HELSINGIN
I ja II

I: 20.–31.7.2020 (päivä)
II: 27.7.–7.8.2020 (ilta)

Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Ilmoittautuminen Helsingin kesälukion hakulomakkeella 15.6. mennessä.

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Mahdollisista ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista veloitetaan 95 euron peruutusmaksu.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin ennen ilmoittautumistasi.

Osallistumismaksu (lue lisää)
330 €/1 kurssi
(sis. opetus, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä, opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet)

Huom: Helsingin kesälukioon ei poikkeuksellisesti kuulu majoitusta tai aterioita!

Rehtori
KTM Roosa Kinnunen

Helsingin kesälukio / HEOn kansanopisto

HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi

050 4620709

Huom! Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 12.

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Helsingin kesälukion abikurssit sijaitsevat ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa.

Kesälukiossa kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia, ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Helsingin kesälukio järjestää vuonna 2020 kursseja HEO-opistolla kahtena ajankohtana. Voit osallistua halutessasi molempiin kesälukioihin, sillä ajat limittyvät. Opiskele esimerkiksi äidinkieltä päivisin ja e-urheile iltaisin.

Lue tarkemmat kurssikuvaukset valitsemasi kesälukion sivulta:

Helsingin kesälukio I 20.-31.7.2020 (päivä)
Lyhyt ja pitkä matematiikka, ruotsi, äidinkieli

Helsingin kesälukio II 27.7.–7.8.2020 (ilta)
Englanti, eSports (liikunta/it), musiikki ja musiikkiteknologia

Oppituntien lisäksi järjestämme läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla.

Kesälukio antoi varmuutta ja tukea matematiikan opiskeluun. Verrattuna lukion opettajaani, kesälukion opettaja oli todella hyvä.

Vihtori, Helsingin kesälukio 2019

Olin kesälukiossa englannin kurssilla. Opin siellä paljon uusia asioita ja siellä tuli kerrattua vanhojakin asioita. Opettajani oli mukava, ja oli myös kivaa päästä Luonnontieteelliseen museoon!

Aino, Helsingin kesälukio II 2017

Kurssilla käytiin lukion äidinkielen asiat hyvin. Opettaja oli pätevä ja neuvoi asiat niin, että ne ymmärsi. Mielestäni kesälukio oli erittäin onnistunut. Tämä oli minulle kolmas kesälukio, jossa olen ollut. Jokainen kesälukio on ollut opettavainen. Suosittelen kesälukioon menoa, jos haluaa valmistautua yo-kirjoituksiin, parantaa numeroitaan, kielipäätään tai uusia kursseja.

Elina, Helsingin kesälukio II 2017