SALLAN KESÄLUKIO

Salla 14.–28.7.2019

Haku tähän kesälukioon 2019 päättynyt.

 

Kohderyhmä
Lukioon siirtyvät nuoret, lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat ja aikuisopiskelijat, kansainvälisyydestä, luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneet

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakulomake verkossa tai hae sähköpostitse (sirkka.takkunen@salla.fi) 14.5. mennessä.

Rehtori
Sivistystoimenjohtaja, KT Marja Myllykangas

Järjestäjä
Sallan lukio ja Sallan kansalaisopisto

Lisätietoja
Lisätietoja antaa Sirkka Takkunen,

puh. 040 125 7035,
sirkka.takkunen@salla.fi.

Osallistumismaksu (lue lisää)
Täysihoito: 450 €/1–2 kurssia, 500 €/3 kurssia (sis. opetus, majoitus, ateriat, retket)
Ilman täysihoitoa: 70 €/kurssi (sis. opetus, retket)

28.5. mennessä tehty peruutus on ilmainen. 29.5.–28.6. tehdystä peruutuksesta veloitetaan 100 euroa. 29.6.–13.7. tehdystä peruutuksesta veloitetaan puolet osallistumismaksusta. 14.7. alkaen veloitetaan koko osallistumismaksu.

 

Huom! Kurssi järjestetään, mikäli siinä on vähintään 6 osallistujaa. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan. Majoituspaikkoja on rajallinen määrä.

Haku tähän kesälukioon 2019 päättynyt.

Tule Sallaan opiskelemaan kansainvälisessä seurassa ja nauttimaan Lapin eteläosan kesäisestä luonnosta ja pohjoisen valoisuudesta!

Tarjolla on kieliä, matematiikkaa, taito- ja taideaineita, teemaopintoja ja kansainvälistä meininkiä! Kesälukioomme osallistuu opiskelijoita myös Espanjasta, Ranskasta, Namibiasta ja Venäjältä, joten pääset halutessasi hiomaan vieraiden kielten suullista taitoasi. Kesälukion aikana teemme retken Rovaniemelle. Yhden päivän vietämme Pienellä karhunkierroksella Oulangan kansallispuistossa patikoiden.

Opetus

Voit valita korkeintaan 2–3 kurssia siten, että jokainen kurssi on eri aineryhmästä (A, B ja C). Huomaa kuitenkin, että jos valitset kolme kurssia, opiskelet tiiviisti aamusta iltaan. Kunkin kurssin tuntimäärä on 38.

Aineryhmä A

SUOMI TOISENA KIELENÄ Suomen alkeet MUUTAMA PAIKKA JÄLJELLÄ
Kurssilla opitaan suomen kielen alkeet ja harjoitellaan sekä puhumista että kirjoittamista.

ENGLANTI, A-KIELI Viesti ja vaikuta puhuen (ENA8) KURSSI TÄYNNÄ
Kurssin tavoitteena on suullisen englannin kielitaidon parantaminen. Kurssilla syvennetään taitoa tuottaa kieltä suullisesti, ymmärtää puhuttua kieltä ja rakentaa dialogia. Kurssilla harjoitellaan valmistelua edellyttävää suullista tuottamista, kerrataan pakollisilla kursseilla käsiteltyjä aihepiirejä ja täydennetään niitä.

VENÄJÄ Venäjän alkeet
Tiivistahtinen venäjän alkeiskurssi, joka antaa sinulle valmiudet jatkaa venäjän opiskelua lukiossa tai kansalaisopistossa. Ennakkotietoja kurssille ei tarvita. Tervetuloa!
Jarna Kairala

LIIKUNTA Liikuntaa luonnossa
Opetellaan tuntemaan pohjoisen luonnon erityispiirteitä ja liikkumaan luonnossa vastuullisesti. Harjoitetaan retkeilyn lisäksi myös monenlaista muuta  liikuntaa.

