Summer Schools in Scotland & England

Summer 2022?

KOHDERYHMÄ
Skotlanti: 15–19-vuotiaat englannin opinnoissa pidemmällä olevat tai ulkomailla opiskelusta kiinnostuneet
Englanti: 15–17-vuotiaat rohkeutta ja motivaatiota englannin puhumiseen kaipaavat

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Mikäli kesälukiot toteutuvat, haun avautumisesta ilmoitetaan tällä sivulla, Kesälukioseuran uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa.

OSALLISTUMISMAKSU
800–900 €
(sis. edestakainen ryhmälento Helsingistä kohteeseen, majoitus, täysi ylläpito aterioineen, ohjelma ja opetus, retket sekä ryhmämatkavakuutus)

Lue peruutusehdot täältä.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

Haluaisitko oppia englantia englanninkielisessä ympäristössä?

Stay tuned! Työskentelemme parhaillaan ankarasti palauttaaksemme Summer School in Scotland ja Summer School in England -kesälukiot ohjelmaamme.

EU:sta irtautuminen ja pandemia-aika ovat koetelleet Iso-Britanniaa. Rakennamme uudelleen yhteistyösuhteita Skotlantiin ja odottelemme tietoa EU:n ulkopuolisesta rahoituksesta Youth Exchange -tapahtumalle Englannissa.

Seuraa meitä somessa ja sivuillamme, jossa tiedotamme englannin kielen kesälukioista heti, jos ne pystytään järjestämään!

Opetus

Molemmissa kesälukioissa voit suorittaa joko syventävän tai soveltavan lukion englannin kurssin tai opintojakson, mutta ENA8-suoritukseen liittyvä suullinen koe tulee tehdä omassa koulussa. Kesälukion päätteeksi saat todistuksen. Keskustele etukäteen oman aineenopettajasi/rehtorisi/oposi kanssa opintojen hyväksilukemisesta. 

Summer School in Scotland -kesälukiossa opetus on suunniteltu ENA8-kurssin ja samannimisen moduulin mukaiseksi, vaikka ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia tietenkin hyödynnetään aivan toisella tavalla kuin tavallisilla oppitunneilla.

Summer School in England -kesälukiossa ohjelma on vapaamuotoisempi ja painopiste kielen käyttämisessä monenlaisissa tilanteissa, jolloin rohkeus ja itsevarmuus puhua englantia kasvaa kuin itsestään.

ENGLANTI, A-KIELI Viesti ja vaikuta puhuen (vENA8/ENA8) tai muu soveltava suullisen kielitaidon kurssi/opintojakso
Käytät englantia aktiivisilla oppitunneilla, työpajoissa ja retkillä, hyödyntäen englanninkielistä ympäristöä. Skotlannin kesälukiossa käydään myös läpi aiempien englannin kurssien/moduulien aiheita, syvennetään osaamista, sekä harjoitellaan englanniksi esiintymistä. Molemmissa kesälukioissa tutustutaan paikalliskulttuuriin.

Summer School in England

In need of some encouragement and motivation to speak English?

Take part in the English Summer Youth Exchange – an international language learning camp, where students from across the globe come together to improve their English skills through workshops, team building activities, games, sports, and excursions! A teacher from Finland will travel with the group and lend their support whenever needed.

Summer school in Scotland

Want to improve your English? Curious about dialects? Maybe even interested in studying abroad?

Join a group of like-minded students and three teachers from Finland to discover Scotland! You will meet new friends, visit beautiful places, hear different dialects, and see both nature and culture all-the-while using English in and out of classroom.

Vaikea valita [mikä oli antoisinta] – miljöö, hyvä ilmapiiri ja ihmiset! Dumfries on ihana pikkukaupunki, jota oikeasti pääsi näkemään kesälukion aikana. Retkiä oli paljon ja kohteita monipuolisesti, eli tylsää ei ollut. – – Mielestäni kesälukion ilmapiiri oli hyvä, ja muut opiskelijat mukavia. Sain uusia ystäviä ja itsevarmuutta puhumiseen – eli käytännössä kaikki ne asiat, joita olin tullut hakemaan. Jos en valmistuisi jo keväällä, olisin ehdotomasti tulossa ensi kesänä uudelleen.

Skotlannin kesälukiolainen 2019

Sain uusia kavereita ja näin maailmaa sekä tulin rohkeammaksi englanninkielen puhujaksi

Summer School in England -kesälukiolainen 2019

Kesälukiossa oli helppo tutustua toisiin ja kaikki järjestetty ohjelma oli hauskaa. Parasta oli uusien kavereiden saaminen monista eri maista 🙂

Isabella, Summer School in England 2017