YMPÄRISTÖ-
VAIKUTTAMISEN
KESÄLUKIO

Helsinki 28.6.–5.7.2021

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

 

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat ympäristöasioista huolestuneet, sekä vaikuttamisesta jo innostuneet että sen toivottomaksi kokevat nuoret

KESÄLUKION REHTORI
FM Jenni Salmi

JÄRJESTÄJÄT
Kesälukioseura, Kotkan lyseon ympäristöopintojen linja sekä yhteistyössä mm. WWF Suomi sekä sosiaalipsykologi Leena Koivula (Koneen säätiön #rohkeatekijä).

KURSSIPAIKKA
Kulttuurikeskus Sofia, Vuosaari

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura ry,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 12.5. mennessä.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää)
Täysihoito: 70–400 €* (sis. ylläpito, majoitus, opetus, vierailut ja vapaa-ajan ohjelma)
Ilman täysihoitoa: 70–200 €* (sis. opetus, lounas, kahvi, vierailut ja vapaa-ajanohjelma)

* Maksu riippuu mahdollisesta lisärahoituksesta, tiedossa viimeistään maaliskuun alussa.

Huom! Myönnämme apurahoja kesälukio-opintoihin.

Lue peruutusehdot.

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huolestuttaako ilmastonmuutos ja monimuotoisuuden tuhoutuminen? Ehkä olet jo puolimatkassa barrikadeille Gretan jalanjäljissä… tai sitten et.

Kenties parantaisit sittenkin maailmaa mieluummin kulisseista käsin?

Uusi Ympäristövaikuttamisen kesälukio on niin aktivisteille kuin kaikille muillekin. Vaikuttamisosaamista tarvitaan työelämässä jo laajasti liki kaikilla aloilla. Ympäristökriisit synnyttävät myös jatkuvasti uusia tulevaisuuden aloja ja ammatteja.

Kesälukiossa selvitetään yhdessä asiantuntijoiden ja vaikuttajien johdolla muun muassa

  1. eri ympäristötekojen vaikuttavuutta,
  2. miten rattaita käännetään ympäristön hyväksi järjestöissä ja päättäjinä, mutta myös työelämässä, tieteessä, taloudessa ja yrityksissä, mediatoimituksissa sekä kahvipöydissä,
  3. miten kärjistynyttä keskustelua käydään vaikuttavasti, eli syventämättä kuiluja ja siltoja rakentaen, sekä
  4. ketkä tekevät ympäristöpolitiikkaa ja mikä onkaan lobbarin rooli.

Kesälukiossa pääset painostamatta tutustumaan sekä uusiin kavereihin että itseesi. Yhteisen tavoitteen lisäksi vapaa-ajanohjelma ja ympärivuorokautinen yhdessäolo hitsaavat porukkaa yhteen, tuttuun kesälukiotyyliin. Korona-ajan rajoitukset ja suositukset silti tietenkin huomioidaan yhdessä tekemisessä. Kesälukiossa voi opiskella turvallisesti.

Opetus

Reilun viikon intensiivinen kurssi/opintojakson laajuus on 38 oppituntia (2 op). Kesälukion ohjelma sisältää kesän Covid-19-tilanteen sallimin keinoin toteutettuja vierailuja ja vieraita, työpajoja, ympäristötyötä, sekä ryhmäytymistä ja vapaa-ajanohjelmaa. Jokaisella päivällä on oma teemansa vaikuttamisen näkökulmasta, kuten työelämä ja ammatinvalinta, talous, media, politiikka ja lobbaus jne. Tavoitteena on saavuttaa laajasti eri alueilta mahdollisimman käyttökelpoista osaamista, jota voi hyödyntää tulevaisuuden opinnoissa ja työelämässä, ja joka ei rajoitu vain ympäristövaikuttamiseen. Samalla tutustutaan omaan itseen ja omiin vaikuttamismahdollisuuksiin siinä ympäristössä, joka on ulottuvilla.

Sovithan kurssin/opintojakson hyväksiluvusta mieluiten etukäteen oman opinahjosi kanssa.

TEEMAOPINNOT (YH/BI/GE) Ympäristövaikuttaminen näkyvillä ja kätkössä (vTO3)
Lähestyt vaikuttamista kahden päivänpolttavimman ympäristökriisin eli ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikadon kautta. Tapaat poliittisia vaikuttajia, sosiaalisen ja valtamedian edustajia sekä vaikuttamistyötä näkymättömämmin tekeviä. Tunnistat vaikuttamisen mahdollisuudet tulevaisuuden työelämässä ja rahavirroissa. Ympäristöahdistusta pohditaan sosiaalipsykologi Leena Koivulan johdolla.

 

Merkintä v kurssikoodin alussa viittaa LOPS2016:n mukaiseen kurssiin. Kesälukioon voi kuitenkin yhtä hyvin osallistua uuden opetussuunnitelman mukaan lukio-opinnot aloittava. Hän suorittaa soveltavan opintojakson, joka kuuluu teemaopintoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *