Lohjan seudun kesälukio

25.6.—6.7.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Kohderyhmä:
Lukioon siirtyvät nuoret, lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat, aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen:
Hae verkkolomakkeella viimeistään 15.5.

Osallistumismaksu
Täysihoito: 490 €/2 kurssia, 440 €/1 kurssi.
(sis. opetus, ateriat, majoitus, ohjattu iltatoiminta)
Ilman täysihoitoa: 330 €/2 kurssia, 290 €/1 kurssi.
(sis. opetus, lounas, ohjattu iltatoiminta)

Osallistumisen voi perua maksutta 10.6.2018 saakka. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutetaan 50 % hinnasta. Mikäli osallistumisensa vahvistanut opiskelija ei osallistu kurssille, eikä peru osallistumistaan, laskutetaan täysi hinta. Sairaustapauksissa osallistumismaksu hyvitetään lääkärintodistusta vastaan.

Rehtori:
Lehtori Juhani Hakuli

Järjestäjä:
Kanneljärven Opisto

Lisätietoja:
Pauliina Kalanti,
044 357 8120,
www.kannelopisto.fi,
opisto@kannelopisto.fi

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Lukio alkamassa syksyllä, etkä ole varma englannin tai matematiikan taidoistasi? Kiinnostaako lakitieto tai ruotsin kieli työelämässä? Tuleeko kurssisuoritusten kanssa kiire lukuvuoden aikana? Tule kertaamaan peruskoulun taitoja lukion ”nollakurssille”, hyödynnä pari viikkoa kesälomastasi lukiokurssien parissa tai kertaa yo-kokeisiin.

Kanneljärven Opiston kesälukiossa opiskelet rennossa ilmapiirissä ammattitaitoisten, yksilölliseen opetukseen perehtyneiden opettajien johdolla. Muun muassa frisbeegolfrata sekä melonta- ja uintimahdollisuudet antavat mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa uusien ja vanhojen ystävien kanssa myös oppituntien jälkeen.

Valittavanasi on kaksi kurssiyhdistelmää, joista voit valita toisen. Yhdistelmä toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 13.

Yhdistelmä 1 (lukiolaisille):

Helpota lukuvuoden kurssitaakkaa ja valmistaudu yo-kirjoituksiin sparraamalla lakitiedon osaamistasi ja kehittämällä ruotsin kielen taitoasi.

YHTEISKUNTAOPPI

Kansalaisen lakitieto (YH4)
Kurssilla perehdytään Suomen oikeusjärjestyksen ja oikeuden käytön perusasioihin. Tutustutaan tärkeimpiin oikeudellisiin sopimuksiin ja tiedon lähteisiin sekä paneudutaan tavanomaisten oikeusasioiden hoitamiseen.

RUOTSI, B-KIELI

Opiskelu- ja työelämää ruotsiksi (RUB15)
Kurssilla painotetaan kieltä tiedonhankinnan, olennaisen tiedon tiivistämisen ja tiedon jakamisen välineenä. Kurssilla harjoitellaan työelämässä tarvittavia vuorovaikutustaitoja sekä pohditaan jatko-opintoja ja tulevaisuudensuunnitelmia. Tutkitaan mahdollisuuksia opiskella ja tehdä töitä ruotsin kielellä. Tutustutaan mahdollisuuksiin osallistua pohjoismaiseen ja muuhun kansainväliseen yhteistyöhön.

Yhdistelmä 2 (lukion aloittaville):

Varmista lukio-opintojen sujuva startti vahvistamalla peruskoulusta saamaasi englannin ja matematiikan osaamistasi.

ENGLANTI, A-KIELI

Englannin kertaus- ja tukikurssi: lukio-opintoihin valmentava kurssi
Kurssilla kerrataan peruskoulusanastoa, vahvistetaan englannin kielen osaamista ja valmistaudutaan lukio-opintoihin.

• englannin kielen keskeiset rakenteet
    • verbimuodot
    • prepositiot
    • artikkelit
    • epäsuoraesitys
    • yleisimpiä englannin erityispiirteitä

MATEMATIIKKA, LYHYT

Matematiikan johdantokurssi: lukio-opintoihin valmentava kurssi
Kurssi kertaa peruskoulun matematiikan oppimäärän. Kurssin tarkoituksena on vahvistaa niiden opiskelijoiden matematiikan taitoja, joiden arvosana peruskoulusta on korkeintaan hyvä.

• laskujärjestys
    • murtoluvut
    • polynomit
    • yhtälöt
    • kymmenpotenssit
    • potenssilaskenta
    • trigonometria
    • funktiot
    • prosenttilaskenta

Kesälukion hintaan kuuluu melontaa ja muuta ohjattua liikunnallista toimintaa osallistujien toiveiden mukaan. Ilman erillistä maksua voi myös pulahtaa uimaan saunasta tai muulloinkin (rantasauna lämpiää kahdesti viikossa), pelata frisbeegolfia, pingistä, biljardia ja lautapelejä.