Kirjailijanalut sekä äikän, suomen ja ilmaisutaidon opet ja opiskelijat huomio!

Kesälukioissa 2020 on tarjolla suomen opetusta monelle eri kohderyhmälle. Tästä artikkelista löydät koottuna äidinkieltä, luovaa kirjoittamista ja suomea toisena kielenä tarjoavat kesälukiot. Kesälukioihin voi tulla mistä vain ja majoittua halutessaan täydellä ylläpidolla. Kesälukio-opintoihin voi myös anoa apurahaa. Kesälukiot eivät tavoittele voittoa.

Oriveden kirjoittajakesälukio

ÄI Luova kirjoittaminen. Uusi Oriveden kirjoittajakesälukio hyödyntää entisen Oriveden opiston tiloja ja osaamista tarjotakseen pöytälaatikkokirjailijoille ja muille kirjoittamisesta kiinnostuneille erittäin tasokasta luovan kirjoittamisen opetusta intensiivisen viikon aikana elokuun alussa. Opetuksesta vastaavat ammattikirjailijat, joilta kesälukiolaiset saavat palautetta omasta tekstistään. Myös aikuisopiskelijat ovat tervetulleita. Ei vaadi aiempia lukio-opintoja.

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio

S2 (suomalainen yhteiskunta, koulutusjärjestelmä Suomessa). Ulkosuomalaisille ja paluumuuttajanuorille sekä muille suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnatussa kesälukiossa perehdytään suomen kieleen kielikylpymäisesti ja tutustutaan myös opettajista riippuen yhteiskuntaan, historiaan, erilaisiin kulttuurin erityispiirteisiin ja koulutusjärjestelmään Suomessa. Ei vaadi aiempia lukio-opintoja.

Maahanmuuttajakesälukiot

S2 (ei lukiokurssia), opinto-ohjaus, omakielinen tuki. Maahanmuuttajataustaisille nuorille suunnatuissa kesälukioissa keskitytään oman tulevaisuuden ja opintopolun hahmotteluun opojen ja omakielisten ohjaajien avulla. Samalla tutustutaan uusiin kavereihin ja opitaan suomea. Ei vaadi aiempia lukio-opintoja.

Sallan kesälukio

S2 suomen alkeet, S29, ÄI8, ENAkert, ENAvalm, VE alkeisjatko, MAAabi, BI4, KU keraaminen kuvanveisto. Kansainvälisessä kesälukiossa tutustutaan eri maista tuleviin ryhmiin nuoria, opiskellaan lukiokursseja ja retkeillään.

Kainuun kesälukio

ÄI teatteri-ilmaisu, MAA 1. vuoden kertaus, MAA 2. vuoden kertaus. Nyt matikan lisäksi voi Kainuun kesälukiossa osallistua myös upeaan Nuori Teatteri -tapahtumaan, jonka osallistujat voivat halutessaan suorittaa soveltavan lukiokurssin.

Helsingin kesälukio I

ÄIabi, MAA/MABabi, RUBabi. 50 tunnin intensiiviabikursseilla kerrataan lukion aineita.

Sommargymnasiet i östra Nyland

FINAabi, MOabi. I Borgå kan man bli bättre på text- och läskompetensuppgifter och känna sig säkrare i finskan.

Maahanmuuttajakesälukio I 23.–30.6.2020

Maahanmuuttajakesälukiot, Opo, Suomi, Teemakesälukiot
Maahanmuuttajakesälukio I 23.–30.6.2020

Kainuun kesälukio 6.–15.6.2020