MAAHAN-
MUUTTAJA-
KESÄLUKIO I

Savonlinna 11.–18.6.2019

Kohderyhmä
15–19-vuotiaat afganistanilaiset, kongolaiset, somalialaiset ja kurdinuoret

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa 3.5. mennessä. Kesälukiossa on vielä muutamia paikkoja jäljellä, hae heti! 

Osallistumismaksu (lue lisää)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Pieksämäeltä Savonlinnaan. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Pieksämäelle.

Lue peruutusehdot täältä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Kartanohostel AnnaCatharina, Savonlinna

Lisätietoja
Kesälukioseura,
puh. 09 686 0770,
toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Tartu tulevaisuuteesi Maahanmuuttajakesälukiossa! Kurssilla saat tietoa opiskelumahdollisuuksista peruskoulun jälkeen ja tutustut nuoriin eri puolilta Suomea.

Kesälukiossa tukenasi ovat opinto-ohjaajat, omakieliset ohjaajat ja suomen kielen opettaja. Osaavien ohjaajien ja vierailevien asiantuntijoiden avulla pääset viikon aikana tutustumaan eri ammattialoihin ja saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja koulutuspolkusi suunnitteluun.

Opetus

Opinto-ohjauksen lisäksi kesälukio sisältää työpajoja ja retkiä sekä tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Yhteinen kieli kesälukiossa on suomi, mutta omakielinen ohjaaja on tarvittaessa tukenasi koko kesälukion ajan. Suomen kieltä opiskellaan toiminnallisesti opetustuokioissa ja osana muuta ohjelmaa. Pääset harjoittelemaan suomen kielen puhumista myös yhteisissä keskusteluissa, joissa pohditaan muun muassa koulutukseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä.

Muu ohjelma

Viikkoon mahtuu myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, yhdessä pelailua ja oman kulttuuri-illan esityksen valmistelua.

Kesälukiossa opin mitä minä voin tehdä, kun koulu loppuu. Ohjaajat olivat mukavia ja hyviä. He auttoivat minua, kun tarvitsin apua.

Albert, Maahanmuuttajakesälukio 2018

 

Kesälukiossa sain paljon ystäviä – Nyt minulla on toiveita ja tiedän mitä haluan itseeni ja tulevaisuuteni liittyen.

Zakieh, Maahanmuuttajakesälukio 2018

 

Tutustuttiin erilaisiin ammatteihin. Sain kehittää minun suomen kielitaitoani. Minä suosittelen lämpimästi kaikille kesälukion käyntiä, siitä on todella paljon hyötyä. Erityisesti, jos et tiedä, mitä haluat opiskella esim. peruskoulun jälkeen. Kaikkein paras tunne oli, että sain tietää, kuinka paljon mahdollisuuksia meillä on Suomessa opiskeluun.

Mahmoud, Maahanmuuttajakesälukio 2018