Itämeripäivän ohjelma

Kesälukioseura + Itämeripäivä 27.8.2020

Itämeripäivänä to 27.8.2020 klo 10:00, 12:30 tai 14:30 alkaen (kesto 1,5 h).

Paikka

Harakan saari: luontotalo ja ranta. Harakan saari sijaitsee Helsingin keskustan läheisyydessä Kaivopuiston edustalla.

Saapuminen

Tiheään liikennöitävä lauttamatka kestää n. 5 min ja lähtee Ullanlinnan laiturista Merenkävijät ry:n laiturista Cafe Ursulan vierestä (Ehrenströminkatu 3). Nosta merkkiviitta kutsuaksesi vene. Meno-paluu maksaa väh. 17-vuotiaille 6 € ja alle 17-vuotiaille 3 €.

Esteettömyys

Ei suositella liikuntaesteisille.

Lisätietoja

Tapahtumaa järjestää Kesälukioseura ry. Lisätietoja osoitteesta itameripaiva@kesalukio.fi. Heinäkuun loppuun saakka meidät tavoittaa arkisin myös numerosta 09 686 0770.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tältä sivulta löytyvällä lomakkeella mahdollisimman pian, viimeistään ke 20.8.2020. Paikkoja on rajoitetusti.

Lukion bilsaa meriluonnon äärellä

Aloita lukuvuosi luonnossa ja tule kokeilemaan lukiolaisryhmän kanssa, millaisen Itämeren ekologia -teemaisen kenttätunnin ehtii vetää tuplatunnin aikana meren rannalla! Oppitunti sopii hyvin osaksi BI2-kurssia, soveltavaa ekologian kurssia tai luontokerhon retkeksi.

Vuosien mittaan leirimäisessä Itämeri-kesälukiossa opiskelijat ovat tehneet pieniä ekologian kenttätutkimuksia saadakseen käytännön kokemusta tutkijan työstä ja ymmärtääkseen opetettavia aiheita syvällisemmin. Kesälukion kokemusten perusteella on jo julkaistu ohjeet muutamaan erilaiseen opiskelijoiden kanssa tehtävään lyhyeen kenttätutkimukseen (Natura, huhtikuu 2018). Nyt biologian opettajilla ja lukiolaisryhmillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan kenttätutkimusta käytännössä!

Itämeri-kesälukion innostavat opettajat ohjaavat vesiekologian minikenttätutkimuksia Harakan rantakallioilla ja sitovat löydökset lukion biologian aiheisiin. Opettajalle jää käteen kokemus, ohjeet ja tarvikelistat useaan erilaiseen oppituntiin tai ryhmätyöhön meriluonnon äärellä. Tämä madaltaa kynnystä ottaa kenttäoppitunnit osaksi omia kursseja. Varaudu siis kastelemaan kätesi ja tutustumaan rakkolevien ja planktonien maailmaan!

Myös opettajat ilman ryhmää tai oppilaitosta voivat tulla kokeilemaan, kouluttautumaan ja tutustumaan Harakan saaren mahdollisuuksiin.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittaudu ke 20.8. mennessä n. 1 h 30 min kestävään sessioon alkaen klo 10:00, 12:30 tai 14:30.

Ilmoittautumislomake

Valitse mieluisin aika. Jos useampi aika sopii, kerrothan siitä lisätiedoissa.