Äidinkielen ja
kirjallisuuden
kesälukio

Turku 4.—13.6.2018

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Kohderyhmä
Yli 15-vuotiaat, lukiolaiset, ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat ja aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen
Täytä hakemus verkossa viimeistään 2.5. 

Osallistumismaksu (lue lisää)
400 € majoituksella
(sis. opetus, majoitus, aamiainen, lounas, päiväkahvi ja iltaohjelma. Iltaruoka/iltapala omakustanteisesti). Huom: 1 hh:n lisämaksu 110 €.
200 € ilman majoitusta
(sis. opetus, lounas, päiväkahvi ja iltaohjelma)

Lue peruutusehdot täältä.

Rehtori
Runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko

Järjestäjä
Kesälukioseura ja Kirjan talo

Lisätietoja
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 15. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Huomaathan, että tämä on esittely kesän 2018 kesälukiosta.

 

Haluatko harjoittaa luku- ja tekstitaitojasi, syventyä kirjoittamiseen ja tekstien tulkintaan ja valmistautua äidinkielen ylioppilaskoetta varten? Äidinkielen ja kirjallisuuden kesälukio tarjoaa sinulle mahdollisuuden kaikkeen tähän yhdessä muiden oppimishaluisten kirjoittajien kanssa.

Kesälukio järjestetään Turun keskustassa sijaitsevassa Kirjan talossa, jossa kirjoittamisen ja kirjallisuuden maailmaan sinut johdattelevat ammattitaitoiset opettajat. Kesälukiossa kehität kirjallista ilmaisuasi kohti lukion päättötason vaatimuksia, tutustut kirjoittamiseen prosessina sekä syvennät kriittistä ja kulttuurista lukutaitoasi. Työskentelet kirjoittamistyöpajoissa ja luot omaa tyyliäsi.

Kurssin aikana luvassa myös uuskumman ja spekulatiivisen fiktion kirjoittamiseen keskittynyt työpaja, jonka ohjaa kirjailija Magdalena Hai.

Kesälukiossa on mahdollisuus harjoitella äidinkielen sähköistä ylioppilaskoetta varten!

Opetus

Opiskelija suorittaa kesälukiossa äidinkielen syventävän kurssin ÄI9 Lukutaitojen syventäminen sekä luovan kirjoittamisen soveltavan kurssin.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS

Lukutaitojen syventäminen ÄI9. Lukion syventävällä kurssilla syvennät kykyäsi analysoida erilaisia tekstejä, harjoittelet kielen, kirjallisuuden, kuvan ja median käsitteiden käyttöä tekstianalyyseissä sekä varmennat kriittistä ja kulttuurista lukutaitoasi. Kirjallinen ilmaisusi kypsyy kohti lukion päättötason vaatimuksia.

FM Hanna Tähtinen

Luova kirjoittaminen. Soveltavalla kurssilla kehität omaa kirjallista ilmaisua. Kurssilla saat etsiä omaa tyyliäsi, koittaa eri lajien kirjoittamista ja monipuolistaa kielenkäyttöäsi.

Luovan kirjoittamisen opettajat Eevastiina Kinnunen ja Tommi Parkko

Sovi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman opinahjosi kanssa.

Muu ohjelma

Kirjan talo sijaitsee Turun keskustassa. Kurssin aikana iltaisin on varattu aikaa kirjoittamiselle, mutta luvassa on myös paljon kulttuuritoimintaa.