Kyllä, tulen kesälukioon!

Olen saanut hyväksymiskirjeen ja haluan vastaanottaa kesälukiopaikan. Jos olen alaikäinen, täytän tämän lomakkeen huoltajani kanssa. Olen tietoinen siitä, että kesälukiopaikan vahvistamisen jälkeen olen velvollinen korvaamaan Kesälukioseuralle lentoyhtiön/matkatoimiston käytännön mukaisen peruutusmaksun, mikäli peruutan osallistumiseni.

Kesälukioseura säilyttää tietojani tietosuojaselosteensa mukaisesti.

Kesälukiopaikan vahvistaminen

Tarkista nimi huolellisesti.
Millä kulkuvälineellä/kenen kyydillä saavut lentokentälle kesälukion alkaessa ja lähdet lentokentältä sen päättyessä.

Kuvauslupa ja media

Kesälukioseuran viestintä-, markkinointi- ja koulutuskäyttöön. Lupa käsittää sekä digitaalisen että analogisen käytön (esim. YouTube, Facebook, Instagram, verkkosivut ja julkaisut). Antamani lupa on ajallisesti ja maantieteellisesti rajoittamaton eikä kuvien käytöstä makseta korvausta. Huom! Jos et ole antanut kuvauslupaa, sinua pyydetään poistumaan kuvasta, kun opettaja ottaa kuvia.
haastatella ja kuvata tiedotusvälineiden (TV, radio, lehdistö) kurssiuutisoinnissa.
Alustava tiedustelu, vastaus ei sido mihinkään.

Sääntösitoumus

Kesälukion säännöt ja turvallisemman tilan periaatteet on laadittu sinun ja muiden kurssilaisten turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi.

Alaikäinen: käy nämä säännöt läpi yhdessä huoltajiesi kanssa ennen matkalle lähtöä, jotta sinua matkan aikana koskevat vastuukysymykset olisivat selvät järjestäjän ja huoltajiesi välillä.

Kesälukion pelisäännöt

 1. Noudata rehtorin, matkanjohtajien ja muiden valvojien ohjeita.
 2. Sinun on osallistuttava kesälukion ohjelmaan (opetustuokiot, tutustumiskäynnit, retket yms.).
 3. Noudata annettuja aikatauluja. Ilmoita, jos jostakin syystä joudut jäämään pois sovitusta ohjelmasta kesälukion aikana.
 4. Jos kohtaat vaikeuksia, keskustele niistä rehtorisi ja/tai valvojien kanssa. Voit tehdä sen täysin luottamuksellisesti.
 5. Ole hienovarainen ja osoita kulttuurista ymmärtämystä. Maassa maan tavalla!
 6. Huolehdi tavaroistasi, rahoistasi ja passistasi. Järjestäjä on vakuuttanut sinut tapaturman varalta, mutta matkatavaravakuutuksesta sinun tulee itse huolehtia.
 7. Päihdeaineiden käyttö kesälukioissa on kielletty, koskien myös täysikäisiä osallistujia. Huom.! Vakuutus ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat alkoholin tai muun huumaavan aineen käytöstä.
 8. Kesälukioissa ei saa kiusata ketään eli kursseillamme on nollatoleranssi kiusaamisen suhteen. Jos havaitset kiusaamista, kerro siitä heti opettajalle.
 9. Lähetä kopiot mahdollisista lääkemääräyksistäsi Kesälukioseuraan ennen kesälukion alkua. Säännönmukaisesta lääkityksestäsi huolehdit itse, jollei toisin sovita. Sinun on ilmoitettava mahdollisista allergioista ja muista sairauksista etukäteen Kesälukioseuraan, jotta ne voidaan ottaa huomioon majoituksen ja ruokailun järjestämisessä.

Turvallisemman tilan periaatteet

 1. Ole avoin
  Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti. Kuuntele ja opi.
 2. Huomioi
  Anna toisille tilaa ja kiinnitä huomiota sanavalintoihisi. Älä ivaa, hyökkää tai nolaa. Yritä käyttää kieltä, joka on ymmärrettävää kaikille osallistujille.
 3. Älä oleta
  Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia esimerkiksi toisen kokemuksista, elämäntilanteesta tai identiteetistä.
 4. Ota vastuu
  Ota vastuuta myös muiden osallistujien kokemuksesta. Huolehdi, että kaikki halukkaat tulevat kuulluiksi ja pääsevät osalliseksi.
 5. Rentoudu
  Erehtyminen ja kysyminen on sallittua.
Mikäli näitä sääntöjä ja periaatteita rikkomalla vaarannat oman tai toisten turvallisuuden tai käytökselläsi vaikeutat kesälukion ohjelman toteutumista suunnitellulla tavalla, sinut voidaan lähettää omalla tai huoltajiesi kustannuksella takaisin kotiin kesken kesälukion.