Summer School by River Rhine

Wesel 6.–13.6.2022

Koronavirustiedote

Haku tähän kesälukioon on päättynyt. Tule mukaan jälleen 2024!

Lukioikäiset, lukion aloittavat nuoret ja muut toisen asteen opiskelijat

Täytä hakemus verkossa 31.3. mennessä.

REHTORI
Christian Karus, Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry ja Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukio.
Suomalainen matkanjohtaja-opettaja Ville Kiviharju matkustaa ryhmän mukana.

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
800 €
(sis. edestakainen ryhmälento Helsinki–Düsseldorf, majoitus isäntäperheessä, kuljetukset, täysi ylläpito, ohjelma ja opetus, retket sekä ryhmämatkavakuutus)

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Tutustu peruutusehtoihin.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Haku tähän kesälukioon on päättynyt. Tule mukaan jälleen 2024!

Rein-joen ekologia ja ympäröivä alue tutuksi reissun päällä!

Jäikö oman koulusi reissu väliin koronan vuoksi? Terveisiä Weselistä kauniin Rein-joen varrelta, jossa voit kokea unohtumattoman matkan uusien ystävien kanssa.

Kesälukiossa tutustutaan rennossa ilmapiirissä Rein-Ruhr-alueen vesistöjen ekologiaan ja kaupunkeihin sekä tietenkin uusiin kavereihin Suomesta ja Saksasta. Samalla vahvistuu englannin suullinen kielitaito, ja saksaakin voi halutessaan treenata.

Kesälukiota isännöivän Andreas-Vesalius-Gymnasium-lukion nuoret osallistuvat vuorostaan Itämeri-kesälukioon Suomessa vuonna 2023.

Voit suorittaa kesälukiossa teemaopinto- tai kansainvälisyyskurssin (opintojaksona 2 op). Sovi hyväksilukemisesta etukäteen oman oppilaitoksesi kanssa.

Kesälukion opetuskieli on englanti. Huom! Kesälukiossa ei opiskella saksaa, vaikka kieltä pääseekin halutessaan harjoittelemaan paikallisten kanssa jutellessaan. Saksan kielen osaaminen ei ole välttämätöntä.

TEEMAOPINNOT (BI/GE) Kansainvälinen toiminta (vTO3/TO/KV)
Matkalla perehdyt Rein-joen ja tekojärvien ekologiaan ja maankäyttöön, sekä alueen kulttuuriperintöön. Kehität taitojasi kansainvälisessä toimintaympäristössä ja tutustut saksalaiseen kulttuuriin ja koulutusjärjestelmään.

Kesälukiossa liikutaan aktiivisesti, tehdään retkiä ja vieraillaan eri kohteissa Weselissä ja lähialueilla. Vesistöön tutustutaan vesillä liikkuen.

Huolettaako lentojen ilmastovaikutukset? Näin voit auttaa meitä hyvittämään matkan päästöt.

Kesälukiossa vierailtiin erilaisissa paikoissa. Tavallisessa lukiossa usein istutaan vain tunneilla kuuntelemassa opetusta. Parasta oli asua host-perheissä. Näin pääsi lähelle saksalaista elämää.

Saksan kesälukiolainen 2018