ÄIDINKIELEN JA KIRJALLISUUDEN KESÄLUKIO

Turku 24.7.–2.8.2019

Haku tähän kesälukioon 2019 on päättynyt.

Lukiolaiset, ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat ja aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa viimeistään 17.6.

Osallistumismaksu (lue lisää)
400 € majoituksella
(sis. opetus, majoitus, aamiainen, lounas, päiväkahvi ja iltaohjelma. Iltaruoka/iltapala omakustanteisesti). Huom: 1 hh:n lisämaksu 110 €.
200 € ilman majoitusta
(sis. opetus, lounas, päiväkahvi ja iltaohjelma)

Lue peruutusehdot täältä.

Rehtori
FM Hanna Tähtinen

Kesälukioseura ry ja Kirjan talo

Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 12. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Haku tähän kesälukioon 2019 on päättynyt.

Haluatko harjoittaa luku- ja tekstitaitojasi ja valmistautua äidinkielen ylioppilaskokeeseen? Kiinnostaako syventyä luovaan kirjoittamiseen asiantuntijan johdolla tai astua lavalle lausumaan?

Uudistunut Äidinkielen ja kirjallisuuden kesälukio tarjoaa sinulle Turun keskustassa Aurajoen varrella mahdollisuuden kaikkeen tähän tai vain valitsemaasi kurssiin. Tule ystävystymään muiden motivoituneiden kirjoittajien ja yo-kokeeseen valmistautuvien kanssa, ja koe oivalluksia inspiroivien opettajien ohjauksessa, työpajoissa työskennellen ja omaa ääntäsi etsien.

Kymmenessä päivässä juuri ennen koulujen alkua ehdit hioa äidinkielen taitojasi peräti kahden soveltavan lukiokurssin edestä.

Äidinkielen kesälukio sopii kaiken tasoisille äidinkielen osaajille.

Kesälukiossa voi suorittaa kaksi äidinkielen soveltavaa kurssia: aamupäivisin otetaan yo-koe haltuun ja iltapäivisin keskitytään luovaan kirjoittamiseen ja lavarunouteen. Molemmat kurssit kuuluvat kesälukion hintaan, mutta halutessasi voit myös osallistua vain jompaankumpaan.

Sovi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman opinahjosi kanssa.

ÄIDINKIELI Yo-koe haltuun
Soveltavalla kurssilla hiotaan puolet ajasta äidinkielen lukutaidon yo-kokeessa vaadittavia taitoja ja toisella puoliskolla keskitytään kirjoitustaidon kokeeseen. Kurssilla harjoitellaan myös äidinkielen digitaalisen ylioppilaskokeen tekemistä.

ÄIDINKIELI Luova kirjoittaminen ja lavarunous
Soveltavalla kurssilla kehität omaa kirjallista ilmaisua ja etsit omaa tyyliäsi eri tyylilajeja kokeillen. Halutessasi kokeilet myös esiintymistä.

Kirjan talo sijaitsee Turun keskustassa. Kurssin aikana iltaisin on varattu aikaa kirjoittamiselle, mutta luvassa on myös paljon kulttuuritoimintaa.