Opintopisteitä yliopistotutkintoon soveltavan fysiikan lukiokursseilta

Kevään 2018 aikana mukaan kesälukiotoimintaan on tullut peräti kolme toimijaa aivan viime hetkellä – Nuori Yrittäjyys ry:n Start up -kesälukio, Kannelmäen opiston Lohjan seudun kesälukio ja nyt myös Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorlan järjestämä soveltavan fysiikan kesälukio eivät ehtineet Kesälukiot 2018 -esitteeseen. Ne löytyvät kuitenkin näiltä verkkosivuilta ja ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Jos fysiikan lukeminen lukiossa tai yläkoulussa on herättänyt kiinnostuksesi luonnontieteisiin, saatat miettiä jo fysiikan yliopisto-opintoja. Tai ehkäpä vain haluat oppia lisää ja tavata samanhenkisiä nuoria? Tiedekeskus Tuorla on poiminut kesälukioonsa monen mielestä fysiikan alan raflaavimman aiheen: tähtitiede on Turun yliopiston vahvuus, ja nyt osaaminen halutaan antaa lukiolaistenkin käyttöön. Lisäksi intensiivisen viikon mittaisen opintojakson aikana keskitytään fysiikan harjoitustöihin: kesälukiossa suoritat siis kaksi fysiikan soveltavaa kurssia. Yliopisto on myös halunnut tarjota mahdollisuuden hyväksilukea kursseista myönnettävät 2 opintopistettä yliopistotutkintoon niille, jotka tulevat myöhemmin Turun yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Voit siis ottaa varaslähdön yliopistoon jo lukiossa!

Kaarina 25.6.–1.7.2018

Haku sulkeutuu toukokuun lopulla, Teemakesälukiot, Uudet
Kaarina 25.6.–1.7.2018

Lohja 25.6.—6.7.2018

Lukioon valmentavat, Teemakesälukiot, Uudet, Yleiskesälukiot
Lohja 25.6.—6.7.2018

Espoo 4.—8.6.2018

Haku sulkeutuu huhti-toukokuun vaihteessa, Haku sulkeutuu toukokuun lopulla, Helsinki, Teemakesälukiot, Uudet, Yritysmaailma
Espoo 4.—8.6.2018