Kesälukiovideokilpailun satoa

Kesälukioseura järjesti kesän 2019 kesälukiolaisille videokilpailun. Katso alta voittajatyöt ja niiden tekijät. Kukin video löytyy myös niiden kesälukioiden esittelysivulta, jossa ne on kuvattu.

Tsekkaa myös muut videot Kesälukioseuran YouTube-kanavalta.

3. SIJA

Kolmannen sijan nappasi Pihla Sorsa videollaan ”Summer School in England”.  Videolla välittyy kansainvälinen tunnelma ja siinä on kuvattu eläväisesti sekä paikkoja että osallistujia. Teos muodostaa miellyttävästi seurattavan tarinan kaaren, joka alkaa matkalle lähdöstä ja päättyy kotiinpaluuseen. 

Pihla sai palkinnoksi sarjalipun leffateatteriin. Onnea, Pihla!

Kesälukio: Summer School in England

2. SIJA

Toiselle sijalle ylsi Yoanna Rönnqvistin video ”Unohtumaton viikko”. Yoannan teoksessa kuvataan monipuolisesti opetusmenetelmiä ja vierailuja unohtamatta vapaa-ajan viettoa ja yhdessäoloa. Kuvaustaidot näkyvät laadukkaana videona, josta välittyy iloinen tunnelma ja toveruus.

Yoanna sai palkinnoksi sarjalipun leffateatteriin. Onnea, Yoanna!

Kesälukio: Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio

1. SIJA

Voittajaksi valikoitui Itämeri–kesälukiossa opiskelleen Aure von Zansenin teos ”Opiskelua polskimalla”. Videolla on taitavasti kuvattu opiskelun ja muun kesälukion ohjelman tasapainoa. Kesälukion luontoteema ja vesielementti näkyy sekä maiseman kuvauksessa että tekemisen meiningissä leväisine käsineen, sukellushyppyineen ja sammakkoineen. Videolta voi nähdä myös ilon ja hyvän ryhmähengen. Ansiokkaan editoinnin huomaa esimerkiksi taustamusiikin kohdentamisesta.

Aure sai palkinnoksi 300 euron kesälukiostipendin, jolla sai takautuvasti hyvitettyä jo maksamaansa kesälukiota. Onnea, Aure!

Kesälukio: Itämeri-kesälukio (tsekkaa kesälukion temaattinen pari: Summer School by River Rhine)