Aineryhmä B

ENGLANTI, A-KIELI Lukioon niveltävä kurssi (ENAvalm) MUUTAMA PAIKKA JÄLJELLÄ
Kurssilla kerrataan peruskoulun englannin keskeisiä asioita ja lisätään valmiuksia lukio-opiskeluun. Aihepiireinä ovat nuorten maailma ja siihen liittyvät teemat sekä ajankohtaiset asiat. Rakenteista käydään läpi esim. aikamuodot, konditionaali, passiivi, epäsuora kerronta sekä sanajärjestys. Kurssilla kartoitetaan, millaiset valmiudet opiskelijalla on lukio-opiskeluun ja annetaan myös palautetta siitä, millä tavalla valmiudet paranevat kurssin aikana.

VENÄJÄ Venäläinen kulttuuri
Oletko koskaan pohtinut millainen maa avautuu Kremlin kullan ja uutisissa nähtävän ydinasearsenaalin takana? Tule mukaan ihmettelemään venäläistä sielua aivan uudenlaiselle kulttuurikurssille. Kurkistamme historiassa 1200 vuoden taakse, luemme Pushkinia, juomme teetä ja keittelemme boshia. Kurssilla opit myös aakkoset ja näkökulmia venäjän kieleen. Ennakkotietoja kielestä et tarvitse! Tervetuloa!
Jarna Kairala

SUOMI TOISENA KIELENÄ Ylioppilaskokeeseen valmentava kurssi (S2abi)
Kurssilla tutustutaan suomi toisena kielenä -ylioppilaskokeeseen ja harjoitellaan kokeen eri osa-alueita ja niihin vastaamista. Harjoitellaan erilaisten tekstilajien lukemista ja ymmärtämistä, erityyppisiin luetun ymmärtämisen koetehtäviin vastaamista ja ylioppilasaineen kirjoittamista. Kerrataan keskeisiä suomen kielen rakenteita ja oikeinkirjoitusta.

Aineryhmä C

BIOLOGIA Ihmisen biologia (BI4)
Tavoite: Oppilas osaa analysoida kudosten ja elinten rakenteiden toimintaperiaatteita, ymmärtää ihmisen kemiallisen tasapainon säätelyä, ymmärtää lisääntymiseen ja ihmisen elinkaareen liittyviä fysiologisia muutoksia ja osaa toteuttaa pienimuotoisen mittaavan tutkimuksen ja esitellä sen tulokset.
Sisältö: Energia, aineenvaihdunta ja sen säätely, liikkuminen, elintoimintojen säätely, lisääntyminen. Kurssilla tehdään ihmiselimistön toimintaa mittaava tutkimus.

MUSIIKKI Musiikkiprojekti
Kurssilla suunnitellaan, harjoitellaan ja esitetään musiikillinen projekti. Lisäksi soitetaan ja lauletaan osallistujien mieltymyksien mukaan.

KUVATAIDE Kuvat ja kulttuurit (KU1)    KURSSI TÄYNNÄ
Tavoite: Opiskelija tutkii kuvataiteen ja muun visuaalisen kulttuurin sisältöjä, käyttää niiden keinoja kuvailmaisussaan, tarkastelee omia ja muiden kuvakulttuureja, tutkii visuaalista kulttuuria ja tarkastelee erilaisia kuvia sekä ymmärtää kuvataiteen merkityksen omassa elämässään.
Sisältö: Omat kuvat identiteettien rakentajina, vaikuttaminen taiteessa, kuvataiteen käsitteistö, kuvatulkinnan keinot, kuvakulttuurin ajankohtaiset ilmiöt.

Muu ohjelma

Kesälukioon kuuluvat iltanuotiot ja illanvietot, jolloin opiskelutoverit tulevat tutuiksi. Kesälukion aikana järjestetään maksuttomia retkiä Sallatunturin huipulle, Pienelle karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistossa, Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museoon sekä Rovaniemelle. Lisäksi voit pulahtaa uimaan kävelymatkan päässä sijaitsevalta uimarannalta, pelata pallopelejä sekä vaeltaa ja pyöräillä läheisillä reiteillä.

“It was amazing, exciting and memorable!!!”

Sallan kesälukiolainen 2017

 

“I liked the school lessons the best. The teachers were very nice and helpfull as well. Meeting and making new friends was one of my favourite things at the camp, and learning about the different cultures of the different countries. But my absolute favourite was when we went hiking… or let me rather say I loved everything about the summer high school.”

Sallan kesälukiolainen 2017