Summer School by River Rhine

Wesel 14.–21.6.2021

Koronavirustiedote

Kesälukio on peruttu COVID-19-pandemian jatkumisen vuoksi.

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Lukioikäiset, lukion aloittavat nuoret ja muut toisen asteen opiskelijat

Täytä hakemus verkossa 31.3. mennessä.

REHTORI
Christian Karus, Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry ja Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio.
Suomalainen matkanjohtaja-opettaja Ville Kiviharju matkustaa ryhmän mukana.

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
(sis. edestakainen ryhmälento Helsinki–
Düsseldorf, majoitus isäntäperheessä, kuljetukset, täysi ylläpito, ohjelma ja opetus, retket sekä
ryhmämatkavakuutus)

Tutustu peruutusehtoihin.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Kesälukio on peruttu COVID-19-pandemian jatkumisen vuoksi.

Grüsse aus Wesel!
Kiinnostaako vesiekologia ja kaupunkikulttuuri?
Jäikö oman koulusi reissu väliin koronan vuoksi?
Terveisiä Weselistä kauniin Rein-joen varrelta, jossa voit kokea unohtumattoman matkan uusien ystävien kanssa!

Tutustu Rein-Ruhr-alueen vesistöihin hilpeässä seurassa mahtavien opettajien johdolla. Matkaa taitetaan aktiivisesti, esimerkiksi meloen ja pyöräillen. Samalla kehität englannin ja halutessasi myös saksan suullista kielitaitoasi. Kesälukiossa perehdyt saksalaisen kaupungin elämänmenoon yhdessä paikallisten nuorten kanssa. Kesälukion opetuskieli on englanti.

Voit suorittaa kesälukiossa teemaopinto- tai kansainvälisyyskurssin (opintojaksona 2 op). Sovi hyväksilukemisesta etukäteen oman oppilaitoksesi kanssa.

Huom! Kesälukiossa ei opiskella saksaa, vaikka kieltä pääseekin halutessaan harjoittelemaan paikallisten kanssa jutellessaan. Saksan kielen osaaminen ei ole välttämätöntä.

TEEMAOPINNOT (BI/GE) Kansainvälinen toiminta (vTO3)
Matkalla perehdyt Rein-joen ja tekojärvien ekologiaan ja maankäyttöön, sekä alueen kulttuuriperintöön. Kehität taitojasi kansainvälisessä toimintaympäristössä ja tutustut saksalaiseen kulttuuriin ja koulutusjärjestelmään.

Kesälukiossa liikutaan aktiivisesti, tehdään retkiä ja vieraillaan eri kohteissa Weselissä ja lähialueilla. Vesistöön tutustutaan vesillä.

Huolettaako lentojen ilmastovaikutukset? Näin voit auttaa meitä hyvittämään matkan päästöt.

Kesälukiossa vierailtiin erilaisissa paikoissa. Tavallisessa lukiossa usein istutaan vain tunneilla kuuntelemassa opetusta. Parasta oli asua host-perheissä. Näin pääsi lähelle saksalaista elämää.

Saksan kesälukiolainen 2018