Vielä ehdit mukaan näihin matikkaa ja luonnontieteitä tarjoaviin kesälukioihin

Kesälukioita on moneen lähtöön. Tähän on koottu kesälukiot, joissa opiskellaan matikkaa tai luonnontieteitä kesällä 2023, ja joihin vielä ehdit mukaan. Osaan kesälukioista päättyi haku jo, mutta paikkoja on vielä vapaana.

Etäkesälukiot (etänä, reaaliaikainen opetus)

Matikan etäkesälukiot on suunnattu erityisesti lukiomatikan perusteissa apua kaipaaville, ja niissä kerrataan pitkän (A) tai lyhyen (B) matikan 1. ja 2. vuoden tärkeimmät perusasiat rautalangasta vääntäen. Eri tasoisia laskuja harjoitellaan vielä yhdessä laskupajoissa tuutoropettajien johdolla. Haku päättynyt, mutta tilaa on vielä!

Kovien tieteiden etäkesälukiossa voi kerrata yo-kokeeseen matikkaa ja luonnontieteitä. Haku päättyy 1.6.

Päiväkesälukiot (ei majoitusta)

Robotiikan kesälukio Riihimäen lukiolla tutustuttaa robotiikan perusteisiin erityisessä roboluokassa! Opetuksessa tasapainottuvat käytännön kokeilu ja teoria. Haku päättyy 19.5.

Helsingin kesälukion matikan abikurssit ovat erityisen laajoja ja niissä voi treenata syksyn yo-kirjoituksiin. Haku päättyy 9.7.

Leirimuotoiset kesälukiot (majoitus ja täysi ylläpito)

Itämeri-kesälukiossa tutustutaan Itämereen Seilin saarella snorklaten ja ekologista tutkimusta tehden. Suorittaa voi joko valinnaisen laajemman opintojakson tai BI2-moduulin Itämeri-painotuksella. Hakua jatkettu toukokuun loppuun.

Kainuun matikkakesälukio kokoaa maalaismaisemaan yhteisen asian äärelle lukion aloittavat ja lukiomatikan kanssa kertausta kaipaavat. Kesälukiossa voi kerrata 1. vuoden tai 2. vuoden pitkän matikan opintoja tai valmistautua lukioon yhdessä motivoituneessa porukassa. Myös lyhyttä matikkaa opiskelevat huomioidaan. Haku päättynyt, mutta tilaa on vielä!

Tutkimusretkiä kosmokseen -kesälukiossa yhdistyvät tiede ja taide tunturimaisemissa Utsjoella ja Sodankylässä. Opiskelija voi keskittyä avaruustieteisiin, kuvataiteeseen tai molempiin hahmottaakseen maailmankaikkeutta laajemmin. Arktisen aikavaelluksen poluilla vielä kerrataan maailmankaikkeuden ja Maan historia ja eliökuntien kehitys. Kesälukiota järjestää Sodankylän geofysiikan observatorio, Lapin yliopisto ja Utsjoen Ursa ry. Haku päättyy 30.6.