Pirkanmaan ja Hämeen kesälukio

Valkeakoski 4.—15.6.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Kohderyhmä
Lukiolaiset, lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat, kuvataiteesta, valokuvauksesta, keramiikasta ja videokuvauksesta kiinnostuneet

Kesälukioon hakeminen
Ilmoittaudu sähköpostitse toimisto (at) paivola.fi 1.5.2018 mennessä (nimi ja kurssivalinnat). Opiskelijapaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumismaksu (lue lisää)
Täysihoito: 490 € / 2 vk
(sis. opetus, majoitus, ateriat, vapaa-ajan ohjelma)
Huom! Viikonlopun majoitus ei kuulu hintaan. Muistathan varata majoituspaikan, jos jäät viikonlopuksi. Paikkoja rajoitetusti!

Ilman täysihoitoa: 450 € / 2 vk
(sis. opetus, lounas, kahvit)

Keramiikkakurssilla lisäksi erillinen materiaalimaksu 30 €.

Peruutus viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua  eli 21.5.2018. Peruutuskuluina peritään tällöin toimistokulu 50 €. Myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (sairaus tai muu vastaava; lääkärintodistus vaaditaan) tehdyistä peruutuksista opistolla on oikeus periä kuluina koko osanottomaksu.

Rehtori
Opiston rehtori Pekka Järvi

Päivölän opisto

Jaana Toivonen, toimisto@paivola.fi, 040 4820372, www.paivola.fi

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Käytä kesäloman alku hyväksesi ja panosta tulevaisuuteesi! Kertaa ja opi keskeisimpiä lukion oppiaineita ja soveltavaa kuvataidetta Päivölän turvallisessa sekä iloisessa ilmapiirissä.

Uutuutena on lukioon siirtyvien opiskelijoiden tehostartti, jonka avulla aloitat syksyllä lukion opinnot mallikkaasti.

Löydät Päivölästä mielenkiintoisia kursseja myös, mikäli olet kiinnostunut yhteiskuntaopista, keramiikkataiteista, valokuvauksesta tai elokuvan tekemisestä.

Kesälukiossa on kaksi linjaa: yleislinja ja tehostartti lukioon. Kaikkien kurssien laajuus on 38 oppituntia. Opiskelu edellyttää oman tietokoneen käyttöä.

Yleislinja

Yleislinjalla eli kesälukiolinjalla opiskellaan lukiokursseja painottuen abiturienttien kertauskursseihin. Erillisissä työpajoissa pääset tekemään tehtäviä, jotka tukevat oppimistasi. Kurssien hyväksiluvusta kannattaa sopia etukäteen oman opinahjonsa kanssa.

Voit valita enintään kaksi kurssia, jolloin seuraavat kurssiyhdistelmät ovat mahdollisia (voit myös kysyä mahdollisuutta räätälöityyn aineyhdistelmään):

HUOM! Kurssivalikoima päivitetty 28.5.2018!

• MAAabi + FYabi
  • MAAabi + ENAabi
  • RUBabi + ENAabi (ryhmä 1)
  • RUBabi + FYabi

Pitkän matematiikan abikurssi (MAAabi)
Tavoitteena on hioa pitkän matematiikan pakollisten kurssien osaamista opiskelijan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kurssilla käydään monipuolisesti läpi eri osa-alueiden teoriaa ja tehtäviä, ja kurssi sisältää runsaasti harjoituksia. Kurssilla harjoitellaan myös työvälineiden käyttöä.

Lukion fysiikan kertauskurssi (FYabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa lukion fysiikan osaamista. Kurssilla kerrataan lukion fysiikkaa monipuolisten tehtävien ja esimerkkien avulla erityisesti kurssien FY2-FY5 alueelta: Mekaniikkaa, aalto-oppia, lämpöoppia ja sähköfysiikkaa. Syksyn kirjoittaja voi harjoitella myös sähkömagnetismia ja modernia fysiikkaa (kurssit FY6 ja FY7).

Englannin abikurssi (ENAabi)
Tavoitteena on harjoitella kieltä monipuolisesti ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Kurssilla kehitetään sanavarastoa, hiotaan kielellistä ilmaisua ja tehdään monenlaisia harjoituksia luetun ja kuullun ymmärtämisen, kielitiedon ja kirjoittamisen parissa.

Ruotsin abikurssi (RUBabi)
Tavoitteena on harjoitella monipuolisesti ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Kurssilla kehitetään sanavarastoa, vahvistetaan kielellistä ilmaisua ja tehdään monenlaisia harjoituksia luetun ja kuullun ymmärtämisen, kielitiedon ja kirjoittamisen parissa.

Tehostartti lukioon

Tehostartti lukioon on kaikille avoin, mutta erityisesti suunnattu lukioon siirtyville. Kurssit eivät lähtökohtaisesti ole lukion kursseja korvaavia, mutta vastaavat laajuudeltaan lukion kursseja ja mahdollisesta hyväksiluvusta voi sopia etukäteen oman opinahjonsa kanssa.

Voit valita molemmat kurssit tai vain toisen.

Matematiikkaa lukion aloittaville
Kurssilla hiotaan perustaitoja ja matemaattista ajattelua. Sisältää runsaasti harjoituksia. Kurssi soveltuu sekä pitkää että lyhyttä matematiikkaa opiskelemaan aikoville tai lukion ensimmäisen vuoden käyneille, jotka haluavat harjoitella perustaitoja.

Englannin kielen lukiovalmiuksien kehittäminen
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan luottamusta omiin kykyihinsä oppia kieliä ja käyttää niitä rohkeasti sekä antaa vankka pohja lukion opinnoille ja käytännön englannin kielen käytölle.

Kurssin hintaan kuuluvat Get Together ja Farewell -tilaisuudet kesälukion alussa ja lopussa, muu iltaohjelma sekä retket lähialueen kohteisiin. Myös opiston sauna, uima-allas ja muut virkistykseen tarkoitetut tilat ovat käytössäsi.