Maistiainen biologian kenttäkurssista Itämeri-kesälukiossa?

Tiesitkö, että monien biologianopiskelijoiden mielestä opiskeluajan parasta antia ovat kenttäkurssit? Luonto, tutkimusasema, samanhenkinen porukka, tiivis tunnelma, saunomista, uintia, naurua, hands-on-asiantuntemusta, uppoutuminen aiheeseen kädet mudassa – kokemukset ovat unohtumattomia. Voisiko jo lukiossa tai jopa kesällä ennen lukion alkua saada osansa tästä verrattomasta tavasta oppia?

Tänäkin kesänä Itämeren ekologiaan perehdytään Itämeri-kesälukiossa Turun yliopiston Saaristomeren tutkimusasemalla Seilin saarella. Kesälukiossa suoritetaan BI2-kurssi kokonaisuudessaan, mutta samalla myös harjoitellaan snorklausta ammattisukeltajan ohjauksessa näytteitä ottaen, tehdään oma pieni tutkimus ja hypätään tutkimusalus Aurelian kyytiin.

Viime kesänä Itämeri-kesälukiossa oli mukana ryhmä saksalaisia nuoria maantieteen, biologian ja kemian opettajineen Andreas-Vesalius-Gymnasium -lukiosta Weselistä. Porukka oli mainio ja nuoret tulivat hyvin juttuun keskenään. Tänä vuonna on meidän vuoromme lähettää ryhmä nuoria Saksaan. Saksan kesälukio onkin poikkeuksellinen ulkomaan kesälukio, sillä siellä ei opiskella saksaa, ja opetus tapahtuu kokonaan englanniksi. Aiheena on Rein-joen ekologia: alueen eläimistö, kasvisto, vedenlaatu ja maankäyttö, ja kesälukiossa tutustutaan paikallisten opettajien johdolla esimerkiksi Weselin biologisen tutkimusaseman toimintaan. Saksan kesälukiossa voi suorittaa TO3-kurssin Osaaminen arjessa.

Itämeri-kesälukion hakuaika päättyy 29.4. ja Saksan kesälukion hakuaika 31.3. Lue kesälukioista lisää klikkaamalla alta, ja tule aloittamaan kesäsi seikkailulla!