Kesälukioseura julistaa kesän 2018 kaikille kesälukiolaisille videokilpailun

Miksi ihmeessä kannattaisi opiskella kesällä?
Miten kesälukio eroaa omassa koulussa opiskelusta?
Mitä muuta kesälukiossa tehdään kuin opiskellaan?
Mikä aiheuttaa hysteerisiä naurukohtauksia?
Millaisiin tyyppeihin kesälukiossa törmää?
Mitä yllättävää tai omituista siellä voi kokea?

Sinähän sen tiedät, kesälukiolainen. Kerro myös meille ja muille! Aihe on vapaa ja se voi olla ihan kreisikin. Valitse näkökulmasi ja editoi kesälukiokokemuksesi maksimissaan 2 minuutin videolle. Voittajalle on luvassa 400 € stipendi, jolla voi hyvittää osallistumismaksua tänä ja/tai ensi vuonna.

Palkinnot

Kilpailun voittaja palkitaan 400 €:n kesälukiostipendillä. Stipendi huomioidaan takautuvasti vuoden 2018 kesälukion osallistumismaksussa. Lue lisää palkinnoista videokilpailun säännöistä.

Ohjeita videon tekoon

  • Aloita videosi vapaavalintaisesti toteutetulla tekstillä ”Kesälukio”, ”Summer high school” tai ”Sommargymnasium”, minkä jälkeen lisää halutessasi oman videosi nimi/aihe.
  • Kieli: suomi, ruotsi tai englanti.
  • Kesto: enintään 2 minuuttia, mutta älä pelkää lähettää vieläkin lyhyempää.
  • Välineet: voit hyödyntää erilaisia välineitä (esim. videokamera, puhelin, tabletti).
  • Tyyli: voit videokuvata itseäsi ja kokemuksiasi, kokeilla animaatiota tai nopeutettua piirtämistä – mitä vielä? Keksi itse!
  • Tekniset vaatimukset: kuvaa video vaakatasossa (pystysuuntaiset pätkät muutoin vaakatasoisessa videossa eivät tietenkään haittaa). Videon tulee olla yksi videotiedosto. Tiedostomuodon tulee mieluiten olla .MOV, .MPEG4, .MP4 tai .AVI., mutta voit tiedustella muiden yleisten YouTuben hyväksymien tiedostomuotojen sopivuudesta palautuksen yhteydessä.
  • Jos käytät videollasi esimerkiksi valmiita kuvia, ääniä, musiikkia ja tekstejä, muista yksityisyyden suoja ja tekijänoikeudelliset seikat. Lue esim. taustamusiikin käytöstä. Taustamusiikkina kannattaa käyttää vain omaa musiikkia tai ammatilliseen ja kaupalliseen käyttöön vapautettua musiikkia (esim. moni editointisovellus tarjoaa vapaasti käytettäviä taustamusiikkeja ja efektejä, samoin YouTuben äänikirjastot). Huom! Vaikka valmistelisit videosi YouTubessa, älä kuitenkaan julkaise sitä ennen kilpailuosallistumistasi!

Kilpailuun osallistuminen

Tutustu ensin huolella videokilpailun sääntöihin.

Osallistu kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake vaikka heti, mutta viimeistään 30.9. mennessä. Ilmoittautumislomakkeen palauttaneille lähetetään ohjeet videon toimittamiseen. Ilmoittautuminen ei vielä sido sinua mihinkään eikä siinä tarvitse vielä ilmoittaa videon nimeä, joten ilmoittaudu rohkeasti, jos harkitset videon tekoa!

Lisätietoja

Kilpailua koskeviin tiedusteluihin vastaa:

Juuli Jalavala
Suunnittelija

Kesälukioseura ry
Mariankatu 7 C 1
00170 Helsinki
puh. 09 – 6860 7718
juuli.jalavala (at) kesalukioseura.fi