SALLAN KESÄLUKIO I

Salla 27.6.–10.7.2022

Koronavirustiedote

Lue, kuinka pandemia vaikuttaa kesälukioihin.

Lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat, aikuisopiskelijat

Täytä hakulomake verkossa 14.5. mennessä. Valinta ilmoittautumisjärjestyksessä.

REHTORI
Sivistystoimenjohtaja, KT Marja Myllykangas

JÄRJESTÄJÄ
Sallan lukio ja Sallan kansalaisopisto

LISÄTIETOJA
Lisätietoja antaa Sirkka Takkunen,

puh. 040 125 7035,
sirkka.takkunen@salla.fi.

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksuista)
Täysihoito (sis. opetus, majoitus, ateriat, retket ja muu ohjelma):
500 €/2 kurssia
400 €/1 kurssi
200 €/yksittäinen korttikurssi
Ilman täysihoitoa (sis. opetus, retket ja muu ohjelma):
100 €/kurssi
Ilman täysihoitoa mahdollisuus aterioihin lisämaksusta.

Hae apurahaa osallistumismaksuun.

Peruutusehdot: peruutus ennen 14.5.2022 on maksuton. Peruutus 14.5.–28.5.2022 maksaa 100 € ja 29.5.–26.6. veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. 27.6. tai sen jälkeen veloitetaan koko osallistumismaksu.

Huom! Kurssi toteutuu, jos sille ilmoittautuu 6 osallistujaa. Ryhmäkoot ovat pieniä. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tule Sallaan ihailemaan keskiyön aurinkoa ja opiskelemaan abikursseja, keramiikkaa tai työ- ja opiskeluelämässä tarkeitä taitoja.

Tarjolla on biologiaa, englantia, äidinkieltä sekä suomea toisena kielenä. Voit osallistua myös keramiikkakurssille tai suorittaa vaikka kaikki työelämässä tärkeät kortit: työturvallisuuskortin, hygieniapassin ja ensiapukurssin. Kesälukion aikana teemme retken Sallatunturin huipulle sekä Oulangan kansallispuistoon.

Kurssien laajuus on 38 tuntia, paitsi Hyödylliset kortit, jonka laajuus on 3 x 15 eli 45 t, mikäli suorittaa kaikki kortit.

Voit valita 1–2 kurssia, enintään yhden kummastakin aineryhmästä (A, B).

Aineryhmä A

ENGLANTI, A-KIELI Abikertaus (vENAabi)
Kerrataan lukion englannin keskeiset aihekokonaisuudet ja kielioppi. Harjoitellaan ylioppilaskokeeseen.

SUOMI TOISENA KIELENÄ Abikertaus (vS2abi)
Kerrataan lukion S2-opintojen keskeiset aihekokonaisuudet ja kielioppi. Harjoitellaan ylioppilaskokeeseen.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS Abikertaus (vÄIabi)
Kerrataan äidinkielen keskeiset aihealueet ja harjoitellaan ylioppilaskokeeseen.

Aineryhmä B

BIOLOGIA Abikertaus (vBIabi)
Kerrataan lukion biologian keskeiset aihealueet ja harjoitellaan ylioppilaskokeeseen.

KUVATAIDE Keraaminen kuvanveisto (soveltava kurssi/opintojakso)
Tavoite: Kurssin tavoitteena on, että opiskelija oppii kuvanveiston keskeisimmät tyylisuunnat ja pystyy soveltamaan niitä omaan keraamiseen työskentelyyn. Opiskelija oppii monipuolisesti toteuttamaan omaa kolmiulotteista ilmaisuaan savella.
Sisältö: Kurssilla opiskellaan erilaisia käsinrakentamistekniikoita mm. nipistely-, makkara-, levy- ja yhdistelmätekniikat. Opiskelija oppii luonnostelun, muotoilun, koristelun ja viimeistelyn merkityksen työskentelyprosessissa. Kurssilla käytetään monipuolisesti keramiikan materiaaleja: erilaiset savet ja koristelumenetelmät tulevat tutuksi.

TEEMAOPINNOT Hyödylliset kortit (soveltava kurssi/opintojakso)
Tavoite: Opiskelija saa työ- ja opiskeluelämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä näiden hallitsemista osoittavat kortit.
Sisältö: Ensiapu-, hygieniapassi- ja työturvallisuuskorttikurssit. Opiskelija voi halutessaan joko käydä kaikki kolme 15 tunnin kurssia tai vain yhden tai kaksi.

Retket Sallatunturin huipulle ja Oulangan kansallispuistoon (Pieni karhunkierros) sisältyvät hintaan. Lisäksi voit pulahtaa uimaan kävelymatkan päässä sijaitsevalta uimarannalta, pelata pallopelejä sekä vaeltaa ja pyöräillä läheisillä reiteillä.