Haku kesälukioihin on nyt avattu

Löydät kunkin kesälukion esittelyn ja hakemisohjeet etusivulta. Voit myös hakea kesälukioita taulukosta Kesälukiot-sivulla ja etsiä oikeaa kesälukiota lukioaineen perusteella Kesälukiot aineittain -sivulta.

Lue esittelyt ja hae! Haku osaan ulkomaan kesälukioista päättyy jo maaliskuun lopussa.

Uusia tulokkaita

  • Kainuun matikkakesälukio, jossa voi kerrata 1. tai 2. vuoden matematiikan keskeisiä sisältöjä
  • Ruhalan kesälukio, jossa voi kerrata englantia tai lähteä erävaellukselle, ja harrastaa ohella ratsastusta tai e-urheilua lukion esports-linjan pelikoneilla
  • Skotlannin kesälukio, joka on perustettu vastaamaan suureen englannin ulkomaan kielikurssien kysynnälle, ja on suunnattu erityisesti opintojen loppuvaiheessa oleville lukiolaisille
  • Päivölän kesälukio II, jossa voi opiskella espanjaa natiivipuhujan johdolla, sekä italiaa.

Uudistuksia

  • Länsi-Uudenmaan kesälukio tuli viime vuonna viime hetkellä mukaan Lohjan kesälukion nimellä. Tänä vuonna kesälukio keskittyy puhtaasti pakollisiin kursseihin lukiokentältä kuultujen toiveiden mukaisesti.
  • Äidinkielen ja kirjallisuuden kesälukiossa otetaan nyt yo-koe haltuun keskittyen sekä lukutaidon että kirjoitustaidon kokeissa tarvittaviin taitoihin ja harjoitellaan myös sähköistä yo-koetta varten. Myös tuttu luova kirjoittaminen on mukana, ja nyt molemmille kursseille ei ole pakko osallistua, vaan valita voi myös vain toisen. Kesälukio on myös siirtynyt loppukesään ennen koulujen alkua.
  • Fysiikan ja tähtitieteen kesälukio (viime vuonna Tiedekeskus Tuorlan kesälukio) tarjoaa nyt laajemmin fysiikasta tosissaan kiinnostuneille lukion fysiikan kertausta, unohtamatta silti vahvuuttaan tähtitiedettä, joka on opetuksessa vahvasti läsnä. Kesälukio sopii erityisen hyvin abivuotta seuraavana syksynä aloittaville ja fysiikan kirjoittaville, sekä abivuoden jo päättäneille, jotka haluavat varaslähdön yliopisto-opintoihin (harjoitustöiden opintopisteet voi hyväksilukea yliopistossa).
  • Maahanmuuttajatytöille suunnattu Tyttöjen kesälukio järjestetään rahoituksen supistumisen vuoksi aiempaa tiiviimpänä.
  • Itämeri-kesälukiossa on jälleen kansainvälinen meininki, kun mukaan tulee 10 saksalaista nuorta yhteistyökesälukiostamme.

Katso kaikki kesälukiot ja kurssit ajankohtaisesta taulukosta:

Kesälukiot 2019 taulukko