikkakesälukio.

Opetus

Opetuksessa huomioidaan sekä nykyisen että vanhan opetussuunnitelman mukaan opiskelevat.

Opetus järjestetään etänä kuuden päivän intensiivikurssina, jonka laajuus on 36 oppituntia. Kesälukion käytännöistä, kuten ennakko-ohjauskertojen ajankohdista ja alkukyselystä tiedotetaan hyväksymiskirjeessä pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Aamupäivisin n. klo 9-11:45 kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja eri haastetasovaihtoehdoin. Oppitunnit tallennetaan, joten voit katsoa niitä myöhemminkin.

Iltapäivisin n. klo 13–15 pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Opetusharjoittelua tekevät tuutoropettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassakin tehtävät sovelletaan eri haastetasoille. Kotiläksyjä ei tule, vaan tämän jälkeen päivä on pulkassa!

MATEMATIIKKA, LYHYT 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus
Moduulien MAY sekä MAB2–MAB5 keskeisimpien aiheiden ja perusteiden kertaus opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Muu ohjelma

Etäkesälukioon kuuluu opetuksen alkamista edeltävällä viikolla 1–2 erillistä ohjauskertaa, joilla tutustutaan omaan pienryhmään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös pelejä, visoja ja esimerkiksi lyhyt vierailu etäyhteydellä.

Kesälukiossa opiskelu oli tiivis paketti lyhyen matikan opetussuunnitelmasta. Kurssilla parasta oli, kun käytössä oli omat tutorit, jotka auttoivat tehtävien ratkaisemisessa. Lisäksi kurssilla käytiin läpi sellaisia asioita, mitä koulussa tunneilla ei ehditä käymään.

Hanna, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Kesälukiossa opin tuntemaan uusia ihmisiä sekä kertaamaan vanhoja asioita jotka olivat jo hieman unohtuneet. Koin kesälukion tukevan yo kirjoituksiani hyvin koska sieltä sai hyvän pohjan tulevalle harjoittelulle.

Tuomo, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Kesälukiossa opiskelu oli helppoa ja kätevää. Tunnilla käsiteltiin asiat hyvin ja tutor selitti kaiken, mitä et ymmärtänyt laskutehtävissä.

Sivi, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Opetus oli rentoa; osallistavaa, mutta ei painostettu vastaamaan. Tunnit oli tauotettu, joka antoi tärkeää lepoaikaa luontojen väliin

B-matikan etäkesälukiolainen 2021

 

2 Comments

  • Hei! Onko teillä tai muualla Suomessa lyhyen matikan yo-valmennusta muuna ajankohtana?

    Tuo 26.6.-1.7. kun olisi hieman hankala ajankohta…

    Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *