SOMMAR-
I ÖSTRA NYLAND

Borgå 5.–10.8.2019

Målgrupp
Abiturienter, gymnasieelever, studenter och andra som vill förkovra sig i ämnena som erbjuds.

Anmälningar
Fyll i ansökningsblankett senast 10.6. Deltagarna antas i anmälningsordning.

Studieavgift (läs mer)
Helpension:
450 €/1 kurs, 490 €/2 kurser
(inkl. undervisning och helpension i 2 personers rum)
Utan helpension:
160 €/1 kurs, 200 €/2 kurser
(inkl. undervisning, lunch och kaffe)

Eventuella materialavgifter kan tillkomma.

Vi uppbär en anmälningsavgift på 100 €. Avgiften räknas senare till godo. Annullering av deltagande senare än 10.6.2019 beaktas inte utan giltig orsak (ss. sjukdom; läkarintyg krävs). Kursavgiften betalas inte tillbaka vid annullering utan giltig orsak.

Kursplanerare Nina Wackströmn

Arrangörer
Borgå folkakademi

Borgå folkakademi, kursplanerare Nina Wackström
nina.wackstrom@akan.fi,
040-5687027

Obs! Om en kurs inte kan starta p.g.a. för få deltagare meddelas detta senast 14.6. Borgå folkakademi förbehåller sig rätten till ändringar i kursutbudet.

Kom med och preppa dig inför studentskrivningarna! Bli bättre på text- och läskompetensuppgifter, känn dig säkrare i finskan eller repetera lång matte.

Det här kan du göra i början av augusti, i Borgå. Du träffar nya vänner och får uppleva nya platser och sommaraktiviteter.

Sommargymnasiet i Östra Nyland ordnas av Borgå folkakademi i samarbete med Sommargymnasiesamfundet.

Undervisning

Dina kunskaper mäts vid behov först med ett diagnostiskt prov. Distansuppgifter ingår i kurserna. Kurserna omfattar 30 lektionstimmar närstudier och 6–8 timmar distansstudier och -uppgifter.

Du kan välja en eller två kurser.

MODERSMÅL abi-kurs
Öva upp din textkompetens. Du får analysera mediedebatter och fördjupa och utveckla förmågan att producera olika slags texter.

A-FINSKA abi-kurs
Repetiton av central grammatik och strukturer, provuppgifter, uppsatser och skrivövningar inför studentexamen.

MATEMATIK, LÅNG abi-kurs
Repetition av centrala delar av den långa kurser i matematik. Övningar med gamla studentexamensuppgifter.

Borgå folkakademi förbehåller sig rätten till ändringar i kursutbudet.

Övriga aktiviteter

Bastukvällar, bollspel, musik, ledda utfärder till intressanta ställen i Borgå och Östra Nyland.