YMPÄRISTÖ-
VAIKUTTAMISEN
KESÄLUKIO

Helsinki 24.–31.7.2020

Koronavirustiedote

KESÄLUKIO PERUTTU
Kesälukio on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

 

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat ympäristöasioista huolestuneet, sekä vaikuttamisesta jo innostuneet että sen toivottomaksi kokevat nuoret

KESÄLUKION REHTORI
FM Jenni Salmi

JÄRJESTÄJÄT
Kesälukioseura, WWF Suomi, Kotkan lyseon ympäristöopintojen linja sekä yhteistyössä sosiaalipsykologi Leena Koivula (Koneen säätiön #rohkeatekijä).

KURSSIPAIKKA
Kulttuurikeskus Sofia, Vuosaari

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 3.5. 1.6. mennessä. Hakuaikaa jatkettu!

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
Täysihoito: 400 € (sis. ylläpito, majoitus, opetus, vierailut ja vapaa-ajan ohjelma)
Ilman täysihoitoa: 200 € (sis. opetus, lounas, kahvi, vierailut ja vapaa-ajanohjelma)

Huom! Myönnämme apurahoja kesälukio-opintoihin.

Lue peruutusehdot.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15 10. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Ahdistaako ilmastonmuutos ja eliöiden monimuotoisuuden alamäki? Haluaisitko tehdä jotakin, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ehkä olet jo ympäristövaikuttaja ja kaipaat vertaistukea?

On aika ottaa ohjat! Ympäristövaikuttamisen kesälukion jälkeen et voi enää sanoa, ettet olisi tehnyt mitään.

Uudenlaisessa Ympäristövaikuttamisen kesälukiossa idyllisessä Vuosaaren Kallahdessa käännät ahdistuksen tunteet voimavaraksi ja aktiiviseksi toiminnaksi. Opi vaikuttamaan sekä omissa ympyröissä että laajemmin, yksilönä tai järjestössä, mediassa tai tieteessä, omalla tavallasi. Tapaa vaikuttajia, tutustu erilaisiin toimintaryhmiin ja ystävysty muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden nuorten kanssa. Samalla opit toimimaan kärjistyneessä keskustelussa siltoja rakentaen. Jo kesälukion aikana kääritään hihat ja tehdään suoraa ympäristötyötä.

Kesälukion keskiössä ovat konkreettiset työkalut ja kontaktit, sekä toivo ja toimintavalmius. Yhteisen tavoitteen lisäksi vapaa-ajanohjelma, ympärivuorokautinen yhdessäolo ja käytännön työ hitsaavat samanhenkistä porukkaa yhteen, luoden sinulle vähintäänkin uuden toimintaverkoston!

Kesälukion suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään laajalti yhteistyötä eri tahojen kanssa. Mukana ovat mm. WWF Suomi, Kotkan lyseon ympäristöopintojen linja, Hyvän sään aikana -uutistoimitus sekä sosiaalipsykologi Leena Koivula, Koneen säätiön #rohkeatekijä.

Opetus

Sovithan 38 h laajuisen kurssin hyväksiluvusta etukäteen oman opinahjosi kanssa.

TEEMAOPINNOT Ilmasto- ja biodiversiteettivaikuttaminen (TO3)
Kurssilla lähestyt vaikuttamista kahden päivänpolttavimman ympäristökriisin eli ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikadon kautta. Tapaat sekä poliittisia vaikuttajia että sosiaalisen ja valtamedian edustajia. Harjaannut vaikuttamaan kärjistyneeseen ilmastokeskusteluun positiivisesti ja siltoja rakentaen. Opit arvioimaan eri tekojen vaikuttavuutta. Ympäristöahdistuksen tunteisiin tartut sosiaalipsykologi Leena Koivulan johdolla. Kesälukion aikana tehdään ympäristötyötä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *