MAROKON KESÄLUKIO

Tetuan
18.–28.6.

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, toiselle asteelle siirtyvät ja muut toisen asteen opiskelijat

JÄRJESTÄJÄT
Kesälukioseura ry ja La Ruche des Sciences -koulu

LISÄTIETOJA
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä hakulomake 1.3. mennessä

OSALLISTUMISMAKSU (lue lisää osallistumismaksusta)
1500 € (sis. opetus, kuljetukset, majoitus täydellä ylläpidolla isäntäperheessä, vapaa-ajan ohjelma ja ryhmälento Helsinki–Tanger)

Lue peruutusehdot.


HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 9. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huomaathan, että kesälukion ajankohta on muuttunut Kesälukiot 2023 -esitteessä annetusta heikon lentojen saatavuuden vuoksi. 

Uusi englanninkielinen kesälukio välimerellisessä Tetuanissa, Marokossa tutustuttaa sinut monipuolisesti marokkolaiseen kulttuuriin.

Kolmikielisen yhteistyölukion La Ruche des Sciences suunnittelemaan ohjelmaan sisältyy kielenopetuksen, harrastekerhotoiminnan ja työpajojen lisäksi vierailuja Tetuanin ja lähiympäristön kiehtoviin kohteisiin, kuten siniseen kaupunkiin Chefchaoueniin ja Akchourin putouksille.

Kesälukion ohjelmaan osallistuu 10 nuoren ryhmä Suomesta, sekä samankokoinen ryhmä paikallisia lukiolaisia. Kukin osallistuja majoittuu lukiolaisen luona isäntäperheessä ja saa siten aidon kosketuksen marokkolaiseen arkeen sekä mahdollisuuden elinikäisten ystävyyksien syntymiseen. Marokko on kuuluisa vieraanvaraisuudestaan, ja tunnet varmasti olosi tervetulleeksi. Myös suomalaisten osallistujien kesken ryhmäydytään jo ennen kesälukion alkua.

Heinäkuussa voit osallistua Helsingissä get together -tilaisuuteen, jossa tapaat jälleen uudet toverisi, eli marokkolaiset lukiolaiset, jotka matkustavat vuorostaan Suomeen.

Opetus

Aamupäivisin tutustutaan Marokossa puhuttaviin kieliin arabiaan ja ranskaan, joko ryhmälle erikseen järjestetyssä alkeisopetuksessa tai omasta tasosta riippuen lukion normaaleilla oppitunneilla.

Iltapäivisin pääset harrastamaan paikallisen koulun kerhoissa esimerkiksi robotiikkaa, teatteria, liikuntaa, kuvataiteita tai musiikkia.

Työpajoissa kokeilet myös paikallisia perinnekäsitöitä, kuten keramiikkaa tai mosaiikkitöitä. Vierailet myös kaupungissa ja lähellä sijaitsevissa kohteissa, sekä vietät aikaa Välimeren rannalla – ehkä jopa hevosen selässä.

Ennen kesälukiota järjestämme ennakkotapaamisen joko Helsingissä tai etänä.

TEEMAOPINNOT Kansainvälinen toiminta (2 op), sisältäen osiot
1) Klassisen arabian ja ranskan alkeet (oppitunnit + käytännön kokeilua paikallisten kanssa viestiessä)
2) Englannin suullinen kielitaito (kaikki ohjattu toiminta tapahtuu englannin kielellä)

Huomaa, että Kesälukiot 2023 -esitteessä mainitut oppituntimäärät eivät pidä paikkaansa kesälukion lyhenemisen vuoksi.

Kesälukion matkanjohtaja-opettajana toimii Kesälukioseuran pitkäaikainen opettaja ja rehtori, Marokosta Suomeen 1990-luvulla muuttanut Abdelhai Azzouzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *