HELSINGIN KESÄLUKION ABIKURSSI IV

Helsinki 23.7.—3.8.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Ilmoittautuminen Helsingin kesälukion hakulomakkeella su 29.6.2018 mennessä.

Osallistumismaksu (lue lisää)
330 €/1 kurssi
(sis. opetus, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä, opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet)

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssi maksetaan etukäteen. Mahdollisista peruutuksista veloitetaan puolet kurssihinnasta eli 165 euron peruutusmaksun ilman lääkärintodistusta. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan niin kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan sinulle.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin jo ennen ilmoittautumistasi.

Rehtori
HEOn kansanopiston rehtori Teijo Mathlin

Helsingin kesälukio / HEOn kansanopisto

HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi tai 050 4620709

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Helsingin Kesälukion abikurssit sijaitsevat ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa.

Abikursseilla kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia.

Abikurssit kestävät kaksi viikkoa. Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Kurssimme ovat intensiivikursseja (50 tuntia).

Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi aineen lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Kursseilla opettavat pätevät lukion aineenopettajat.

Kursseilla työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Kesälukiossa opetusta on klo 9:15—14:00.

Englanti, A1-kieli (ENAabi)
Kertaamme englannin kurssien oppimäärän pääkohdat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Kemia (KEabi)
Kertaamme lukion kemian laajan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Matematiikka, pitkä (MAAabi)
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Matematiikka, lyhyt (MABabi)
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Äidinkieli ja kirjallisuus (ÄIabi)
Käymme lukion äidinkielen keskeiset sisällöt. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Psykologia (PSabi)
Kertaamme lukion psykologian kurssien pääkohdat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Oppituntien lisäksi järjestämme läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla.

Olin kesälukiossa englannin kurssilla. Opin siellä paljon uusia asioita ja siellä tuli kerrattua vanhojakin asioita. Opettajani oli mukava, ja oli myös kivaa päästä Luonnontieteelliseen museoon!

Aino, Helsingin kesälukio II 2017

Kurssilla käytiin lukion äidinkielen asiat hyvin. Opettaja oli pätevä ja neuvoi asiat niin, että ne ymmärsi. Mielestäni kesälukio oli erittäin onnistunut. Tämä oli minulle kolmas kesälukio, jossa olen ollut. Jokainen kesälukio on ollut opettavainen. Suosittelen kesälukioon menoa, jos haluaa valmistautua yo-kirjoituksiin, parantaa numeroitaan, kielipäätään tai uusia kursseja.

Elina, Helsingin kesälukio II 2017