Pirkanmaan ja Hämeen kesälukio

Valkeakoski 4.—15.6.2018

Kohderyhmä:
Lukiolaiset, lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat, kuvataiteesta, valokuvauksesta, keramiikasta ja videokuvauksesta kiinnostuneet

Kesälukioon hakeminen:
Ilmoittaudu sähköpostitse toimisto (at) paivola.fi 1.5.2018 mennessä (nimi ja kurssivalinnat). Opiskelijapaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumismaksu:
Täysihoito: 490 € / 2 vk
(sis. opetus, majoitus, ateriat, vapaa-ajan ohjelma)
Ilman täysihoitoa: 450 € / 2 vk
(sis. opetus, lounas, kahvit)

Peruutus viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua  eli 21.5.2018. Peruutuskuluina peritään tällöin toimistokulu 50 €. Myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (sairaus tai muu vastaava; lääkärintodistus vaaditaan) tehdyistä peruutuksista opistolla on oikeus periä kuluina koko osanottomaksu.

Rehtori:
Opiston rehtori Pekka Järvi

Järjestäjä:
Päivölän opisto

Lisätietoja:
Jaana Toivonen, toimisto@paivola.fi, 040 4820372, www.paivola.fi

Käytä kesäloman alku hyväksesi ja panosta tulevaisuuteesi! Kertaa ja opi keskeisimpiä lukion oppiaineita ja soveltavaa kuvataidetta Päivölän turvallisessa sekä iloisessa ilmapiirissä.

Uutuutena on lukioon siirtyvien opiskelijoiden tehostartti, jonka avulla aloitat syksyllä lukion opinnot mallikkaasti.

Löydät Päivölästä mielenkiintoisia kursseja myös, mikäli olet kiinnostunut yhteiskuntaopista, keramiikkataiteista, valokuvauksesta tai elokuvan tekemisestä.

Opetus

Kesälukiossa on kolme linjaa: yleislinja, tehostartti lukioon -linja sekä kuvataidelinja. Kaikkien kurssien laajuus on 38 oppituntia. Opiskelu edellyttää oman tietokoneen käyttöä.


Yleislinja

Yleislinjalla eli kesälukiolinjalla opiskellaan lukiokursseja painottuen abiturienttien kertauskursseihin. Erillisissä työpajoissa pääset tekemään tehtäviä, jotka tukevat oppimistasi. Kurssien hyväksiluvusta kannattaa sopia etukäteen oman opinahjonsa kanssa.

Voit valita enintään kaksi kurssia, jolloin seuraavat kurssiyhdistelmät ovat mahdollisia (voit myös kysyä mahdollisuutta räätälöityyn aineyhdistelmään):

 • MAAabi + FYabi
 • MAAabi + ENAabi (ryhmä 2)
 • YH4 + FYabi
 • YH4 + MABabi
 • YH4 + ENAabi (ryhmä 1)
 • YH4 + YH2
 • RUBabi + ENAabi (ryhmä 1)
 • RUBabi + FYabi
 • RUBabi + MABabi
 • ENAabi (ryhmä 2) + MABabi
 • ENAabi (ryhmä 2) + FYabi

MATEMATIIKKA

Lyhyen matematiikan abikurssi (MABabi)
Tavoitteena on hioa lyhyen matematiikan pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien osaamista opiskelijan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kurssilla käydään monipuolisesti läpi eri osa-alueiden teoriaa ja tehtäviä, ja kurssi sisältää runsaasti harjoituksia. Kurssilla harjoitellaan myös työvälineiden käyttöä.

Pitkän matematiikan abikurssi (MAAabi)
Tavoitteena on hioa pitkän matematiikan pakollisten kurssien osaamista opiskelijan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kurssilla käydään monipuolisesti läpi eri osa-alueiden teoriaa ja tehtäviä, ja kurssi sisältää runsaasti harjoituksia. Kurssilla harjoitellaan myös työvälineiden käyttöä.

FYSIIKKA

Lukion fysiikan kertauskurssi (FYabi)
Kurssin tavoitteena on vahvistaa lukion fysiikan osaamista. Kurssilla kerrataan lukion fysiikkaa monipuolisten tehtävien ja esimerkkien avulla erityisesti kurssien FY2-FY5 alueelta: Mekaniikkaa, aalto-oppia, lämpöoppia ja sähköfysiikkaa. Syksyn kirjoittaja voi harjoitella myös sähkömagnetismia ja modernia fysiikkaa (kurssit FY6 ja FY7).

