Opintopisteitä yliopistotutkintoon soveltavan fysiikan lukiokursseilta

Kevään 2018 aikana mukaan kesälukiotoimintaan on tullut peräti kolme toimijaa aivan viime hetkellä – Nuori Yrittäjyys ry:n Start up -kesälukio, Kannelmäen opiston Lohjan seudun kesälukio ja nyt myös Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorlan järjestämä soveltavan fysiikan kesälukio eivät ehtineet Kesälukiot 2018 -esitteeseen. Ne löytyvät kuitenkin näiltä verkkosivuilta ja ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Jos fysiikan lukeminen lukiossa tai yläkoulussa on herättänyt kiinnostuksesi luonnontieteisiin, saatat miettiä jo fysiikan yliopisto-opintoja. Tai ehkäpä vain haluat oppia lisää ja tavata samanhenkisiä nuoria? Tiedekeskus Tuorla on poiminut kesälukioonsa monen mielestä fysiikan alan raflaavimman aiheen: tähtitiede on Turun yliopiston vahvuus, ja nyt osaaminen halutaan antaa lukiolaistenkin käyttöön. Lisäksi intensiivisen viikon mittaisen opintojakson aikana keskitytään fysiikan harjoitustöihin: kesälukiossa suoritat siis kaksi fysiikan soveltavaa kurssia. Yliopisto on myös halunnut tarjota mahdollisuuden hyväksilukea kursseista myönnettävät 2 opintopistettä yliopistotutkintoon niille, jotka tulevat myöhemmin Turun yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Voit siis ottaa varaslähdön yliopistoon jo lukiossa!