MATIKAN
ETÄ-
KESÄLUKIO

Etäopetus 24.6.–5.7.2024

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset ja kaksoistutkintolaiset sekä muut lukiomatikan perusteiden kertausta kaipaavat

REHTORI
Teemu Säynäjäkangas

JÄRJESTÄJÄ
Alkio-opisto

LISÄTIETOJA
Janne Moilanen
044 070 7995,
janne.moilanen@kesalukio.fi

Koulutussihteeri Seija Solonen
seija.solonen@alkio.fi
040 714 3449

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Ilmoittautuminen Alkio-opiston hakulomakkeella 3.6. mennessä. HUOM! Avoimia paikkoja voi tämän jälkeenkin tiedustella: kirsi.hintsanen@alkio.fip. 040 714 3459.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
169 € / A-matikka (molemmat viikot)
100 € / B-matikka (vain 1. viikko)
(sis. opetus, laskupajat, ohjaus, Abitti-kurssi ja oheisohjelma)

Huom! Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 20 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Alkio-opisto logo UUSI

Tarvitsetko kertausta lukiomatikan perusteiden kanssa? Tule vääntämään rautalangasta innostavan opettajan johdolla ja tuutoropettajien tuella – kotisohvalta käsin!

Etäkesälukion keskiössä ovat yhdessä opiskelu ja selkeä opetus. Tärkeimmät perusasiat käydään läpi opettajajohtoisesti, minkä jälkeen laskuja harjoitellaan tuutoropettajan tuella pienryhmässä.

Matikan etäkesälukio siirtyy Alkio-opiston taitaviin käsiin tykätyn Kovien tieteiden etäkesälukion kaveriksi.

Kesälukion tavoitteena on kerrata 1. ja 2. lukiovuoden matikan pakollisten moduulien keskeiset aiheet, innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä. Myös toisilta opiskelijoilta saa etäkurssilla vertaistukea tuutoropettajien ohjaamissa pienryhmien laskupajoissa, eikä tehtävien kanssa jää yksin.

Jos kaipaat lähiopetusta tai enemmän aikaa asioiden käsittelyyn, vastaava pitkän matikan 1. ja 2. vuoden kertaus löytyy Matikkakesälukiosta, jossa voi majoittua täydellä ylläpidolla.

Opetus

Voit valita joko lyhyen matematiikan tai pitkän matematiikan kertauksen. Etäkesälukion ensimmäinen viikko kerrataan teemoja, jotka ovat yhteisiä lyhyen ja pitkän matematiikan opinnoissa ja toinen viikko keskitytään pitkän matematiikan asioihin.

Päivittäin on kolme opettajajohtoista tuntia aamupäivisin ja kaksi tuutoriopettajien ohjaamaa laskupajatuntia lounaan jälkeen. Kesälukio toteutetaan lukujärjestyksen mukaan verkkoympäristössä, missä opettaja, tuutoriopettajat ja opiskelijat kohtaavat reaaliaikaisesti oppitunneilla ja harjoitustöiden parissa.

Klo 9–12 aamupäivisin kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja monipuolisesti. Oppitunnit ovat 45 minuutin mittaisia ja niiden välissä on tauko.

Klo 13–15 iltapäivisin pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Opetusharjoittelua tekevät tuutoriopettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassa tehtävät sovelletaan eri haastetasoille. Laskupajan kesto on 2 x 60 minuuttia. Kotiläksyjä ei tule, vaan tämän jälkeen päivä on pulkassa!

MATEMATIIKKA, PITKÄ 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus
Tavoitteet: Tavoitteena on kerrata ja oppia 1. ja 2. lukiovuoden pitkän matematiikan pakollisten moduulien keskeisia aiheita. Lisäksi innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä.
Sisältö: Kurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan 1. vuoden moduulin MAY1 ja moduulien MAA2–4 (kurssien vMAA2–4) sekä 2. vuoden moduulien MAA4–8 (kurssien vMAA5–10) keskeiset aiheet.

MATEMATIIKKA, LYHYT 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus
Tavoitteet: Tavoitteena on kerrata ja oppia 1. ja 2. lukiovuoden lyhyen matematiikan pakollisten moduulien keskeisiä aiheita. Lisäksi innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä.
Sisältö: Kurssilla kerrataan moduulien MAY ja MAB2–MAB5 keskeisimpien aiheita ja perusteita opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Opettaja: Janne Moilanen

+ ABITTI-KURSSI
Tällä kurssilla voit tutustua Abitin ja siinä olevien ohjelmien käyttöön harjoitustehtäviä tekemällä ja vastauksia laatimalla. Kurssin ohjevideoiden ja tehtävien avulla voit perehtyä matematiikan, fysiikan ja/tai kemian osalta sähköisen ylioppilaskokeen vastaustekniikkaan; saat itse valita, kuinka suuren osan kurssista suoritat.

Tämä kurssi kannattaa suorittaa ennen kesälukiota, niin saat kesälukion kursseista ja laskupajoista parhaan mahdollisen hyödyn irti. Tällöin ei kesälukiokurssien aikana tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa Abitti-ohjelmien haltuun ottamiseen.

Abitti-kurssi sisältyy osallistumismaksuun, se on tarkoitettu kesälukion osallistuville, eikä sitä voi valita ainoana kurssina.

Muu ohjelma

Etäkesälukioon kuuluu opetuksen alkamista edeltävällä viikolla 1–2 erillistä ohjauskertaa, joilla tutustutaan omaan pienryhmään ja kokeillaan pienryhmätyöskentelyä. Samalla tarkistetaan, että osallistujien etäyhteydet toimivat kuten kuuluu. Kesälukion ohjelmaan voi kuulua myös esimerkiksi pelejä ja visoja.

Kesälukio oli tosi hyödyllinen kertaamismielessä, sillä parin viikon aikana melkein kaikki ekan ja tokan vuoden asiat tuli kerrattua teoreettisesti ja käytännössä. Tehtävien sekaan oli myös laitettu yo-tehtäviä, jolloin tuli myös näkemystä niiden vaikeusasteista. Tehtäviä tehtäessä myös ryhmän ohjaaja oli avulias ja osasi selittää asiat hyvin.

Aleksi, A-matikan etäkesälukio 2023

Hain kesälukioon sillä minun oli vaikea käsittää pitkiä matemaattisia tehtäviä. Ikäänkuin ahdistuin, koska tehtävät vaikuttivat hyvin mustavalkoisilta. Kesälukio tarjosi minulle kuitenkin hyvien opettajien kautta tiedon matematiikan monipuolisuudesta, ja siitä että sitä voi lähestyä monella eri tavalla. Täten tehtävien kanssa turha ahdistuminen vähenee ja pääsee keskittymään laskemiseen.

Ronni, B-matikan etäkesälukio 2023

Kesälukiossa opiskelu on mukavaa hommaa! Itse en esimerkiksi pidä matematiikasta ollenkaan, mutta osallistuin silti A-matematiikan kesälukioon ja nautin jokaisesta päivästä! Suosittelen todellakin!

Roni, A-matikan etäkesälukio 2021

Osallistuin matematiikan kesälukioon, koska opiskellut asiat tuntuivat menevän jatkuvasti enemmän ja enemmän yli hilseen, enkä meinannut enää päästä kursseista läpi. Kesälukion myötä tunnen, että perusasiat ovat nyt vahvemmin hallussa, ja on helpompi jatkaa opiskelua yo-kirjoituksia kohti.

Sanni, A-matikan etäkesälukio 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *