URAUNELMIEN
KESÄLUKIO II

Anjala 18.–25.7.2022

HUOM!
Uraunelmien kesälukion nimi oli aiemmin Maahanmuuttajakesälukio. Kurssin sisältö on nimenmuutoksesta huolimatta edelleen sama.

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

KOHDERYHMÄ
15–19-vuotiaat afganistanilaiset, kongolaiset, somali- ja arabinuoret

Omakielinen mentorointi yllä mainituille ryhmille, mutta myös muut pakolaistaustaiset nuoret voivat hakea mukaan. Osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin. Kesälukioon ovat tervetulleita kaikki sukupuolesta riippumatta.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake verkossa 11.5. mennessä. Kurssilla on vielä joitakin paikkoja jäljellä, lähetä hakemus mahdollisimman pian.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Helsingistä kurssipaikalle Anjalaan (Kouvolaan). Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Helsinkiin.

Lue peruutusehdot.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Nuorisokeskus Anjala, Anjala, Kouvola

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 050 308 5711,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

Kesälukio järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tartu tulevaisuuteesi Uraunelmien kesälukiossa! Saat tietoa opiskelumahdollisuuksista peruskoulun jälkeen ja tukea oman polkusi rakentamiseen.

Tukenasi ovat opinto-ohjaajat, omakieliset mentorit ja suomen kielen opettaja. Osaavien ohjaajien ja vierailevien asiantuntijoiden avulla pääset viikon aikana tutustumaan eri ammattialoihin ja saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja koulutuspolkusi suunnitteluun.

Opinto-ohjauksen lisäksi kesälukio sisältää työpajoja ja retkiä sekä tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Yhteinen kieli kesälukiossa on suomi, mutta mukana on omakielisiä mentoreita, jotka auttavat tarvittaessa. Mentorointi jatkuu myös kesälukion jälkeen.

Uraunelmien kesälukio II järjestetään nuorisokeskuksessa Anjalan kylässä, Kouvolassa.

Opetus

Opinto-ohjaus
Opinto-ohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.

Omakielinen mentorointi
Tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma, jonka pohjalta mentori tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Suomen kieli
Kesälukio ei ole suomen kielen kurssi, mutta mukana on suomen kielen opettaja, joka tukee kielen oppimista eri tilanteissa ja pitää opetustuokioita. Opit hyödyllistä sanastoa ja suullinen kielitaitosi vahvistuu.

Muu ohjelma

Viikkoon mahtuu myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, pelejä ja kädentaitoja.