ITÄMERI-KESÄLUKIO

Seili 4.—11.6.2018

Kohderyhmä:
Lukioikäiset tai lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat

Kesälukioon hakeminen:
Täytä hakemus verkossa 29.4. mennessä. Vapaita paikkoja voi tiedustella vielä hakuajan päättymisen jälkeenkin.  

Osallistumismaksu:
450 € 

(sis. majoitus ja täysi ylläpito, opetus, retket sekä tarvittavat välineet)

Lue peruutusehdot täältä.

Rehtori:
FM Helena Suomela

Järjestäjä:
Kesälukioseura

Lisätietoja:
Kesälukioseura ry, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Oletko kiinnostunut ympäristökysymyksistä ja Itämeren tilasta? Lähde mukaan tutkimusretkelle Seiliin Turun saaristoon, jossa pääset tutkimaan Itämerta pintaa syvemmältä ja lähestyt merta tieteellisestä näkökulmasta. Lisäksi kesälukiossa saat tilaisuuden harjoitella snorklausta yhdessä ammattisukeltajan kanssa.

Kesälukio järjestetään Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksella, jossa opetuksesta vastaavat suomalaiset alan asiantuntijat.

Opetus

Kesälukiossa voit suorittaa lukion syventävän kurssin BI2 Ekologia ja ympäristö. Osallistujat saavat muutama viikko ennen kesälukion alkua biologian kurssiin liittyviä ennakkotehtäviä. Kurssin loppukoe suoritetaan sähköisesti kesälukion jälkeen.

Ekologia ja ympäristö BI2. Pakollisella kurssilla paneudutaan Itämeren ekologian nykytilaan, vesiekosysteemiin ja otetaan näytteitä Itämeren ekologiasta. Opiskelijat työstävät kesälukion aikana pienoistutkielmat asiantuntijoiden opastamana.
FM (biologian ja maantiedon opettaja) Helena Suomela ja
FM (biologian ja maantieteen opettaja) Juho Yli-Rosti

Snorklaus ja uinti. Pääset harjoittelemaan snorklausta ja uintia ammattisukeltajan johdolla Seilin ympäristössä.
Ammattisukeltaja Heli Halava

Oma kesälukiokokemukseni oli todella positiivinen. En itse aio kirjoittaa biologiaa, mutta opiskelu kesälukiossa oli todella mielenkiintoista. Viikon aikana kerkesi oppia todella paljon uusia asioita ja kokonaisuus oli todella mukava. Pääsimme snorklailemaan ja se oli hauskaa, vaikka merivesi oli vielä vähän viileää. Viikon aikana kävimme myös retkellä viereisellä saarella. Kokemus oli antoisa ja porukka mukava. Itse lähdin kurssille yksin ja vaikka moni muu oli tullut ystävän kanssa, en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Opin kurssin asioita hauskalla tavalla ja kokemuksena oli kiva. Kokemus oli niin hyvä, että pohdin pitäisikö osallistua tänä kesänä jollekin toiselle kurssille.

Juuli, Itämeri-kesälukio 2017

 

Sain hyvin monta uutta kaveria leiriltä ja opin uusia asioita Suomen luonnosta.

Lukas, Itämeri-kesälukio 2017

Vastaa