Itämeripäivän ohjelma

Kesälukioseura + Itämeripäivä 27.8.2020

Itämeripäivänä to 27.8.2020 klo 10:00, 12:30 tai 14:30 alkaen (kesto 1,5 h).

Paikka

Harakan saari: luontotalo ja ranta. Harakan saari sijaitsee Helsingin keskustan läheisyydessä Kaivopuiston edustalla.

Esteettömyys

Ei suositella liikuntaesteisille. Harakan saarella kuljetaan rantakallioilla ja yhteysveneessä on rajallisesti tilaa.

Lisätietoja

Tapahtumaa järjestää Kesälukioseura ry. Lisätietoja osoitteesta itameripaiva@kesalukio.fi tai puh. 09 686 0770.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tältä sivulta löytyvällä lomakkeella mahdollisimman pian, viimeistään ke 20.8.2020. Paikkoja on rajoitetusti.

Lukion bilsaa meriluonnon äärellä

Aloita lukuvuosi luonnossa ja tule kokeilemaan lukiolaisryhmän kanssa, millaisen Itämeren ekologia -teemaisen kenttätunnin ehtii vetää tuplatunnin aikana meren rannalla! Oppitunti sopii hyvin osaksi BI2-kurssia, soveltavaa ekologian kurssia tai luontokerhon retkeksi.

Vuosien mittaan leirimäisessä Itämeri-kesälukiossa opiskelijat ovat tehneet pieniä ekologian kenttätutkimuksia saadakseen käytännön kokemusta tutkijan työstä ja ymmärtääkseen opetettavia aiheita syvällisemmin. Kesälukion kokemusten perusteella on jo julkaistu ohjeet muutamaan erilaiseen opiskelijoiden kanssa tehtävään lyhyeen kenttätutkimukseen (Natura, huhtikuu 2018). Nyt biologian opettajilla ja lukiolaisryhmillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan kenttätutkimusta käytännössä!

Itämeri-kesälukion innostavat opettajat ohjaavat vesiekologian minikenttätutkimuksia Harakan rantakallioilla ja sitovat löydökset lukion biologian aiheisiin. Opettajalle jää käteen kokemus, ohjeet ja tarvikelistat useaan erilaiseen oppituntiin tai ryhmätyöhön meriluonnon äärellä. Tämä madaltaa kynnystä ottaa kenttäoppitunnit osaksi omia kursseja. Varaudu siis kastelemaan kätesi ja tutustumaan rakkolevien ja planktonien maailmaan!

Myös opettajat ilman ryhmää tai oppilaitosta voivat tulla kokeilemaan, kouluttautumaan ja tutustumaan Harakan saaren mahdollisuuksiin.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittaudu ke 20.8. mennessä n. 1 h 30 min kestävään sessioon alkaen klo 10:00, 12:30 tai 14:30.

Saapuminen

Kesälukioseura kustantaa lauttamaksun tapahtumaan ilmoittautuneille.

Yhteysvene liikennöi 30 minuutin välein ja matka Ullanlinnan laiturista (Cafe Ursulan vierestä) kestää n. 5 min. Saavu Ullanlinnan laituriin seuraavan ohjeen mukaan ja nosta merkkiviitta. Vene saapuu Särkästä n. 5–10 minuutissa.

Klo 10 ryhmä: saapuminen klo 10 veneellä. Päivän ensimmäinen yhteys lähtee Ullanlinnan laiturista jo klo 10. Saavu viimeistään 9:50.

Klo 12:30 ryhmä: saapuminen klo 12 veneellä. Saavu viimeistään klo 12:00 kutsumaan yhteysvene.

Klo 14:30 ryhmä: saapuminen klo 14 veneellä. Saavu viimeistään 14:00 kutsumaan yhteysvene.

Tapahtuman vetäjät ovat ryhmiä vastassa Harakassa veneen saapuessa n. klo 10:10, 12:20 ja 14:20.

Ilmoittautumislomake

Valitse mieluisin aika. Jos useampi aika sopii, kerrothan siitä lisätiedoissa.