Kesälukioseuran videokilpailun 2019 säännöt

Miksi ihmeessä kannattaisi opiskella kesällä?
Miten kesälukio eroaa omassa koulussa opiskelusta?
Mitä muuta kesälukiossa tehdään kuin opiskellaan?
Mikä aiheuttaa hysteerisiä naurukohtauksia?
Millaisiin tyyppeihin kesälukiossa törmää?
Mitä yllättävää tai omituista siellä voi kokea?

Sinähän sen tiedät, kesälukiolainen. Kerro myös meille ja muille! Aihe on vapaa ja se voi olla ihan kreisikin. Valitse näkökulmasi ja editoi kesälukiokokemuksesi maksimissaan 2 minuutin videolle. Voittajalle on luvassa 300 € stipendi, jolla voi hyvittää osallistumismaksua tänä ja/tai ensi vuonna.

Kilpailun järjestäjä

Kesälukioseura ry

Kilpailun kohderyhmä

Kilpailuun voivat osallistua kesälukiolaiset, jotka ovat osallistuneet Kesälukioseuran tai seuran yhteistyökumppaneiden kesälukioihin kesällä 2019.

Kilpailuaika

Kilpailu alkaa ensimmäisen kesälukion alkaessa 3.6.2019 ja päättyy 30.9.2019, jolloin video tulee olla palautettuna.

Kilpailuun osallistuminen

 • Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Siihen voivat osallistua kesälukiolaiset, jotka osallistuvat Kesälukioseuran tai seuran yhteistyökumppaneiden järjestämään kesälukioon kesällä 2019. Osalllistuminen tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomake, jolloin lähetämme ohjeet videon palauttamiseen.
 • Alle 18-vuotiailta kilpailuun osallistumiseen vaaditaan huoltajan suostumus.
 • Kilpailuun voi osallistua myös ryhmänä. Tällöin mahdollinen voittopalkinto jaetaan ryhmän jäsenten kesken.
 • Videoiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja olla hyvän maun mukaisia. Loukkaavia, rasistisia, halventavia tai muuten epäasiallisia videoita ei hyväksytä.
 • Kilpailuun osallistuva vastaa siitä, että hänellä on videossa esiintyvien henkilöiden lupa videossa esiintymiseen. Kilpailuun osallistuvan tulee voida pyydettäessä esittää videolla esiintyvien kirjalliset suostumukset (voit käyttää tätä lomaketta: suomenkielinen, ruotsinkielinen tai englanninkielinen).
 • Kilpailuun osallistuva vastaa siitä, että hänellä on oikeudet materiaalin käyttämiseen sääntöjen mukaisesti ja että video noudattaa tekijänoikeuksia.
 • Kilpailun järjestäjä Kesälukioseura ry pidättää oikeuden kilpailuun osallistuneiden tuottamien videoiden julkaisuun ja käyttöön valitsemissaan medioissa. Myös yhteistyökesälukiojärjestäjillä (koulu, opisto tai järjestö) on oikeus julkaista videot kesälukioviestintäänsä ja -markkinointiinsa liittyen.
 • Kilpailun voittajan valitsee raati, joka koostuu seuran yhteistyökumppaneista, opettajista ja luottamushenkilöistä. Videoiden arvioinnissa ja voittajan valinnassa kiinnitetään huomiota omaperäisyyteen, hauskuuteen ja kesälukion näkyvyyteen.

Ohjeet videon tekoon

 • Aloita videosi vapaavalintaisesti toteutetulla tekstillä ”Kesälukio”, ”Summer high school” tai ”Sommargymnasium”, minkä jälkeen lisää halutessasi oman videosi nimi/aihe.
 • Kieli: suomi, ruotsi tai englanti.
 • Kesto: enintään 2 minuuttia, mutta älä pelkää lähettää vieläkin lyhyempää.
 • Välineet: voit hyödyntää erilaisia välineitä (esim. videokamera, puhelin, tabletti).
 • Tyyli: voit videokuvata itseäsi ja kokemuksiasi, kokeilla animaatiota tai nopeutettua piirtämistä – mitä vielä? Keksi itse!
 • Tekniset vaatimukset: kuvaa video vaakatasossa (pystysuuntaiset pätkät muutoin vaakatasoisessa videossa eivät tietenkään haittaa). Videon tulee olla yksi videotiedosto. Tiedostomuodon tulee mieluiten olla .MOV, .MPEG4, .MP4 tai .AVI., mutta voit tiedustella muiden yleisten YouTuben hyväksymien tiedostomuotojen sopivuudesta palautuksen yhteydessä.
 • Jos käytät videollasi esimerkiksi valmiita kuvia, ääniä, musiikkia ja tekstejä, muista yksityisyyden suoja ja tekijänoikeudelliset seikat. Lue esim. taustamusiikin käytöstä. Taustamusiikkina kannattaa käyttää vain omaa musiikkia tai ammatilliseen ja kaupalliseen käyttöön vapautettua musiikkia (esim. moni editointisovellus tarjoaa vapaasti käytettäviä taustamusiikkeja ja efektejä, samoin YouTuben äänikirjastot.

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota.

Kilpailun voittaja palkitaan 300 €:n kesälukiostipendillä. Stipendi huomioidaan takautuvasti vuoden 2019 kesälukion osallistumismaksussa. Stipendiä vastaava osallistumismaksun osuus hyvitetään voittajan tilille. Jos kesälukion osallistumismaksu on ollut alhaisempi kuin palkintostipendi, voidaan jäljelle jäävä osa hyödyntää vuoden 2020 kesälukioiden osallistumismaksussa. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

Toiseksi ja kolmanneksi parhaiden videoiden tekijät palkitaan leffalipuilla.

Kesälukioseura ry ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä kilpailun voittajaan. Kilpailun voittajan nimi julkaistaan seuran verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Osallistumalla kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja järjestäjän päätöksiä.