Suomen kielen
kesälukio

Turenki 30.7.—5.8.2018

Kohderyhmä:
15–18-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneet suomen kielestä ja kulttuurista tai opiskelusta Suomessa

Kesälukioon hakeminen:
Täytä hakemus verkossa 2.5. mennessä. Vapaita paikkoja voi kysyä kesälukion alkamiseen saakka.

Osallistumismaksu:
400 €
(sis. opetus, oppimateriaali, majoitus 2–3 hengen huoneissa ja täysi ylläpito sekä vapaa-ajan ohjelma)

Lue peruutusehdot täältä.

Rehtori:
Suomen kielen opettaja FM Titta Hänninen

Järjestäjä:
Kesälukioseura ry

Kurssipaikka:
Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus

Lisätietoja:
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto (at) kesalukioseura.fi

HUOM! Kesälukio järjestetään, jos osallistujia on vähintään 25. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan.

Haluatko kehittää suomen kielen taitojasi?
Onko sinulla suomalaiset sukujuuret?
Suunnitteletko paluumuuttoa Suomeen tai oletko vasta muuttanut?
Haluaisitko opiskella ja asua Suomessa tulevaisuudessa?
Mietitkö, millaista vuoden 2018 Suomessa on?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on juuri sinulle!

Kesälukiossa opiskellaan suomen kieltä ja kulttuuria ja tutustutaan arkielämään ja opiskelumahdollisuuksiin Suomessa. Kurssilla tavataan uusia ihmisiä, retkeillään, liikutaan, pelataan ja opitaan suomea vehreässä Kanta-Hämeessä.

Suomen kielen ja kulttuurin opetusta on kuusi tuntia päivässä. Opetus soveltuu eritasoisille suomen kielen opiskelijoille. Opetuksessa esimerkiksi kielen oppiminen nivoutuu eri toimintoihin luontevasti ja monipuolisesti.

Opettajina toimivat mm. suomen kielen opettajat FM Titta Hänninen ja FM Mikko Ekqvist sekä kuvataiteen opettaja KuM Hanna Meriläinen. Harjoittelija S2-opettajaopiskelija Antti Aaltonen tukee oppimista.

Suomi toisena kielenä
Oppitunneilla käsitellään osallistujien kielitaidon mukaisia sisältöjä. Keskeistä on osallistuminen ja toimiminen suomeksi. Kesälukiolaisen sanasto karttuu, peruskielioppi vahvistuu ja suomenkielinen ilmaisu vahvistuu. Harjoituksissa painottuvat jokapäiväisessä elämässä tarvittava sanasto ja rakenteet siitä näkökulmasta, mikä on opiskelijalle tärkeää ja mielenkiintoista.

Kiipulan koulutuskeskuksen erilaiset oppimisympäristöt sekä liikunta- ja vapaa-ajanviettopaikat mahdollistavat monipuolisen, luovan ja toiminnallisen kesälukion toteuttamisen.

Suomen kielen opetuksen lisäksi ohjelmassa on joka päivä muuta ohjattua toimintaa: työpajoja, luonnossa liikkumista, sisä- ja ulkopelejä, kesäisiä perinneherkkuja ynnä muuta.

Tosi hauska leiri. Oli kiva tavata muita suomalaisia, jotka asuvat eri maissa. Suosittelen leiriä kaikille, jotka haluavat parantaa suomen kieltä, pitää hauskaa ja syödä perinteisiä suomalaisia ruokia.

Iannis, Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio 2017