Kysy meiltä, me vastaamme!

Koska seuraavan kesän Kesälukiot-esite ilmestyy?

Esite valmistuu vuosittain tammikuun lopussa. Voit tilata esitteitä ja selata viimeisintä esitettä sähköisesti täällä. Alustava kesälukio-ohjelma julkaistaan jo loppuvuodesta muun muassa näillä nettisivuilla.

Mistä saan lisätietoja ensi kesän kesälukioista?

Jo ennen Kesälukiot-esitteen julkaisua löydät tietoa kesälukioista näiltä nettisivuilta. Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia tai vaikkapa täyttää Kesälukioseuran palautelomakkeen kysyäksesi lisää. Uusinta Kesälukiot-esitettä voit selailla sähköisesti ja tilata täällä.

Seuran yhteystiedot:

Kesälukioseura
Mariankatu 7 C 1
puh. 09 686 0770 (tiedustelut, toimisto)
toimisto (at) kesalukioseura.fi
www.kesalukioseura.fi

Mikä Kesälukioseura on?

Kesälukioseura on toiminut kesälukioiden keskusjärjestönä vuodesta 1965. Se on poliittisesti sitoutumaton, aatteellinen järjestö, jonka jäsenenä on 15 opettaja-, opiskelija-, nuoriso- ja sivistysjärjestöä. Kesälukioiden lisäksi se järjestää oman äidinkielen kursseja Suomessa asuville pakolaislapsille ja –nuorille. Seura saa toiminta-avustusta opetusministeriöltä ja Veikkauksen tuotoista.

Kesälukioseura sekä järjestää kesälukioita itse että kokoaa yhteen muiden toimijoiden — pääasiassa kansanopistojen ja järjestöjen — kesälukioita tukien niiden järjestämistä, kehittämistä ja viestintää. Tämän vuoksi kaikkien näillä sivuilla ja esitteessä esiteltyjen kesälukioiden Kesälukioseura edellyttää, että myöskään yhteistyöjärjestäjien kesälukiotoiminta ei tavoittele voittoa.

Katso lisätietoja Kesälukioseuran nettisivuilta osoitteesta www.kesalukioseura.fi.
Tutustu järjestön 40-vuotishistoriikkiin täällä.

Voiko kesälukiossa suorittaa lukion kursseja?

Kyllä voi. Kesälukiosta riippuen voit suorittaa yhdessä 1—2 viikon kestoisessa kesälukiossa 1—3 lukiokurssia, jotka voivat olla pakollisia, syventäviä tai soveltavia kursseja. On vain muutama poikkeus (ulkosuomalaisille ja paluumuuttajille suunnattu Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio sekä maahanmuuttajille suunnatut kesälukiot), joissa opetus ei suoraan koostu lukiokursseista.

Voit kuitenkin hyvin tulla kesälukioon myös vaikka vain kertaamaan haluamatta kurssimerkintää. Osallistut tällöin kaikkeen samaan ohjelmaan kuin muut, etkä lähtökohtaisesti esimerkiksi valikoi, millä tunneilla olet läsnä.

Katso lisää: opiskelu kesälukiossa.

Miten kesälukio-opinnot luetaan hyväksi omassa koulussa?

Lukiolaki (§23) oikeuttaa opiskelijan hyväksilukemaan tutkintoonsa muualla suoritetut lukiokurssit, jotka ovat tavoitteiltaan, sisällöltään ja arviointinsa puolesta lukion opetussuunnitelman mukaisia. Sovi varmuuden vuoksi asiasta aina etukäteen oman opinahjosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa. Saat kesälukion päätyttyä todistuksen kurssisuorituksistasi. Katso lisää: opiskelu kesälukiossa.

Missä kesälukioita järjestetään?

Eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Katso: Kesälukiot.

Järjestetäänkö pääkaupunkiseudulla kesälukiota?

Kyllä. Katso: kesälukiot pääkaupunkiseudulla.

Milloin kesälukioihin ilmoittaudutaan?

Ilmoittautumisajat vaihtelevat kesälukioittain tammi–kesäkuun välisenä aikana. Talven abikursseille voi kuitenkin ilmoittautua jo aiemmin. Eri lukioissa on eri ilmoittautumisaika, joten on syytä olla tarkkana. Katso: Kesälukiot

Kuinka kauan kesälukio kestää?

Kesälukiot ovat 1–2 viikon mittaisia.

Mitä kesälukio-opiskelu maksaa ja mitä hinta sisältää?

Kotimaassa järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksut vaihtelevat kesälukion pituudesta ja ohjelmasta riippuen. Hintataso on keskimäärin noin 390–500 €. Hintaan kuuluvat majoitus, ruokailut, opetus, opetusmateriaali ja retket. Ulkomailla järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksu sisältää lisäksi edestakaisen ryhmämatkan kustannukset Helsingistä kohteeseen.

Mitkä kesälukiot soveltuvat ulkosuomalaisille tai paluumuuttajille?

Suomi toisena kielenä -opintoja tarjotaan useissa kesälukioissa, ja lisäksi erityisesti Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on suunnattu paluumuuttajille ja ulkosuomalaisille. Ulkosuomalaiset ja paluumuuttajat voivat myös osallistua muiden kesälukioiden kursseille ja syventää osaamistaan eri aineissa.