YMPÄRISTÖ-
VAIKUTTAMISEN
ETÄKESÄLUKIO

Etäopetus 28.6.–2.7.2021

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

 

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat ympäristöasioista huolestuneet, sekä vaikuttamisesta jo innostuneet että sen toivottomaksi kokevat nuoret

KESÄLUKION REHTORI
FM Jenni Salmi

JÄRJESTÄJÄT
Kesälukioseura ja Kotkan lyseon ympäristöopintojen linja

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 28.5. klo 12 mennessä

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)

80 € (sis. etäopetus ja etätyöpajat, sähk. materiaalit)

Huom! Myönnämme apurahoja kesälukio-opintoihin.

Lue peruutusehdot.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 10. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huolestuttaako ilmastonmuutos ja monimuotoisuuden tuhoutuminen? Ehkä olet jo puolimatkassa barrikadeille Gretan jalanjäljissä… tai sitten et.

Kenties parantaisit sittenkin maailmaa mieluummin kulisseista käsin?

Vaikuttamisosaamista tarvitaan työelämässä jo laajasti liki kaikilla aloilla. Ympäristökriisit synnyttävät myös jatkuvasti uusia tulevaisuuden aloja ja ammatteja.

Etäkesälukiossa selvitetään yhdessä asiantuntijoiden ja vaikuttajien johdolla muun muassa

  1. eri ympäristötekojen vaikuttavuutta,
  2. miten rattaita käännetään ympäristön hyväksi järjestöissä ja päättäjinä, mutta myös työelämässä, tieteessä, taloudessa ja yrityksissä, mediatoimituksissa sekä kahvipöydissä,
  3. miten kärjistynyttä keskustelua käydään vaikuttavasti, eli syventämättä kuiluja ja siltoja rakentaen, sekä
  4. miten ympäristöpolitiikka toimii

Tavoitteena on saavuttaa laajasti eri alueilta mahdollisimman käyttökelpoista osaamista, jota voi hyödyntää tulevaisuuden opinnoissa ja työelämässä. Samalla tutustutaan omiin vaikuttamismahdollisuuksiin siinä ympäristössä, joka on ulottuvilla.

Opetus

Viiden päivän intensiivikurssilla opetusta on ma–pe klo 10–15 välillä n. 4 tuntia päivässä. Etäkesälukion voi suorittaa myös 38 oppitunnin (1 kurssi/2 op) laajuisena, jolloin itsenäistä työtä on hieman enemmän.

Ympäristövaikuttamisen etäkesälukio on sekä tehokas tietopläjäys vaikuttamisen keinoista asiantuntijoiden johdolla että hauska, osallistava ja yhteisöllinen tapa tutustua toisiin aiheesta kiinnostuneisiin nuoriin. Kesälukioseuran etäkesälukiot ovat opiskelijalähtöisiä. Toiveita kuunnellaan, vaikka opettajilla onkin jo hyvä vainu siitä, mikä etäopetuksessa toimii ja mikä ei.

Sovithan kurssin/opintojakson hyväksiluvusta mieluiten etukäteen oman opinahjosi kanssa.

TEEMAOPINNOT (YH/BI/GE) Ympäristövaikuttaminen näkyvillä ja kätkössä (vTO3)
Lähestyt vaikuttamista kahden päivänpolttavimman ympäristökriisin eli ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikadon kautta. Tapaat etäyhteyden välityksellä vieraina ja työpajojen vetäjinä vaikuttajia, median edustajia sekä vaikuttamistyötä näkymättömämmin työssään tekeviä. Tunnistat vaikuttamisen mahdollisuudet tulevaisuuden työelämässä ja rahavirroissa. Ympäristöahdistusta taklataan sosiaalipsykologi Leena Koivulan johdolla.

Merkintä v kurssikoodin alussa viittaa LOPS2016:n mukaiseen kurssiin. Kesälukioon voi kuitenkin yhtä hyvin osallistua uuden opetussuunnitelman mukaan lukio-opinnot aloittava. Hän suorittaa soveltavan opintojakson, joka kuuluu teemaopintoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *