Itämeripäivän ohjelma

Kesälukioseura + Itämeripäivä 27.8.2020

Aika

Itämeripäivänä to 26.8.2021 klo 10:00, 12:00 tai 15:00 alkaen (kesto n. 1,5 h).

Paikka

Harakan saari: luontotalo ja ranta. Harakan saari sijaitsee Helsingin keskustan läheisyydessä Kaivopuiston edustalla.

Esteettömyys

Ei suositella liikuntaesteisille. Harakan saarella kuljetaan rantakallioilla ja yhteysveneessä on rajallisesti tilaa.

Lisätietoja

Tapahtumaa järjestää Kesälukioseura ry. Lisätietoja osoitteesta itameripaiva@kesalukio.fi tai puh. 09 686 0770.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tältä sivulta löytyvällä lomakkeella mahdollisimman pian, viimeistään to 19.8.2021. Paikkoja on rajoitetusti.

Lukion bilsaa meriluonnon äärellä

Aloita lukuvuosi luonnossa ja tule kokeilemaan lukiolaisryhmän kanssa, millaisen Itämeren ekologia -teemaisen kenttätunnin ehtii vetää tavallisena koulupäivänä meren rannalla! Oppitunti soveltuu hyvin osaksi BI2-kurssia, BI2- tai BI3-moduulia, soveltavia opintoja tai vaikkapa luontokerhon toimintaa.

Vuosien mittaan leirimuotoisessä Itämeri-kesälukiossa opiskelijat ovat tehneet pieniä ekologian kenttätutkimuksia saadakseen käytännön kokemusta tutkijan työstä ja ymmärtääkseen opetettavia aiheita syvällisemmin. Kesälukion kokemusten perusteella on jo julkaistu ohjeet muutamaan erilaiseen opiskelijoiden kanssa tehtävään lyhyeen kenttätutkimukseen (Natura, huhtikuu 2018). Nyt biologian opettajilla ja lukiolaisryhmillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan kenttätutkimusta käytännössä!

Itämeri-kesälukion innostavat opettajat ohjaavat vesiekologian minikenttätutkimuksia Harakan rantakallioilla ja sitovat löydökset lukion biologian aiheisiin. Opettajalle jää käteen kokemus, ohjeet ja tarvikelistat useaan erilaiseen oppituntiin tai ryhmätyöhön meriluonnon äärellä. Tämä madaltaa kynnystä ottaa kenttäoppitunnit osaksi omia kursseja. Varaudu siis kastelemaan kätesi ja tutustumaan rakkolevien ja planktonien maailmaan!

Saapuminen

Kesälukioseura kustantaa lauttamaksun tapahtumaan ilmoittautuneille.

Yhteysvene liikennöi 30 minuutin välein (tasalta ja puolelta) ja matka Ullanlinnan laiturista (Cafe Ursulan vierestä) kestää n. 5 min. Saavu Ullanlinnan laituriin viimeistään 15 min. ennen aikaa, johon olet ilmoittautunut ja nosta merkkiviitta. Vene saapuu Särkästä n. 5–10 minuutissa, paitsi klo 10, joka on päivän ensimmäinen veneyhteys ja odottaa laiturissa.

Tapahtuman vetäjät ovat ryhmiä vastassa Harakassa veneen saapuessa.

Ilmoittaudu nyt

Mukaan mahtuu rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittaudu to 19.8. mennessä n. 1 h 30 min kestävään sessioon alkaen klo 10:00, 12:00 tai 15:00 (ajat yhteysveneen lähtöaikoja Ullanlinnan laiturista). Saat sähköpostiisi vahvistuksen ryhmäsi mahtumisesta mukaan muutaman päivän sisällä.

Ryhmän koko voi olla enintään n. 30-35 hlöä, jotta koronaturvallisuudesta on mahdollista huolehtia. Pienetkin ryhmät ovat tervetulleita. Myös opettajat ilman ryhmää tai oppilaitosta voivat tulla kokeilemaan, kouluttautumaan ja tutustumaan Harakan saaren mahdollisuuksiin.

Ilmoittautumislomake

Valitse mieluisin aika. Jos useampi aika sopii, kerrothan siitä lisätiedoissa.