A- ja B-MATIKAN

Etäopetus
A: 6.–17.6.2022
B: 27.6.–1.7.2022

Lukiolaiset ja muut toisen asteen opiskelijat

REHTORIT
A: Maria Eskola
B: Janne Moilanen

JÄRJESTÄJÄT
MAOL ry ja Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Täytä hakulomake verkossa viimeistään 15.5.

Huom! Jos kesälukiot täyttyvät ennen tätä, otetaan loput hakijat varasijoille. Hakijat otetaan kurssille siis hakujärjestyksessä toisin kuin esitteessä on mainittu.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
A: 70 €
B: 50 €
(sis. etäopetus 1–2 viikkoa, ryhmäytymissessiot, sähköinen materiaali)

Huom! Kesälukiot järjestetään, jos niissä on vähintään 15 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry logo

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Näiden etäkesälukioiden keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät 1. ja 2. vuoden lukiomatikan perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä.

A- ja B-matikan etäkesälukioissa keskitytään perusteiden vahvistamiseen. Edistyneempien kannattaa suunnata Kovien tieteiden etäkesälukioon matikan abikurssille.

Huomaa, että vastaavat opinnot löytyvät lähiopetuksena Kainuun matikkakesälukiosta (pitkä) ja Länsi-Suomen kesälukiosta (lyhyt), joissa voi majoittua täydellä ylläpidolla.

Opetuksessa huomioidaan sekä vanhan että uuden opetussuunnitelman mukaan opiskelevat.

Opetusta on arkisin kahden viikon (pitkä matikka) tai yhden viikon (lyhyt matikka) ajan seuraavasti:

1) aamupäivällä käydään päivän aiheet läpi opettajan johdolla etäluennoilla
2) iltapäivällä harjoitellaan laskuja yhdessä etälaskupajoissa

Siirry A-matikan etäkesälukion sivulle

Siirry B-matikan etäkesälukion sivulle

Kesälukiossa opiskelu oli tiivis paketti lyhyen matikan opetussuunnitelmasta. Kurssilla parasta oli, kun käytössä oli omat tutorit, jotka auttoivat tehtävien ratkaisemisessa. Lisäksi kurssilla käytiin läpi sellaisia asioita, mitä koulussa tunneilla ei ehditä käymään.

Hanna, B-matikan etäkesälukio 2021

Kesälukiossa opiskelu on mukavaa hommaa! Itse en esimerkiksi pidä matematiikasta ollenkaan, mutta osallistuin silti A-matematiikan kesälukioon ja nautin jokaisesta päivästä! Suosittelen todellakin!

Roni, A-matikan etäkesälukio 2021

Osallistuin matematiikan kesälukioon, koska opiskellut asiat tuntuivat menevän jatkuvasti enemmän ja enemmän yli hilseen, enkä meinannut enää päästä kursseista läpi. Kesälukion myötä tunnen, että perusasiat ovat nyt vahvemmin hallussa, ja on helpompi jatkaa opiskelua yo-kirjoituksia kohti.

Sanni, A-matikan etäkesälukio 2021