ITÄMERI-KESÄLUKIO

Seili 4.–11.6.2019

Haku tähän kesälukioon 2019 päättynyt.

 

Kohderyhmä
Lukioikäiset tai lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa 1.5. mennessä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Lisätietoja
Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Osallistumismaksu (lue lisää)
470 € 

(sis. majoitus ja täysi ylläpito, opetus, retket sekä tarvittavat välineet mukaan lukien sukellusvarusteet ja -puku)

Lue peruutusehdot täältä.

 

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Haku tähän kesälukioon 2019 päättynyt.

Oletko kiinnostunut ympäristökysymyksistä ja Itämeren tilasta? Olisiko sinusta merentutkijaksi kansainvälisessä seurassa?

Lähde mukaan tutkimusretkelle Seiliin Turun saaristoon, jossa tutustut Itämereen pintaa syvemmältä ja lähestyt merta tieteellisestä näkökulmasta yhdessä muiden innokkaiden tieteentekijöiden kanssa. Kesälukiossa snorklaat päivittäin sukellusohjaajan opastuksella ja käytät sukellustaitojasi esimerkiksi näytteenotossa.

Kesälukio järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa Saaristomeren tutkimuslaitoksella, jossa opetuksesta vastaavat suomalaiset alan asiantuntijat ja pätevät aineenopettajat. Tutkimuslaitos tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kesälukiolle ja mieleen painuville luontoelämyksille.

Kesälukio on luonteeltaan kansainvälinen, joten pääset myös hiomaan englannin tai saksankielen taitoasi! Ohjelmaan osallistuu ryhmä motivoituneita nuoria saksalaisesta Andreas-Vesalius-Gymnasium-lukiosta, joita sinulla on mahdollisuus vastavuoroisesti lähteä tapaamaan Saksaan yhteistyökesälukioomme 2020. Viimeksi ryhmä saksalaisnuoria oli Itämeri-kesälukiossa 2017, ja ryhmä suomalaisia nuoria Saksassa 2018. Osa Saksaan lähteneistä suomalaisnuorista oli tutustunut uusiin ystäviinsä edellisvuonna Itämeri-kesälukiossa.

Opetus

Kesälukiossa voit suorittaa tai kerrata lukion pakollisen kurssin BI2 Ekologia ja ympäristö. Opetuskielet kesälukiossa ovat suomi ja englanti, mutta kurssisuorituksen voit tehdä suomeksi.

Kurssiin kuuluu ennakkotehtäviä ja sähköisesti kesälukion jälkeen suoritettava loppukoe. Sovithan aina kurssin hyväksiluvusta etukäteen oman opinahjosi kanssa. 

BIOLOGIA Ekologia ja ympäristö (BI2)
Pakollisella kurssilla paneudutaan Itämeren ekologian nykytilaan, vesiekosysteemiin ja otetaan näytteitä Itämeren ekologiasta. Opiskelijat työstävät kesälukion aikana pienoistutkielmat asiantuntijoiden opastamana.

LIIKUNTA Snorklaus ja uinti
Pääset harjoittelemaan snorklausta ja uintia ammattisukeltajan johdolla Seilin ympäristössä. Huom! Snorklauksesta ja uinnista ei tule täyden lukiokurssin laajuista suoritusta, mutta voit mahdollisesti sopia oman liikunnanopettajasi kanssa sen hyväksiluvusta osasuoritukseksi.

Muu ohjelma

Kesälukioon kuuluu ohjattua iltaohjelmaa, jonka aikana kurssitoverit tulevat tutuksi. Myös sauna lämpiää. Pääset veneilemään sekä opintoretkelle lähisaaristoon tutkimusaluksen kyydissä.

Oma kesälukiokokemukseni oli todella positiivinen. En itse aio kirjoittaa biologiaa, mutta opiskelu kesälukiossa oli todella mielenkiintoista. Viikon aikana kerkesi oppia todella paljon uusia asioita ja kokonaisuus oli todella mukava. Pääsimme snorklailemaan ja se oli hauskaa, vaikka merivesi oli vielä vähän viileää. Viikon aikana kävimme myös retkellä viereisellä saarella. Kokemus oli antoisa ja porukka mukava. Itse lähdin kurssille yksin ja vaikka moni muu oli tullut ystävän kanssa, en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Opin kurssin asioita hauskalla tavalla ja kokemuksena oli kiva. Kokemus oli niin hyvä, että pohdin pitäisikö osallistua tänä kesänä jollekin toiselle kurssille.

Juuli, Itämeri-kesälukio 2017

 

Sain hyvin monta uutta kaveria leiriltä ja opin uusia asioita Suomen luonnosta.

Lukas, Itämeri-kesälukio 2017