Kysy meiltä, me vastaamme!

Koska seuraavan kesän Kesälukiot-esite ilmestyy?

Esite valmistuu vuosittain tammikuun lopussa. Voit tilata esitteitä ja selata viimeisintä esitettä sähköisesti täällä. Alustava kesälukio-ohjelma julkaistaan jo loppuvuodesta muun muassa näillä nettisivuilla.

Mistä saan lisätietoja ensi kesän kesälukioista?

Jo ennen Kesälukiot-esitteen julkaisua löydät tietoa kesälukioista näiltä nettisivuilta. Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia tai vaikkapa täyttää Kesälukioseuran palautelomakkeen kysyäksesi lisää. Uusinta Kesälukiot-esitettä voit selailla sähköisesti ja tilata täällä.

Seuran yhteystiedot:

Kesälukioseura
Mariankatu 7 C 1
puh. 09 686 0770 (tiedustelut, toimisto)
toimisto (at) kesalukioseura.fi
www.kesalukioseura.fi

Mikä Kesälukioseura on?

Kesälukioseura on toiminut kesälukioiden keskusjärjestönä vuodesta 1965. Se on poliittisesti sitoutumaton, aatteellinen järjestö, jonka jäsenenä on 15 opettaja-, opiskelija-, nuoriso- ja sivistysjärjestöä. Kesälukioiden lisäksi se järjestää suomen kielen ja kulttuurin kursseja ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille sekä oman äidinkielen kursseja Suomessa asuville pakolaislapsille ja –nuorille. Seura saa toiminta-avustusta opetusministeriöltä ja Veikkauksen tuotoista.

Katso lisätietoja Kesälukioseuran nettisivuilta osoitteesta www.kesalukioseura.fi.
Tutustu järjestön 40-vuotishistoriikkiin täällä.

Voiko kesälukiossa suorittaa lukion kursseja?

Kyllä voi.

Miten kesälukio-opinnot luetaan hyväksi omassa koulussa?

Neuvottele asiasta etukäteen oman opinahjosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa. Saat kesälukion päätyttyä todistuksen kurssisuorituksistasi. Katso lisää: opiskelu kesälukiossa.

Missä kesälukioita järjestetään?

Eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Katso: Kesälukiot

Järjestetäänkö pääkaupunkiseudulla kesälukiota?

Kyllä. Katso: Kesälukiot

Milloin kesälukioihin ilmoittaudutaan?

Ilmoittautumisajat vaihtelevat kesälukioittain tammi–kesäkuun välisenä aikana. Talven abikursseille voi kuitenkin ilmoittautua jo aiemmin. Eri lukioissa on eri ilmoittautumisaika, joten on syytä olla tarkkana. Katso: Kesälukiot

Kuinka kauan kesälukio kestää?

Kesälukiot ovat 1–2 viikon mittaisia.

Mitä kesälukio-opiskelu maksaa ja mitä hinta sisältää?

Kotimaassa järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksut vaihtelevat kesälukion pituudesta ja ohjelmasta riippuen. Hintataso on keskimäärin noin 390–500 €. Hintaan kuuluvat majoitus, ruokailut, opetus, opetusmateriaali ja retket. Ulkomailla järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksu sisältää lisäksi edestakaisen ryhmämatkan kustannukset Helsingistä kohteeseen.

Mitkä kesälukiot soveltuvat ulkosuomalaisille tai paluumuuttajille?

Suomi toisena kielenä -opintoja tarjotaan useissa kesälukioissa, ja lisäksi erityisesti Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on suunnattu paluumuuttajille ja ulkosuomalaisille. Ulkosuomalaiset ja paluumuuttajat voivat myös osallistua muiden kesälukioiden kursseille ja syventää osaamistaan eri aineissa.