ITÄMERI-KESÄLUKIO

Seili, kesäkuu 2023

Itämeri-kesälukio järjestetään seuraavan kerran 2023.

Lukioikäiset tai lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Haku avautuu tammikuun 2023 lopussa

Kesälukioseura ry

Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Osallistumismaksu (lue lisää)
400-500 € (tarkentuu myöhemmin)

(sis. majoitus ja täysi ylläpito, opetus, retket sekä tarvittavat välineet mukaan lukien sukellusvarusteet ja -puku)

Lue peruutusehdot täältä.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Turun yliopiston logo

Kesälukion tiedot tarkentuvat tammikuussa 2023. Vuonna 2022 vesiekologiasta innostuneiden kannattaa suunnata Summer School by River Rhine -kesälukioon Saksaan!

Oletko kiinnostunut ympäristökysymyksistä ja Itämeren tilasta? Olisiko sinusta merentutkijaksi kansainvälisessä seurassa?

Lähde mukaan tutkimusretkelle Seiliin Turun saaristoon, jossa tutustut Itämereen pintaa syvemmältä ja lähestyt merta tieteellisestä näkökulmasta yhdessä muiden innokkaiden tieteentekijöiden kanssa. Kesälukiossa snorklaat päivittäin sukellusohjaajan opastuksella ja käytät sukellustaitojasi esimerkiksi näytteenotossa.

Kesälukio järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa Saaristomeren tutkimuslaitoksella, jossa opetuksesta vastaavat alan asiantuntijat ja pätevät aineenopettajat. Tutkimuslaitos tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kesälukiolle ja mieleen painuville luontoelämyksille.

Kansainvälistä menoa

Kesälukio on kansainvälinen, joten pääset myös hiomaan englannin tai saksan kielen taitoasi! Ohjelmaan osallistuu ryhmä nuoria saksalaisesta Andreas-Vesalius-Gymnasium-lukiosta, joka isännöi Summer School by River Rhine -kesälukiota. Viimeksi saksalaisnuoret vierailivat Itämeri-kesälukiossa 2019. Vuonna 2022 on koronatauon jälkeen suomalaisnuorten vuoro lähteä Saksaan, joten ilmoittaudu sinäkin mukaan!

Opetuskielet kesälukiossa ovat suomi ja englanti.

Kesälukioon kuuluu ennakkotehtäviä ja sähköisesti kesälukion jälkeen suoritettava loppukoe niille, jotka tavoittelevat biologian pakollista opintosuoritusta. Sovithan aina hyväksiluvusta etukäteen oman opinahjosi kanssa.

BIOLOGIA Ekologia ja ympäristö (BI2/BI3-moduuli, tarkentuu myöhemmin)
Opetuksessa paneudutaan Itämeren nykytilaan ja vesiekosysteemiin ja kerätään näytteitä Itämerestä. Opiskelijat työstävät kesälukion aikana pienoistutkielmat asiantuntijoiden opastamana.

LIIKUNTA Snorklaus ja uinti
Harjoittelet snorklausta ja uintia ammattisukeltajan johdolla Seilin ympäristössä. Huom! Snorklauksesta ja uinnista ei tule täyden lukiokurssin laajuista suoritusta, mutta voit mahdollisesti sopia oman liikunnanopettajasi kanssa sen hyväksiluvusta osasuoritukseksi.

Kesälukioon kuuluu ohjattua iltaohjelmaa, jonka aikana kurssitoverit tulevat tutuksi. Myös sauna lämpiää. Pääset veneilemään sekä opintoretkelle lähisaaristoon tutkimusaluksen kyydissä.

Oma kesälukiokokemukseni oli todella positiivinen. En itse aio kirjoittaa biologiaa, mutta opiskelu kesälukiossa oli todella mielenkiintoista. Viikon aikana kerkesi oppia todella paljon uusia asioita ja kokonaisuus oli todella mukava. Pääsimme snorklailemaan ja se oli hauskaa, vaikka merivesi oli vielä vähän viileää. Viikon aikana kävimme myös retkellä viereisellä saarella. Kokemus oli antoisa ja porukka mukava. Itse lähdin kurssille yksin ja vaikka moni muu oli tullut ystävän kanssa, en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Opin kurssin asioita hauskalla tavalla ja kokemuksena oli kiva. Kokemus oli niin hyvä, että pohdin pitäisikö osallistua tänä kesänä jollekin toiselle kurssille.

Juuli, Itämeri-kesälukio 2017

Sain hyvin monta uutta kaveria leiriltä ja opin uusia asioita Suomen luonnosta.

Lukas, Itämeri-kesälukio 2017