Hae näihin kesälukioihin viimeistään maanantaina 2.5.

Hakuaikaa on vielä muutama päivä jäljellä seuraaviin kesälukioihin. Huomaathan, että voit myös anoa apurahaa kesälukio osallistumismaksuun!

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio

Kahden etävuoden jälkeen leirinä taas! Kesälukio on suunnattu erityisesti ulkosuomalaistaustaisille nuorille, paluumuuttajille sekä muille suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, jotka haluavat treenata suomen kieltään. Kesälukio sopii kaikentasoisille suomen osaajille.
Tänä vuonna leireillään 25.–31.7.2022 idyllisessä Tuorlan kartanon ja vanhan observatorion ympäristössä lähellä Turkua. Suomen kielen oppimisen lomassa kesälukiossa tutustutaan uusiin kavereihin, liikutaan, retkeillään ja pelataan. Ohjelmassa huomioidaan myös Suomessa opiskelusta kiinnostuneet.

Språkbad på Gotland

Kaipaatko varmuutta ruotsin kielen puhumiseen? Vielä ehdit mukaan Språkbad på Gotland -kesälukioon 7.–14.7.2022! Lähde treenaamaan suullista kielitaitoasi ja kokemaan aurinkoista saarielämää Gotlantiin.
Kesälukiossa voi suorittaa kurssin/moduulin RUA8 tai RUB16 Viesti ja vaikuta puhuen, kun suullisesta loppukokeesta tms. näytöstä sopii oman koulun opettajan kanssa. Myös Språkbad på Gotland sopii monen tasoisille ruotsin osaajille. Kesälukio on nimensä mukaisesti kielikylpy, eli opettajat ymmärtävät suomea, mutta puhuvat ruotsia koko kesälukion ajan, mikä tukee ruotsin oppimista kaikilla osaamistasoilla. Kesälukion palaute on ollut erittäin positiivista ja osallistujien kielellinen itsetunto ja motivaatio käyttää ruotsia on noussut kohisten.