HELSINGIN KESÄLUKIO II

Helsinki
29.7.–9.8.2019 (ilta)

Kohderyhmä
Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Ilmoittautuminen Helsingin kesälukion hakulomakkeella 23.6. mennessä. 

Osallistumismaksu (lue lisää)
330 €/1 kurssi
(sis. opetus, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä, opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet) 

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssi maksetaan etukäteen. Mahdollisista peruutuksista veloitetaan puolet kurssihinnasta eli 165 euron peruutusmaksun ilman lääkärintodistusta. 

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin jo ennen ilmoittautumistasi.

Rehtori
KTM Roosa Kinnunen

Järjestäjä
Helsingin kesälukio / HEOn kansanopisto

Lisätietoja
HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi

050 4620709

 

Huom! Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 12.

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Kesälukiomme sijaitsee ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa.

Kesälukiossa kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi jatko-opiskelua ajatellen. Samalla nautit kesäisestä Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös mahdollisuuden ja tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voi syventyä oppimiseen yhdessä muiden kesälukiolaisten kanssa.

Opetus

Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Kurssimme ovat intensiivikursseja (50 tuntia). 

Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi aineen lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Kursseilla opettavat pätevät lukion aineenopettajat.

Kursseilla työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Helsingin kesälukio II:n opetus tapahtuu iltaisin klo 14.30–19.

ENGLANTI, A1-KIELI abikurssi (ENAabi)
Kertaamme englannin kurssien oppimäärän pääkohdat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS abikurssi (ÄIabi)
Käymme lukion äidinkielen keskeiset sisällöt. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

FYSIIKKA abikurssi (FYabi)
Kertaamme lukion fysiikan laajan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Muu ohjelma

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Oppituntien lisäksi järjestämme läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla. 

Olin kesälukiossa englannin kurssilla. Opin siellä paljon uusia asioita ja siellä tuli kerrattua vanhojakin asioita. Opettajani oli mukava, ja oli myös kivaa päästä Luonnontieteelliseen museoon!

Aino, Helsingin kesälukio II 2017

Kurssilla käytiin lukion äidinkielen asiat hyvin. Opettaja oli pätevä ja neuvoi asiat niin, että ne ymmärsi. Mielestäni kesälukio oli erittäin onnistunut. Tämä oli minulle kolmas kesälukio, jossa olen ollut. Jokainen kesälukio on ollut opettavainen. Suosittelen kesälukioon menoa, jos haluaa valmistautua yo-kirjoituksiin, parantaa numeroitaan, kielipäätään tai uusia kursseja.

Elina, Helsingin kesälukio II 2017