Katso kesän 2024 kesälukioiden alustavat tiedot

Tässä ensivilkaisu kesän 2024 kesälukiotarjontaan.

Taulukosta näet kesälukioiden alustavan kurssivalikoiman, paikat ja ajankohdat. Huomaathan, että tietoihin tulee vielä muutoksia ja tarkennuksia.

Tarkemmat kesälukio-ohjelmat julkaistaan kesalukio.fi-etusivulla sekä Kesälukiot-sivulla 25.1.2024 mennessä.

Haku kesälukioihin alkaa 25.1.2024 ja jatkuu kesälukiosta riippuen maalis–kesäkuulle.

Alustavat tiedot kesälukioista: kotimaan, ulkomaan ja etäkesälukiot, ajankohdat ja kurssit

Uutta ja innostavaa on jälleen luvassa! Tässä muutama nosto tulevan vuoden kesälukiotarjonnasta.

Uusi Äikkäkesälukio aloittaa

Kainuun Opisto ottaa ohjelmaansa suositun Matikkakesälukion rinnalle uuden Äikkäkesälukion, jossa tehdään kielenhuoltoa luku- ja kirjoitustaitoja kehittäen. Tule mukaan, jos äidinkielen taitosi (suomi) kaipaavat treenausta kirjoitusten, opiskelun tai työelämän lähestyessä.

Helsingin kesälukio siirtyy etätoteutukseen

Helsingin kesälukio on tunnettu poikkeuksellisen laajoista abikursseistaan, joilla ehditään rauhassa kerrata lukio oppimäärä. Tänä vuonna kesälukio, josta on puuttunut majoitusmahdollisuus, siirtyy etätoteutukseen, jolloin osallistua voi helpommin eri puolilta maata. Kertauskurssit ovat edelleen tavallista pidempiä, 50 oppitunnin kokonaisuuksia. Jos siis haluat ottaa matematiikan, englannin, ruotsin tai kemian asiat laajasti haltuun kotoa käsin, voi tämä kesälukio sopia sinulle. Ohjelma on suunniteltu niin, että voit kerrata kaksi ainetta.

Länsi-Suomen kansainvälisessä kesälukiossa perehdytään kulttuuri-identiteettiin

“I’m 1/8 Irish so I know what Halloween is about”, julistaa amerikkalainen ylpeänä somessa. Etnisyys ja omien juurien merkitys kiinnostavat nyt monia maailmalla. Mutta entä täällä Suomessa? Oletko sinä miettinyt, millaiseen kansaan kuulut? Kuinka paljon sinun identiteettiisi vaikuttaa alue, jolla elät? Entäpä tavat ja kulttuuri ympärilläsi tai kotiseudullasi? Tai sukusi ja perheesi? Näkyykö sinussa kansasi historia? Voiko joku muu määritellä sinua, ja miten tästä kaikesta oikein keskustellaan?

Tule pohtimaan suomalaisuutta, saamelaisuutta, suomenruotsalaisuutta, savolaisuutta, oululaisuutta, maailmankansalaisuutta tai moninaisempaa kulttuuri-identiteettiäsi yhdessä avoimessa ilmapiirissä, jossa saa kysyä ja erehtyä! Kesälukiossa tutustutaan tämän päivän kulttuurin lisäksi Suomen alueen kansanperinteeseen, tapoihin ja uskomuksiin sekä historiaan ja mytologiaankin.

Mukana omaa ja täkäläistä kulttuuria tutkiskelemassa ja siitä kertomassa on myös Suomessa vieraileva ryhmä marokkolaisia lukiolaisia sekä ryhmä ranskalaisia nuoria. Heitä kiinnostaa kuulla juuri sinun näkökulmasi Suomesta! Kesälukion kieli on pääsääntöisesti englanti, jonka suullinen kielitaito kehittyy erityisesti uusien kansainvälisten ystävien kanssa jutellessa.

Summer School by River Rhine vierailee myös Amsterdamissa ja Hollannin puolen rajakaupungeissa

Tänä vuonna Summer School by River Rhinessa tutustutaan Eurooppaan hieman laajemmin kuin aiemmin. Retkien myötä perehdytään historiaan jääkaudelta Antiikin Rooman kautta nykyaikaan, sekä tietenkin paikalliseen kulttuuriin ja Rein-joen merkitykseen sille. Vesistöjä tutkitaan muun muassa meloen ja pyöräillen. Lisäksi piipahdetaan 20 km päässä Weselistä sijaitsevan Hollannin puolella rajakaupungeissa ja tehdään retki myös Amsterdamiin!

Tarkemmat tiedot julkaistaan ja haku kesälukioihin alkaa 25.1.2024 osoitteessa kesalukio.fi