Maahan-
muuttaja-
kesälukio I

Anjala 3.—10.7.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Kohderyhmä
15–19-vuotiaat afganistanilaiset, arabi- ja kurdinuoret

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa 27.5. mennessä. Paperisia hakulomakkeita voit myös tilata osoitteesta toimisto (at) kesalukioseura.fi.

Osallistumismaksu (lue lisää)
200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Helsingistä kurssipaikalle Anjalaan. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Helsinkiin.

Lue peruutusehdot täältä.

Järjestäjä
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka
Nuorisokeskus Anjala, Anjala
www.nuorisokeskusanjala.fi

Lisätietoja
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Tartu tulevaisuuteesi Maahanmuuttajakesälukiossa! Kurssilla otetaan selvää opiskelumahdollisuuksista peruskoulun jälkeen ja pyritään löytämään juuri sinulle sopiva ammatti.

Kesälukiossa tukenasi ovat opinto-ohjaajat, suomen kielen opettaja, omakieliset ohjaajat ja työpajaohjaaja. Osaavien ohjaajien ja vierailevien asiantuntijoiden avulla pääset viikon aikana tutustumaan eri ammattialoihin ja saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja koulutuspolkusi suunnitteluun.

Opetus

Opinto-ohjauksen lisäksi kesälukio sisältää työpajoja ja retkiä sekä tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Yhteinen kieli kesälukiossa on suomi, mutta omakielinen ohjaaja on tarvittaessa tukenasi koko kesälukion ajan. Suomen kieltä opiskellaan toiminnallisesti opetustuokioissa ja osana muuta ohjelmaa. Pääset harjoittelemaan suomen kielen puhumista myös yhteisissä keskusteluissa, joissa pohditaan muun muassa koulutukseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä.

Muu ohjelma

Viikkoon mahtuu myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, kuten liikuntaa, yhdessä pelailua ja oman kulttuuri-illan esityksen valmistelua.

Kesälukio on hyvä mahdollisuus saada tukea ja paljon tietoa työelämästä, opiskelusta ja elämän tavoitteista. Paras juttu oli se, että kesälukiossa me kaikki olimme yhtä perhettä.

Sayed, Maahanmuuttajakesälukio 2017

 

Kesälukio oli hyödyllinen. Me kaikki opimme paljon kesälukiossa, esimerkiksi minun suomen kieli on parantunut leirillä. Tapasimme uusia ihmisiä erilaisista maista. Opot ja rehtori ovat ihania ihmisiä. He opetti meille Suomen kulttuurin ja he myös opettivat meille, miten hakea työpaikkoja. Ohjaajat ja rehtori kannustivat meitä opiskelemaan ja hakemaan työpaikkaa. Paras osa oli: kesälukiossa oli omanmaalaisia ohjaajia, ketkä ovat onnistuneita henkilöitä ja ne kertoivat meille heidän omasta kokemuksesta.

Sajad, Maahanmuuttajakesälukio 2017