ITÄMERI-KESÄLUKIO

Seili 13.–19.6.2023

Kohderyhmä
15–19-vuotiaat lukiolaiset, lukioon siirtyvät tai muut toisen asteen opiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Täytä verkkolomake 1.5. mennessä. Kesälukio järjestyy ja hakuaikaa on jatkettu, hae mukaan välittömästi!

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Lisätietoja
Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Osallistumismaksu (lue lisää)
500 €

(sis. majoitus ja täysi ylläpito, opetus, retket sekä tarvittavat välineet mukaan lukien sukellusvarusteet ja -puku)

Lue peruutusehdot täältä.

Turun yliopiston logo

Oletko kiinnostunut ekologiasta ja Itämeren tilasta? Haluatko kokeilla snorklausta upeassa saaristossa? Olisiko sinusta merentutkijaksi kansainvälisessä seurassa?

Itämeri-kesälukio palaa jälleen kesälukiovalikoimaan pitkän koronatauon jälkeen!

Lähde mukaan tutkimusretkelle Seiliin Turun saaristoon, jossa tutustut Itämereen pintaa syvemmältä ja lähestyt merta tieteellisestä näkökulmasta yhdessä muiden innokkaiden tieteentekijöiden kanssa. Kesälukiossa snorklaat päivittäin sukellusohjaajan opastuksella ja käytät sukellustaitojasi esimerkiksi näytteenotossa. Et tarvitse aiempaa kokemusta, vain hyvän uimataidon! Kesälukiosta saat lainaksi märkäpuvun ja snorklausvälineet.

Kesälukio järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa Saaristomeren tutkimuslaitoksella, jossa opetuksesta vastaavat alan asiantuntijat ja pätevät aineenopettajat. Tutkimuslaitos tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kesälukiolle ja mieleen painuville luontoelämyksille.

Kansainvälistä menoa

Kesälukio on kansainvälinen, joten pääset myös hiomaan englannin taitojasi! Ohjelmaan osallistuu ryhmä nuoria saksalaisesta Andreas-Vesalius-Gymnasium-lukiosta, joka isännöi vuorovuosin Itämeri-kesälukion kanssa Summer School by River Rhine -kesälukiota Saksan Weselissä. Voit siis halutessasi tavata uudet ystäväsi seuraavana vuonna Saksassa.

Opetus

Opetuskielet kesälukiossa ovat suomi ja englanti. Päiväohjelma on kaikille yhteinen.

Olet tervetullut tutustumaan upeaan saaristoluontoon, Itämereen, snorklaukseen ja uusiin kavereihin ilman suorituspaineita, vaikkapa tuleva opiskeluala mielessä.

Halutessasi voit myös pätevien aineenopettajien johdolla joko
1) suorittaa ekologiaa, snorklausta ja geopolitiikkaa sisältävän valinnaisen teemaopintojakson (2 op) tai
2) suorittaa, kerrata tai uusia biologian pakollisen moduulin BI2 (1 op).

HUOM! Et voi suorittaa molempia opintojaksoja.

BIOLOGIA Ekologian perusteet ja Itämeri (BI2, 1 op) 
Perehdytään ekologian ja elämän monimuotoisuuden keskeisiin käsitteisiin ja ilmiöihin. Erityispainotuksena on Itämeren vesiekosysteemi ja nykytila. Opiskelijat työstävät Itämeren ekologiaan liittyvät pienoistutkimukset asiantuntijoiden opastamana. BI2-opintosuoristusta tavoittelevat tekevät myös loppukokeen. Sen ja muiden kesälukion aikaisten osaamisnäyttöjen perusteella määräytyy moduulin arvosana.

TEEMAOPINNOT Itämeri (2 op)
Itämeren ekologian ja meribiologian lisäksi pohditaan myös ajankohtaisia Itämeri-aiheita, kuten Itämeren alueen merkitystä maiden välisessä politiikassa, historiassa ja nykyisessä arassa tilanteessa. Liki päivittäin snorklataan snorkkelisukelluskouluttajan johdolla märkäpuvuissa ja snorklaustaitoja hyödynnetään merentutkimuksessa. Mahdollisuuksien mukaan tehdään retki yliopiston tutkimusalus Aurelialla.

Muu ohjelma

Kesälukioon kuuluu ohjattua iltaohjelmaa, jonka aikana kurssitoverit tulevat tutuksi. Kesälukion aikana veneillään ja myös sauna lämpiää.

Oma kesälukiokokemukseni oli todella positiivinen. En itse aio kirjoittaa biologiaa, mutta opiskelu kesälukiossa oli todella mielenkiintoista. Viikon aikana kerkesi oppia todella paljon uusia asioita ja kokonaisuus oli todella mukava. Pääsimme snorklailemaan ja se oli hauskaa, vaikka merivesi oli vielä vähän viileää. Viikon aikana kävimme myös retkellä viereisellä saarella. Kokemus oli antoisa ja porukka mukava. Itse lähdin kurssille yksin ja vaikka moni muu oli tullut ystävän kanssa, en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Opin kurssin asioita hauskalla tavalla ja kokemuksena oli kiva. Kokemus oli niin hyvä, että pohdin pitäisikö osallistua tänä kesänä jollekin toiselle kurssille.

Juuli, Itämeri-kesälukio 2017

 

Sain hyvin monta uutta kaveria leiriltä ja opin uusia asioita Suomen luonnosta.

Lukas, Itämeri-kesälukio 2017