B-MATIKAN
ETÄKESÄLUKIO

Etäopetus 7.–11.6.2021

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset ja kaksoistutkintolaiset. Jos kurssi täyttyy, etusijalla vähintään 2. vuoden opiskelijat.

JÄRJESTÄJÄT
MAOL ry ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa viimeistään 17.5.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
50 € (sis. etäopetus 1–2 viikkoa)

Huom! Myönnämme apurahoja kesälukio-opintoihin.

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ja Kesälukioseura perustivat koronakevään 2020 tueksi etäkesälukion kaikille, joille pitkän matematiikan keskeiset aihealueet olivat jääneet epävarmoiksi. Suuren suosion myötä kesälukio saa jatkoa 2021, ja myös lyhytmatikkalaiset saavat nyt oman etäkesälukionsa.

Tavoitteena on kerrata pakollisten 1. ja 2. vuoden kurssien keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Jos opiskelet pitkää matikkaa, katso A-matikan etäkesälukio.

Opetus

Opetus järjestetään etänä viikon aikana (vain arkipäivinä).

Aamupäivisin kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja eri haastetasovaihtoehdoin. Oppitunnit pyritään tallentamaan, joten voit katsoa niitä myöhemminkin.

Iltapäivisin n. klo 13–15 pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Tuutoropettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassakin tehtävät sovelletaan eri haastetasoille.

MATEMATIIKKA, LYHYT Perusteiden kertaus etänä
Lukion ensimmäisen ja toisen vuoden keskeisimpien aiheiden ja lukiomatematiikan perusteiden kertaus opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Muu ohjelma

Etäkesälukiota edeltävällä viikolla ryhmäydytään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä 1–2 erillisellä ohjauskerralla, joista ilmoitetaan sähköpostitse ennen kesälukiota. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös pelejä, visoja ja esimerkiksi lyhyt vierailu etäyhteydellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *