Katso kesän 2024 kesälukioiden alustavat tiedot

Muokattu: kesälukiotiedot päivitetty 16.1.2024.

Tässä ensivilkaisu kesän 2024 kesälukiotarjontaan.

Taulukosta näet kesälukioiden alustavan kurssivalikoiman, paikat ja ajankohdat. Huomaathan, että tietoihin tulee vielä muutoksia ja tarkennuksia.

Tarkemmat kesälukio-ohjelmat julkaistaan kesalukio.fi-etusivulla sekä Kesälukiot-sivulla 25.1.2024 mennessä.

Haku kesälukioihin alkaa 25.1.2024 ja jatkuu kesälukiosta riippuen maalis–kesäkuulle.

Kesälukiot 2024

Uutta ja innostavaa on jälleen luvassa! Tässä muutama nosto tulevan vuoden kesälukiotarjonnasta.

Uusi Äikkäkesälukio aloittaa

Kainuun Opisto ottaa ohjelmaansa suositun Matikkakesälukion rinnalle uuden Äikkäkesälukion, jossa tehdään kielenhuoltoa luku- ja kirjoitustaitoja kehittäen. Tule mukaan, jos äidinkielen taitosi (suomi) kaipaavat treenausta kirjoitusten, opiskelun tai työelämän lähestyessä.

Helsingin kesälukio siirtyy etätoteutukseen

Helsingin kesälukio on tunnettu poikkeuksellisen laajoista abikursseistaan, joilla ehditään rauhassa kerrata lukio oppimäärä. Tänä vuonna kesälukio, josta on puuttunut majoitusmahdollisuus, siirtyy etätoteutukseen, jolloin osallistua voi helpommin eri puolilta maata. Kertauskurssit ovat edelleen tavallista pidempiä, 50 oppitunnin kokonaisuuksia. Jos siis haluat ottaa matematiikan, englannin, ruotsin tai kemian asiat laajasti haltuun kotoa käsin, voi tämä kesälukio sopia sinulle. Ohjelma on suunniteltu niin, että voit kerrata kaksi ainetta.

Summer School by River Rhine vierailee myös Amsterdamissa ja Hollannin puolen rajakaupungeissa

Tänä vuonna Summer School by River Rhinessa tutustutaan Eurooppaan hieman laajemmin kuin aiemmin. Retkien myötä perehdytään historiaan jääkaudelta Antiikin Rooman kautta nykyaikaan, sekä tietenkin paikalliseen kulttuuriin ja Rein-joen merkitykseen sille. Vesistöjä tutkitaan muun muassa meloen ja pyöräillen. Lisäksi piipahdetaan 20 km päässä Weselistä sijaitsevan Hollannin puolella rajakaupungeissa ja tehdään retki myös Amsterdamiin!

Marokon kesälukio ja Länsi-Suomen kansainvälinen kesälukio pitävät välivuoden

Marokon opettajalakkojen vuoksi kaikkien lukioiden lukuvuotta on pidennetty loppupäästä ja paikallisia päättökokeita siirretty. Valitettavasti tästä aiheutuu välivuosi Marokon yhteistyöhön, eivätkä kumppanikoulumme lukiolaiset Tetuanissa pääse vierailulle Suomeen tai suomalaiset Tetuaniin 2024. Mutta ensi vuonna hyvin alkanut yhteistyö taas jatkuu!

Tarkemmat tiedot julkaistaan ja haku kesälukioihin alkaa 25.1.2024 osoitteessa kesalukio.fi