YHTEISKUNTAOPPI

Taloustieto (YH2)
Kurssi koostuu noin 30 tunnista lähiopetusta sekä itsenäisesti tehtävistä esseestä ja harjoituksista. Taloustieteisiin pohjautuva kurssi johdattaa ymmärtämään talouden toimintaperiaatteita ja ajankohtaista talouspoliittista keskustelua. Se käsittelee mikro- ja makrotalouden kysymyksiä kansalaisten, yritysten ja valtioiden näkökulmista. Kurssilla perehdytään talouden ja politiikan kytköksiin sekä työnteon ja yrittämisen merkitykseen hyvinvointivaltion rahoittamisessa. Lisäksi tarkastellaan talouden ja ympäristön suhdetta kestävän kehityksen näkökulmasta.

Kansalaisen lakitieto (YH4)
Kurssi koostuu noin 30 tunnista lähiopetusta sekä itsenäisesti tehtävistä esseestä ja oikeustapausharjoituksista. Kurssin tavoitteena on saada Suomen oikeusjärjestyksen perusteet ja sen keskeiset periaatteet haltuun. Kurssi sisältää luennot keskeisistä oikeudenaloista, harjoitustehtäviä, ryhmätöitä ja itsenäisiä tehtäviä.

ENGLANTI

Englannin abikurssi (ENAabi)
Tavoitteena on harjoitella kieltä monipuolisesti ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Kurssilla kehitetään sanavarastoa, hiotaan kielellistä ilmaisua ja tehdään monenlaisia harjoituksia luetun ja kuullun ymmärtämisen, kielitiedon ja kirjoittamisen parissa.

RUOTSI

Ruotsin abikurssi (RUBabi)
Tavoitteena on harjoitella monipuolisesti ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Kurssilla kehitetään sanavarastoa, vahvistetaan kielellistä ilmaisua ja tehdään monenlaisia harjoituksia luetun ja kuullun ymmärtämisen, kielitiedon ja kirjoittamisen parissa.


Tehostartti lukioon

Tehostartti lukioon on kaikille avoin, mutta erityisesti suunnattu lukioon siirtyville. Kurssit eivät lähtökohtaisesti ole lukion kursseja korvaavia, mutta vastaavat laajuudeltaan lukion kursseja ja mahdollisesta hyväksiluvusta voi sopia etukäteen oman opinahjonsa kanssa.

Voit valita molemmat kurssit tai vain toisen.

Matematiikkaa lukion aloittaville
Kurssilla hiotaan perustaitoja ja matemaattista ajattelua. Sisältää runsaasti harjoituksia. Kurssi soveltuu sekä pitkää että lyhyttä matematiikkaa opiskelemaan aikoville tai lukion ensimmäisen vuoden käyneille, jotka haluavat harjoitella perustaitoja.

Englannin kielen lukiovalmiuksien kehittäminen
Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijan luottamusta omiin kykyihinsä oppia kieliä ja käyttää niitä rohkeasti sekä antaa vankka pohja lukion opinnoille ja käytännön englannin kielen käytölle.


Kuvataidelinja

Kuvataidelinja on kaikille avoin. Kuvataidelinjan kurssien hyväksiluvusta kuvataiteen soveltavina kursseina voi sopia etukäteen oman opinahjonsa kanssa. Kurssit vastaavat laajuudeltaan lukion kursseja.

Voit valita JOKO

Valokuvaus ja elokuva (valokuva, video, editointi, animaatio ja elokuva)
Intensiivisellä kahden viikon kurssilla opetellaan valokuvausta, videokuvausta, animaation tekemistä sekä editointia. Kurssin tavoitteena on kehittää kuvaustekniikoiden hallintaa.

TAI

Keramiikka (kuvanveisto ja käyttöesinemuotoilu)
Kurssilla opiskelija oppii laajasti käsittelemään savea materiaalina, kokeilemaan erilaisia pintastruktuurin muodostustekniikoita sekä ymmärtämään saven käyttäytymistä erilaisten tekniikoiden avulla. Kursseilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin saven käsinrakennustekniikoihin valmistaen mm. astioita tai veistoksia. Muina tekniikoina mm. prässäys, kipsivalu sekä dreijaus. Tutustumme myös savipinnan väriaineisiin sekä lasitteisiin. Kurssi tarjoaa paljon mukavaa käytännön työskentelyä, mutta myös teoreettista tietoa keramiikasta sekä taiteen että käyttöesineiden materiaalina.

Muu ohjelma

Kurssin hintaan kuuluvat Get Together ja Farewell -tilaisuudet kesälukion alussa ja lopussa, muu iltaohjelma sekä retket lähialueen kohteisiin. Myös opiston sauna, uima-allas ja muut virkistykseen tarkoitetut tilat ovat käytössäsi.

Hae kesälukioon: lähetä ilmoittautumisviesti sähköpostitse osoitteeseen toimisto (at) paivola.fi (sis. nimi ja kurssivalinnat) 1.5.2018 mennessä.

Vastaa