MAAHAN-
MUUTTAJA-
KESÄLUKIO II

Anjala 2.–9.7.2019

Kohderyhmä
15–19-vuotiaat afganistanilaiset, kongolaiset ja arabiankieliset nuoret

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakulomake verkossa 3.5. mennessä. Kesälukiossa on vielä muutamia paikkoja jäljellä, hae heti!

Osallistumismaksu (lue lisää)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Helsingistä kurssipaikalle Anjalaan. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Helsinkiin.

Lue peruutusehdot täältä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Nuorisokeskus Anjala, Anjala

Lisätietoja
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tartu tulevaisuuteesi Maahanmuuttajakesälukiossa! Kurssilla saat tietoa opiskelumahdollisuuksista peruskoulun jälkeen ja tutustut nuoriin eri puolilta Suomea.

Kesälukiossa tukenasi ovat opinto-ohjaajat, omakieliset ohjaajat ja suomen kielen opettaja. Osaavien ohjaajien ja vierailevien asiantuntijoiden avulla pääset viikon aikana tutustumaan eri ammattialoihin ja saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja koulutuspolkusi suunnitteluun.

Opetus

Opinto-ohjauksen lisäksi kesälukio sisältää työpajoja ja retkiä sekä tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Yhteinen kieli kesälukiossa on suomi, mutta omakielinen ohjaaja on tarvittaessa tukenasi koko kesälukion ajan. Suomen kieltä opiskellaan toiminnallisesti opetustuokioissa ja osana muuta ohjelmaa. Pääset harjoittelemaan suomen kielen puhumista myös yhteisissä keskusteluissa, joissa pohditaan muun muassa koulutukseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä.

Muu ohjelma

Viikkoon mahtuu myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, yhdessä pelailua ja oman kulttuuri-illan esityksen valmistelua.

Kesälukiossa parasta oli kaikki: ohjaajat, kaverit, ruoat ja kaikki ohjelma, mitä meillä oli

Michel, Maahanmuuttajakesälukio 2018

 

Leirin jälkeen minä tiesin, että millainen on Suomen koulusysteemi. Kesälukiossa on paljon tekemistä ja minun mielestä osallistujat nauttivat, kun he ovat kesälukiossa. Tosi hyvät ja kohteliaat opot, ohjaajat, jotka osaavat oikeasti auttaa meitä.

Mohammad, Maahanmuuttajakesälukio 2018

 

Kesälukiossa opin suomen kieltä. Sain uusia kavereita. Kannattaa tulla kesälukioon, koska tässä on melkein kaikkea, mitä odotat. Kesälukiossa parasta se oli, että tutustuttiin erilaisiin ammatteihin.

Rahmat, Maahanmuuttajakesälukio 2018