""

Kiinnostaako e-urheilu, ratsastus tai eläinlääkis? Tai kenties 1. tai 2. lukiovuoden matikan kertauskurssi? Lähtisitkö Skotlantiin? Pakollisia kursseja puuttuu tai pitäisi uusia? Katso ensi kesän kesälukioiden uutuudet!

Alla olevasta taulukosta pääset katsomaan kesälukioiden alustavan kurssivalikoiman, paikat ja ajankohdat. Huomaathan, että tietoihin voi tulla vielä muutoksia.

Tarkemmat kesälukio-ohjelmat julkaistaan kesalukio.fi-etusivulla, Kesälukiot-sivulla ja esitteessä 23.1.2019, jolloin myös haku alkaa.

Kesälukiotaulukko 2019

Uutuuksia ja muita poimintoja

Matikan kertausta, kurkistus e-urheilu-, eläinlääkis- ja ratsastuslinjoille sekä Skotlanti

Aivan uusina teemakesälukioina mukaan lähtevät Kainuun matikkakesälukio, jossa pääsee kertaamaan lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin matikanopintoja sekä Ruhalan kesälukio, jonka järjestävä Ruoveden lukio haluaa tarjota kesälukiolaisille maistiaisia erikoislinjoistaan. Ruovedellä pääsee englannin, laskuharkkojen tai taidehistorian ohella ratsastamaan, e-urheilemaan (CS:GO) tai tutustumaan eläinlääketieteeseen. Liikunnan kurssin voi saada myös erävaelluksella.

Kesälukioseura vastaa kasvaneeseen englannin kielikurssien kysyntään perustamalla uuden Skotlannin kesälukion. Kesälukiota järjestetään yhteistyössä Glasgown yliopiston Dumfriesin kampuksen kanssa.

Pakollisia kursseja ja kieliopintoja

Länsi-Uudenmaan kesälukio tarjoaa paljon toivottuja pakollisia ruotsin, englannin, matematiikan ja äidinkielen kursseja. Päivölän kesälukiossa uutuuteena ovat espanjan ja italian kurssit.

Kansainvälinen Itämeri-kesälukio

Itämeri-kesälukio järjestetään kansainvälisenä (opetuskielinä suomi ja englanti). Kesälukiossa voi tutustua merentutkimuksen kenttätyöhön jatko-opinnot mielessä, mutta myös suorittaa tai kerrata BI2-kurssin. Päivittäin snorklataan kokeneen sukellusohjaajan johdolla.

Uusi sisältö Äidinkielen kesälukiossa

Äidinkielen ja kirjallisuuden kesälukiossa on tarjolla yo-kokeen taitoja treenaava luku- ja kirjoitustaidon kurssi sekä luovan kirjoittamisen kurssi, jossa pääsee myös esiintymään! Valita voi nyt myös vain jommankumman.