Summer School by River Rhine

Wesel 8.–15.6.2020

Koronavirustiedote

KESÄLUKIO PERUTTU
Kesälukio on pandemian vuoksi peruttu sikäläisen yhteistyölukiomme päätöksellä. Kesälukio pyritään järjestämään jälleen 2021. Kesälukioon jo hakeneille tiedotetaan asiasta sähköpostitse.

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

 

Kohderyhmä
Lukioikäiset, lukion aloittavat nuoret ja muut toisen asteen opiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa 31.3. mennessä.

Osallistumismaksu (lue lisää)
800 €
(sis. edestakainen ryhmälento Helsinki–
Düsseldorf, majoitus isäntäperheessä, kuljetukset, täysi ylläpito, ohjelma ja opetus, retket sekä
ryhmämatkavakuutus)

Lue peruutusehdot täältä.

Rehtori
Christian Karus, Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio

Järjestäjä
Kesälukioseura ry ja Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio.
Suomalainen matkanjohtaja-opettaja Ville Kiviharju matkustaa ryhmän mukana.

Kurssipaikka
Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio

Lisätietoja
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Grüsse aus Wesel! Terveisiä Weselistä kauniin Rein-joen varrelta! Kiinnostaako vesiekologia ja kaupunkikulttuuri? Haluatko tutustua saksalaisen kaupungin elämänmenoon ja saksalaiseen lukioon yhdessä paikallisten nuorten kanssa? Haluatko koetella englannin ja ehkä saksankin kielitaitoasi opiskeluympäristössä?

Jos vastaat kyllä, Summer School by River Rhine on tarkoitettu juuri sinulle!

Saksan kesälukio on saanut uuden, kuvaavamman nimen.

Kesälukiossa et vain tutustu Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukioon, vaan myös liikut aktiivisesti Rein-Ruhr-alueen vesistöissä ja kulttuurikohteissa hilpeässä seurassa uusien ystävien kanssa. Samalla kehität englannin ja halutessasi myös saksan suullista kielitaitoasi. Perehdyt saksalaisen kaupungin elämänmenoon ja lukioon yhdessä paikallisten, vuonna 2019 Suomessa Itämeri-kesälukiossa vierailleiden nuorten kanssa.

Weselissä ja Itämeri-kesälukiossa Seilissä on jo syntynyt vahvoja ystävyyksiä, ja näiden kesälukioiden luotsaajat ovat aivan loistavia tyyppejä. Kokeile rohkeasti opintomatkaa Weseliin, niin yllätyt positiivisesti!

Opetus

Voit suorittaa kesälukiossa teemaopintokurssin tai kansainvälisyyskurssin. Sovi kurssin hyväksilukemisesta etukäteen oman opinahjosi kanssa. 

Opetus kesälukiossa tapahtuu englanniksi. Huom! Kesälukiossa ei opiskella saksaa, vaikka kieltä pääseekin halutessaan harjoittelemaan paikallisten kanssa jutellessaan. Saksan kielen osaaminen ei ole välttämätöntä.

TEEMAOPINNOT (BI/GE) Osaaminen arjessa (TO3).
Kurssilla perehdyt Rein-joen ja tekojärvien ekologiaan ja maankäyttöön, niiden merkitykseen alueelle sekä alueen kulttuuriperintöön. Kehität taitojasi toimia kansainvälisessä ympäristössä, tutustut saksalaiseen kulttuuriin ja koulutusjärjestelmään sekä harjoitat englannin ja halutessasi saksankin suullista kielitaitoasi.

Muu ohjelma

Kesälukiossa liikutaan aktiivisesti, tehdään retkiä ja vieraillaan eri kohteissa Weselissä. Vesistöön tutustutaan vesillä.

Huolettaako lentojen ilmastovaikutukset? Näin voit auttaa meitä hyvittämään matkan päästöt.

Kesälukiossa vierailtiin erilaisissa paikoissa. Tavallisessa lukiossa usein istutaan vain tunneilla kuuntelemassa opetusta. Parasta oli asua host-perheissä. Näin pääsi lähelle saksalaista elämää.

Saksan kesälukiolainen 2018