B-MATIKAN
ETÄKESÄLUKIO

Etäopetus 27.6.–1.7.2022

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset ja kaksoistutkintolaiset.

JÄRJESTÄJÄT
MAOL ry ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa viimeistään 15.5. Kesälukiossa on vielä paikkoja, täytä hakemus 31.5. mennessä!

Huom! Jos kesälukio täyttyy ennen tätä, otetaan loput hakijat varasijoille. Hakijat otetaan siis hakujärjestyksessä.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
50 € (sis. etäopetus materiaaleineen)

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Etäkesälukion keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä.

Tavoitteena on kerrata pakollisten 1. ja 2. lukiovuoden lyhyen matikan keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Jos kaipaat lähiopetusta tai enemmän aikaa asioiden käsittelyyn, vastaava lyhyen matikan 1. ja 2. vuoden kertaus löytyy Länsi-Suomen kesälukiosta, jossa voi majoittua täydellä ylläpidolla. Jos opiskelet pitkää matikkaa, katso A-matikan etäkesälukio ja lähiopetuksena Kainuun matikkakesälukio.

Opetus

Opetuksessa huomioidaan sekä vanhan että uuden opetussuunnitelman mukaan opiskelevat.

Opetus järjestetään etänä viikon aikana (vain arkipäivinä). Aamupäivisin kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja eri haastetasovaihtoehdoin. Oppitunnit tallennetaan, joten voit katsoa niitä myöhemminkin.

Iltapäivisin n. klo 13–15 pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Tuutoropettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassakin tehtävät sovelletaan eri haastetasoille. Kotiläksyjä ei tule, vaan tämän jälkeen päivä on pulkassa!

MATEMATIIKKA, LYHYT 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus
Kurssien (merkitty v) / moduulien
vMAY1 / MAY
vMAB2–5 / MAB2–5
keskeisimpien aiheiden ja perusteiden kertaus opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Muu ohjelma

Etäkesälukiota edeltävällä viikolla ryhmäydytään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä 1–2 erillisellä ohjauskerralla, joista ilmoitetaan sähköpostitse ennen kesälukiota. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös pelejä, visoja ja esimerkiksi lyhyt vierailu etäyhteydellä.

Kesälukiossa opiskelu oli tiivis paketti lyhyen matikan opetussuunnitelmasta. Kurssilla parasta oli, kun käytössä oli omat tutorit, jotka auttoivat tehtävien ratkaisemisessa. Lisäksi kurssilla käytiin läpi sellaisia asioita, mitä koulussa tunneilla ei ehditä käymään.

Hanna, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Kesälukiossa opin tuntemaan uusia ihmisiä sekä kertaamaan vanhoja asioita jotka olivat jo hieman unohtuneet. Koin kesälukion tukevan yo kirjoituksiani hyvin koska sieltä sai hyvän pohjan tulevalle harjoittelulle.

Tuomo, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Kesälukiossa opiskelu oli helppoa ja kätevää. Tunnilla käsiteltiin asiat hyvin ja tutor selitti kaiken, mitä et ymmärtänyt laskutehtävissä.

Sivi, B-matikan etäkesälukio 2021

 

Opetus oli rentoa; osallistavaa, mutta ei painostettu vastaamaan. Tunnit oli tauotettu, joka antoi tärkeää lepoaikaa luontojen väliin

B-matikan etäkesälukiolainen 2021

 

2 Comments

  • Hei! Onko teillä tai muualla Suomessa lyhyen matikan yo-valmennusta muuna ajankohtana?

    Tuo 26.6.-1.7. kun olisi hieman hankala ajankohta…

    Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *